Scudo Sports

İzmir

Scudo
Havalarin serinlemesiyle tekrar basladim... Sadece aksamlari cikiyorum mumkun mertebe,gun belirtirseniz eger o gun cikacaksam katilirim

Selamlar. Yıllardır İzmir'de ikamet etmeme rağmen, daha önce ulaşım konusunu bisikletçi gözüyle pek değerlendirmediğimi farkediyorum.

Bisikletle kullanılabilecek pek çol yol var, ancak hafta içi-hafta sonu günlere ve her günün çeşitli saatlerine göre bu yolların bisikletçi için pratikliği ve daha önemlisi riski değişebiliyor. Gün içinde veya gece rahatlıkla kullanabileceğiniz yollar, mesai çıkışı saatlerinde tehlikeli hale gelebiliyor. Bu durumda, normalde gerek duymadığınız yan yollar önem kazanabiliyor.

Keşke bu konuda tecrübelerimizi ortak bir havuzda toplayabilsek. Mümkünse basit harita gösterimleriyle zenginleştirerek, hem benim gibi acemi bisikletçiler için, hem de farklı güzergahları denemek isteyen gezginler için güzel bir kılavuz hazırlayabilsek.

Örneğin; X-Y ilçeleri arasında hangi yolları tercih ediyorsunuz? Yağışlı havalarda, trafiğin yoğun olduğu anlarda yedek güzergahlarınız oluyor mu? Belirli yollar için "Dikkat edin" diyeceğiniz sıkıntılar var mı? Önereceğiniz güvenli park noktaları var mı?

Gibi şeyler geliyor aklıma. Diğer yandan, böyle bir uygulamayı gerçekleştirmek belediyeler için pek de zor olmasa gerek. Böyle bir taleple dilekçe yazmayı da düşünebiliriz belki?

Sizin görüşleriniz ve varsa tavsiyeleriniz nelerdir?

Tabi bu arada konuyu da başlatmış olayım. Henüz tecrübem 0 (Sıfır) olduğu için katkı sağlamam ilerleyen haftalarda mümkün olacak, fakat paylaşmak isteyen varsa güzergah önerilerini hevesle bekliyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: mervan kızıl
C.tesi sabah focaya pedallamayı düşünüyorum, orta tempo, keyif amaçlı.düşünen arkadaşlar iletişime geçebilir

Arkadaşlar merhaba 1 ay önce bisikletimi alarak her gün işe giderken ki ulaşım sorunumu çözdüm. İşe gitmenin dışındaki gezilerimde yol arkadaşı arıyorum. Değişen vardiyalı sistemde çalıştığım için haftam haftama uymamakla beraber 1 ekim itibariyle izne çıkıyorum. İzin süresince önce kuş cenneti sonra selçuk efes turları yapmak niyetindeyim. isteyen bu turlar için isteyende akşam yada sabah turları için benimle iletişime geçebilir. Ben Üçyol da oturuyorum bu konumdan hareketli yada buluşma noktalı başlangıçlı turlara katılabilirim. Maksat birlikte pedal çevirmek :)

Karabağlar Bisiklet Fest 2014 - Bisikletini Getir Maratona Katıl
İzmir Üniversitesi sponsorluğundaki etkinlik 27 Eylül 2014 Cumartesi saat 18:00-21:00 arasında Şht. Pilot Volkan Koçyiğit Bulvarı Karabağlar'da (eski Dostluk Bulvarı-Eserkent) gerçekleşecektir.
Etkinlik buluşma noktası ve merkezi Eserkent Genç Yıldız Sahası yanıdır.
KARABAĞLAR BİSİKLET FEST 2014 üç bölümde gerçekleşecektir.
1.Bölüm: Bisiklet Maratonu (Bisiklet Halk Korteji);
-1 km lik maraton 7 den 77 ye tüm vatandaşlara açıktır.
-Katılmak için sadece katılım formu ve bisikletle gelmeniz yeterlidir.
-Katılımcılara maraton öncesi numaralı yelek, günün anısına kortej halinde yapılacak turu tamamlayan HERKESE MADALYA ve kurada kazananlara çeşitli SÜPRİZ HEDİYELER verilecektir.
2.Bölüm : Bisiklet Yarışma;
-Toplam 12 km lik yol parkuru (10 tur x 1.2 km) şeklinde yapılacaktır.
-Yarışmaya tesislerde veya (link) web sitesinden dolduracağınız katılım formu ile kayıt yaptırabilirsiniz.
- 18 yaş altı yarışmacılar için üst bölümde yer alan VELİ İZİN BELGESİ ni veya belgedeki ifadeleri A-4 kağıda yazarak veli imzalı olarak yarış günü yetkililere teslim edebilirsiniz.
-Yarışma öncesi sağlık raporu veya lisansınızı yetkililere ibraz zorunludur.
-Yarışmaya bisiklet sporuna yakışır kıyafetle, bisikletiniz ve kaskınızla la katılabilirsiniz.
-Tüm yarışmacılara yarış öncesi formaya yapışan numara verilecektir.
-Birlikte yapılacak yarışta sonuçlar Genç Erkek (2001-1996 arası doğumlular), Büyük Erkek (1995 ve üstü doğumlular ), Bayanlar kategorisi olarak 3 kategoride değerlendirilecek ve her kategoride 1.2.3.'lere BİSİKLET hediye edilecektir.
3.Bölüm: Tören
Gösteriler-Ödül töreni-Hediye Çekilişleri

Bende alali 3 ay oluyor bozyaka da oturuyorum ama pek burda pedallamak icin kimse den ses cikmiyo facebook da gun gun gruplar kurulmuş onlara takil bence carsamba aksami bisikletcileri gibi :)

Merhaba
Çiğli'de oturuyorum.
Genelde rotam çiğli-alsancak veya çiğli-sasalı.
Ama bunun dışında da rotalara açığım.
Birlikte pedallamak isteyenlere eşlik edebilirim:)

Slm herkese. Bucada oturuyorum birlikte gezebilecegim yoldaşlar arıyorum :)

@Cem Berk Taşbaş

bu cumartesi turlamayı planlıyorum. eğer uygunsanız birlikte pedallayabiliriz.

Cumartesi günü dershane sınavım var, malum öğrenciyim :D öğlen mi olacak yoksa sabah mı bilmiyorum o yüzden şimdiden birşey diyemem. Fırat abi haftaiçi-haftasonu akşamları başka bir plan koymadıysam eğer cıkarım.

Salı - Çarşamba akşamı bana uygundur eğer uygun olan varsa gelsin beraber yapalım geziyi. Yol ne olacak bu arada ? Bostanlı - sasalı falan mı

Ani bir programim olmazsa katilabilirim, haberlesiriz buradan yine arkadaslar...

Merhaba arkadaşlar. Akşamları evde oturup tv,telefon vb.yle uğraşmaktansa dışarıya çıkıp bisikletle turlayacak arkadaslar ariyorum.

Merhaba ben de Forum'a yeni kaydoldum Menemen'de oturuyorum.

Anıl İDİ

Geri