Scudo Sports

İzmir

Scudo
Selam ben eren 12 yaşındayım amacım tur değil ama iyi bir bisiklet yarışcısı olmak kendi emeğim ile almış olduğum bwtin triban 100 ilerletip daha iyi bir bisiklet almak istiyorum bisiklet yarışlarında benim gibi bisiklet tutkunu arkadaşlarımla yol almak istiyorum bu arada torbalı tarafinda oturuyorum;)

@wildboytam35 Tesekkur ederim sehirici ozellikle sirinyer-esrefpasa gibi soba komuru ve cok sik arac trafigi olan yerlerde cok is goruyor. Gelecekte akciger sorunu ile ugrasmaktansa maska takmak en mantiklisi.

Dosyalar

• IMG_20170928_194735.jpg
    IMG_20170928_194735.jpg
    69 KB · Okunma: 40
Ben bunu takmazdım. Sonuçta kaç dakika sürer ki söylenilen ortamdan geçmek. Bence hoş görünmüyor.

Cemal Ç.

@CmlCLK Cemal bey tinazdan sirinyere inip, esrefpasadan gecmek ortalama 25-30 dk surmekte. Hele sirinyerden yaghanelere gecerken rampa tirmanisinda yuksek miktarda oksijene ihtiyac duyuyoruz. Burun delikleri yetmeyip agzimizi aciyoruz bu sefer toz ne varsa cigerlerimize gidiyor. Otobusler, kamyonetler ve dizel asigi soforler egzoz dumani pek hos olmuyor. Filtrelerin uzerinde cok kucuk siyah zerrecikler var :)

@Burak B.Anlıyorum. Ama gerçekten itici göründü bana. Çok büyük yani [emoji16]

Cemal Ç.

Batman 'deki kötü karakter gibi gözüküyor. Adı baine di galiba.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Sn. @Burak B. bir tek ben değilmişim itici bulan [emoji23]

Cemal Ç.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Ben itici bulmaktan ziyade nefes almayı zorlaştıracağı için biraz boğucu buluyorum. Bunlar yarım yüz maske olarak geçer. Kullanma amacına göre filtreleri seçilir. En üst seviyede ABEK tipi filtre kullanılır. Buna göre seçim yapılır. Sadece tozu engellemek icin ise fazla komplike ama arkadasimiz egsoz dumanini da engellemek istiyor haklı olarak. O zaman tablosundan bakıp seçebilir. Fakat bu maskeler kaçış maskesi olarak adlandırılıyor. Yani 15 20 dakika lik kullanımdan sonra yetersiz kalıyor diye hatırlıyorum. ISG (IŞ GUVENLIGI ) uzmanı arkadaşlar yada hekimleri daha iyi yardımcı olacaktır. Sağlıcakla kalın , pedallamaya devam.

@Çağdaş78

Nefese bi miktar direnc gostermekte. Tipki yuksek irtifada nefes alir gibi :) ozel hastanede calisiyorum biyomedikal gorevlisiyim. Medikal alanda kullaniliyor bu maskeler. Kullandigim filtre p3 sinifi partikul filtresi. Bunu secmemin sebebi dizel araclarin yaydigi zararli partikulleri engellemesidir. 0,3 micron partikulu filtreliyor, sivi zararli partikul ve radyoaktif partikulleri engelliyor. Otobus egzozlari maske ile bazen kizarmis tavuk kokusu aliyorum :) kizartmayagimi kullaniyorlar acaba diye dusunuyorum. Herzaman takmiyorum sabahlari hic takmiyorum hava dinlenmis oldugu icin fakat aksam hava cok kirli oluyor bazen. Eve dondugumda cigerimden egzoz kokusu geliyor bazende gogsumun ortasi yaniyor, kasiniyor. Sahil kesimden gelsem takmam oranin havasi temiz olur. Dedigim gibi havanin durumuna bagli mesela kisin komurlu soba dumanine ne demeli? Tabi benim maske fazla komplike. Duz kagit tarzi maske kullanabilir arkadaslarimiz.

Not: kacis maskesi cok farklidir, tam yuz seklimde korur ve yaninda oksijen tupu olur.

@ratm

Dostum Breaking bad izlettirme bidaha :D

Selamlar.Bornova merkez- Kayadibi köyü arası antrenman yapıyorum.Heyecan seven ve kondisyonu arkadaşları beklerim Görüşmek dileğiyle.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Burak B. Ayrıntılar için teşekkürler. Kızartma yağı kokusunu daha çok eski model tır kamyon egsozlarindan alabilirsin. Vardir bir uckagit isi.

@Yetkin daha oraya cikmak nasip olmadi ama niyetim var . Gorusmek uzere

• Beğen
Tepkiler: Yetkin
Hayırlı akşamlar ,Bornova-Bayraklı dan kimler var aramızda?

Hayırlı geceler :)

Adım Berat 12. sınıfa gidiyorum öğrenci/fayansçıyım daha doğrusu tam fayansçı değilim öğrendim pratik lazm diyelim :)

Buca şirinyer denim bende :) yeni bisiklet alma arefesindeyim öneriniz olursa önerebilirsiniz bütçe net değil aslında paranın çoğunluğu hazır sayılır alacaklarım gelecek işte vs btwin rr520 almayı düşünüyorum arazi falan yapmam genelde en fazla şehir içindeki kaldırım ve bozuk yolda gidilir işte :) bisikleti alayım hava güzel olduğu zaman bi buluşma vs topluca takılalım oturalım sohbet muhabbet falan kilit bi kitle oluşturalım.

@BRTRKCLL bence hiç mtb alma, gereksiz kendini yorarsın . Hibrid Bisiklet ler işini yeterince görecektir.

tipi hoşuma gidiyor :) kaldıki ben 150tl lik dandik bi mtb den gelicem :) 10 yıldır sürüyorum hemen hemen ilk defa güzel bir bisikletim olacak bu işi ilerletmeyi düşünüyorum araba hastasıyım aynı zamanda motor da seviyorum bisiklet de ileride normal bi yol yarış bisikleti vs de alırım :)

Geri