BU sorunuza pek çok bisikletçi SEDA bisiklet karşıyaka yanıtını verecektir. Ben de Seda'dan sadece bu sene 4 bisiklet aldım (kendime eşime arkadaşlarıma v.b.). Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Hem işi bilen hem de eski köklü bir satıcı. Öneririm.
Ancak koca kentteki TEK düzgün satıcı Seda bisiklet değil. Çankaya'da SUNDU mesela fiyat konusunda çok iyidir. Çok sayıda bisiklet sattıkları için esneklikleri de fazla. Yedek parça v.b. konusunda da iyiler. Sahil yolunda parkur bisiklet var, çalışanları çok ilgili, sabırla sorulara yanıt veriyorlar. Fiyatları biraz yüksek ama gördüğünüz ilgi ve size harcanan zaman bu farkı anlaşılır kılabilir.
Ben kent esnafı dururken yurt dışından getirtmeye duygusal sebeplerle karşıyım. Etimi kasaptan, çerezimi kuruyemişçiden almam gibi. Berberimi neden değiştirmiyorsam bisikletçimin de TANIDIĞIM bir kişi olmasını istemem ayni sebeplidir (Çok kötü cümle oldu). Sohpet edebileceğim, adımı, ihtiyaçlarımı bilen, arada çay içmeye uğrayabileceğim bir yer olmasını hep tercih ederim. Parça başı üç dolar eksik vermekten daha değerli bu benim için. Belki eski kafalıyım, ama bu böyle. Nasıl kasabım kıymayı orta yağlı sevdiğimi biliyorsa bisikletçim de (Seda bisikletten Bülent Abi), benim ne istediğimi bilir, her zaman güler yüz gösterir, sorduğum bir sürü soruya (ki bazıları eminim çok sıkıcı geliyordur kendisine) sabırla cevap verir. En basit aksesuarihtiyacımda bile elinde ne kadar çeşit varsa çıkartır gösterir anlatır. Anlatabiliyor muyum?
Bence pek çok köklü esnaf da benzer tavrı gösteriyordur, SUNDU'yu biliyorum mesela pompa yama seti v.b. almıştım oradan sonrasında oğluma denge tekerlekli ilk bisikletini de SUNDU'dan aldım. Son derece ilgili sabırlı ve güler yüzlü esnaf.