Scudo Sports

İzmir

Alanya da yaralamalı kazalara sebep olduğu, yayalara rahatsızlık verdirdiği için mypet denilen illet Ocak ayı itibari ile yasaklanmıştı. Yalnız bir kaç gündür mypetlerin yerini, turistlerin kiralayıp kullandığını düşündüğüm, çok daha hızlı sürülen elektrikli bisikletlerin aldığını görüyorum. Bu sene yayaların yeni kabusu olmaya aday bu aletler.

Scudo
Hizlilar ve nereden geldigi belli olmuyor bunlarin, bi donuyorsunuz bam! Bir de bazi sigirlar bununla olsun bisikletle olsun kaldirimdan gidiyor. Dun gece benim hatunun cantasina carpti elektirikli bisikletiyle biri, kaldirimda. Artik nasil gozum donmusse. Indirmisim cocugu uzerinden bisikletin, paketleri sacilmis yere (kurye sanirim), hatun bir taraftan ciglik atiyor ben cocuga bir sey yapacagim diye. Ciktigimiz mekandan adamlar geldi aldi cocugu bir kenara... tam rezalet. Insanligimdan utandim biraz sakinlesince.

Ama burasi turkiye, insandan cok sigir yasiyor bu topraklarda. Ne otomobil surucusu, ne bisiklet surucusu, ne de yayasi... Cogunlukla hepsi ayni.

Yerinde bir karar bence. Bu aletlerin adının bisiklet olması bile yanlış. Bunlar elektrikli motosiklet resmen. Bisiklet ile aynı kefeye konması yanlış...!

Bisiklete elektrik motoru takılmasının mantığını anlamıyorum aslında.
Bir ara kendim de düşünmüştüm. Fakat sonra baktım ki elektrik motorunun getireceği avantajlara aslında ihtiyacım yok.

Yani aşırı eğimli yokuş mu çıkmak zorundasın, al eline yürü performansın yetmiyorsa, çok uzun yol mu gideceksin 100km yi bir normal insan rahatlıkla gider 2-3 saatte bunun için mi 5kg daha taşıyacaksın.
Yedek desen vallahi değmez o ağırlığa.

Benim şahsi fikrim; bisikletin doğası her hesabını kendi gücüne göre yapmanda yatıyor..

Çok doğru bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Umarım sadece Izmir'de değil bütün Türkiye'de uygulanır. Ehliyet kişinin trafikte araç kullanmasını yasal hale getirmek için veriliyor. O yüzden yaş sınırı,sağlık raporu gibi şartları var. E sen 10 yaşındaki çocuğu bu araçla trafiğe çıkarırsan ehliyetin ne mantığı kalır? Ayrıca plaka-ruhsat gibi belgeleri olmadığı için alım satımı artıyor. Ayrıca plaka olmadığı için kırmızı ışık bekleme yaya geçidinde yavaşlama gibi kurallara uymuyorlar çünkü mobese plaka olmadığı için ceza yazamıyor. Sonuç olarak yerinde bir uygulama olmuş bunu düşünenleri tebrik ediyorum.

çok uzun seneler önce bisikletforum ile başlayan bir bisiklet sevdam vardı çocuksun bisiklet hevesin geçer dediler yılmadım bak büyü ehliyet alırsın araba sürersin dediler yine yılmadım ama bir türlüde düzenli bir şekilde bisiklet süremeye başlayamadım . sbs lise lisedeki sorunlar derken bisiklet binmek mahalle arasında dolaşmaktan öteye gidemedi bende başka şeylere heves saldım arada kaynadı. lys sınavından hemen sonra bisikletimi alıp yolla cıkmayı düşünüyorum . aliağa ve aliağa çevresin benim gibi hamlaşmış yazın bisiklet dışında planı olmayanlar ile tanışmak isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa_Sayar
sessiz trafik canavarları o elektrikli bisikletler. (Bisiklet!) Yanınızdan sessizce hızla geçen, insanı korkutan aletler.

sessiz trafik canavarları o elektrikli bisikletler. (Bisiklet!) Yanınızdan sessizce hızla geçen, insanı korkutan aletler.

Yerinde karar ama zihniyet değişmedikten sonra yasak koysan ne fayda.Bırak motorluyu bizim insanımız yolda nasıl yürüneceğini bilmiyor.Kaldırımda üç kişinin yürüyeceği yolu kapatıp yürüyen ve sana yol vermeden , sanki senin o yolda olman hataymış gibi hala insanın yüzüne bakıp üzerine gelen insanlarımız var maalesef.

GUNCEL, birkaç kişi toplanırsa, tanışma turu yaparız

bende yazın yol bisikletine geçiyorum bir aksilik olmazsa.
artık ufak çaplı bir organizasyon yaparız.
şuanda o tempoya çıkmam mümkün değil, tura uyarlanmış carraro 225 var, ve son 3 aydır da çeşitli sebeplerle binemiyorum.
bindiğim dönemlerde ksk-çiğli haftaiçi akşamları sık sık yapıyorum, haftasonu da haliyle sasalı.

Ben her hafta sonu saat 09:00 gibi Bostanlı'dan itibaren o yoldayım.. Ancak ben yolu Süzbeyli'de bitirip dönüyorum.. Sonra dönüşte Kaklıçta kahve keyfi yapıyorum...

• Beğen
Tepkiler: casilyas89
Bu akşam saat 19:30 gibi bostanlıdan hareket etmeyi planlıyorum. Katılmak isteyenlerle turlayabiliriz

Selamlar ben baturhan evka-2 de oturuyorum etkinlik olursa katılmayı isterim mtb kullanıyorum

selam cem ben.yeni katıldım bende foruma triban 3 kullanıyorum bornova özkanlarr.etkinliklerinize katılmak isterim

Bu haftasonu MTB organizasyonu yapan yok mu?

Herkese selamlar. Bornovada yaşıyorum. Yakın bi zamanda kendime bisiklet alacağım en kısa sürede aranıza katılmak isterim :)

Geri