Scudo Sports

İzmir

Selam Şener
Bilgiler için çok teşekkürler. Ben Scott lara bakmıştım yaklaşık 450 ERO gibi şimdi Hüseyinlede görüşüp bir karar verebiliriz umarım.
Umarım bir gün karşılşır tanışırız.
Size bol geziler.

Scudo
Herkese merhaba!

Bugün arkadaşım Gary ile Bostanlı-Bornova arası minik turumuzu gerçekleştirdik ve sizlerle ilk normalden uzun deneyimimi paylaşmak istedim..

km. saatim 83'ü gösteriyor yeni olduğu için daha önce 25 km. civarı kullanmıştım. yani gidiş dönüş (Eğer saat doğru ölçüyorsa) yaklaşık 50-55 km.lik bir tur oldu. Bostanlıdan bornovaya gitmemiz 45 dakika sürdü.Gary'nin beni ara sıra beklemesini saymazsak 1-2 dakikalığına dinlenmek için 2 kez durduk. işte aşağıda yol haritamız...

http://img518.imageshack.us/img518/722/map1em2.jpg
http://img518.imageshack.us/img518/4863/map2xw4.jpg

Haritanın devamı gözükmüyor ama 3-4 km. sonrası Bornova diyebiliriz... Aynı yoldan da geri döndük..

Yol gerçekten çok kötü ve tehlikeli, Otobüsler ve tırlar hemen yanınızdan geçiyor ve sağ tarafdaki yol oldukça bozuk. Ayrıca büyük kare şeklinde çukurlar var bazıları 20-30 cm. derinliğinde olabiliyor onlara çok dikkat etmeniz gerekiyor. dönüşde o karelerden birine rastladım ve hemen yanımda otobüs olduğu için yanından geçemedim, üstünden atlayarak kurtuldum. Ödüm koptu!!! :eek: Diğer araçların bisikletllilere karşı olan saygısı sıfır olduğu için daha dikkatli olmaya çalışıyorum.

Gary 43 yaşında ama energizer kullanıyor sanırım çünkü ona yetişmem mümkün değil... durmak bilmiyor arkasından topladığım nalın haddi hesabı yok.. :D

http://img518.imageshack.us/img518/382/isitsmartypz9.jpg

İkimizinde ayaklığı yok dolayısıyla resimdeki yöntem oldukça kullanışlı.. Belki çoğunuz biliyorsunuzdur ama biz yeni keşfettik... Umarım bu trik işinize yarar ;)

http://img514.imageshack.us/img514/6947/ikeadr3.jpg
Bu arada eşlerimizi de iş yerlerinde ziyaret etmiş olduk.. :rolleyes:

Bir ufak not : Bornova civarında yanımızdan motorsikletli biri geçti, uzun yol çantalarıda vardı arkasında ve geçerken yavaşlayıp selam verdi..

İnsanların bibirlerini tanımasalar bile yaptıkları spor için birbirlerini selamlamaları olağanüstü güzel birşey bence. İşte ruh budur.. Buradan motorlu arkadaşa da çok teşekkür ediyorum, kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Sonuç : Yol boyunca kaskınızı takmayı unutmayın, ayrıca gözlük de takmakta büyük fayda var. uçan börtü böcekler gözünüze geliyor sürekli. Araçlara dikkat bazı insanlar sizi bilinçli olarak bile sıkıştırabiliyor ( Bir tür psikolojik hastalıkları olsa gerek...) O nedenle bu tip yollarda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim..

Not: Herkes rüzgardan bahsediyordu bende nekadar önemli olabilirki diye düşünmüştüm.. Giderken rüzgar önden geliyordu.. şansımıza dönerken de öyle oldu.. şimdi anlıyorum rüzgarın arkada olmasının önemini.. :D

Herkese güvenli, eğlenceli sürüşler dilerim..

foruma hoşgeldiniz ben de bostanlı da oturuyorum iyi günler

Aramıza hoşgeldiniz, umarım iyi vakit geçirirsiniz. :)

@guvden

Merhaba, yeni bisikletlerinizi aldıktan sonra resimlerini bizlerlede paylaşmayı unutmayın, şimdiden hayırlı olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
ArkadaŞlar AkŞamÜstÜ Yapilan Şİddetlİ YaĞiŞ Ve Sel Tehlİkesİ Duyurusu Nedenİyle Plan İptal...

Allah KampÇilara Kolaylik Versİn.

Merhaba ben hergün Bostanlı-Bornova yapan biri olarak o yolları çok iyi biliyorum ama güzegahınızı biraz değiştirerek çok daha az km yapma şansınız varken hem tehlikeli hemde uzun olanı tercih etmişsiniz.Altınyol'dan Bayraklı'ya girip Manavkuyu-Özkanlar istikametinden Bornova'ya varmak hem daha kısa sürer hem de daha az tehlike olur.Zira ben 30 dk da varıyorum Bornova'dan Bostanlı'daki iş yerime 16 km süren bir yolculuktan sonra.Kendinize iyi bakın.Görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: rochas
@simplonmurat

Ah be Muradım sen de manastıra takıldın kaldın. Renk kant gezintilerine değişklik yap birz. Bak tam kiraz zamanı Kemalpaşa tepelerinde kanat çırp ihraç mallarının tadına da bakarsın

• Beğen
Tepkiler: Özgür!
Şener ne yazik ki Altinyol- Turyag kismi Izmir'in en kotu gecisi diyebilirim. Cok dikkatli gecmek lazim. Bu arada kaski o sekilde zedeleyebilirsiniz. Bisikletin agirligi ile catlayabilir (destek noktasinin darligindan dolayi) yada kayip ta bisiklet uzerine devrilirse pedal kolu kaski zedeleyebilir. Bisikletlerimiz yeri sever, yatirin gitsin yere. :)

• Beğen
Paylaşım için teşekkürler;
Bende 1,2 sefer bostanlıdan bornowaya gittim bayraklıdan giriyorum sonrasında biraz pedal çewirdikten sonra bornova meydanda dinlenme molası weriyorum.Güzel zewkli bir tur oluyor.Araçlar kesinlikle çok tehlikeli hiç tanımıyorlar bisikletleri.Herkese kazasız sürüşler...

• Beğen
Merhaba, yorumlarınız için çok teşekkürler,
İstanbul'dan geldiğim için yolları hiç bilmiyorum, Gary zaten yurt dışından tek bildiğimiz yol o olduğu için orayı kullandık, ancak birdahakine tavsiyenize uyup oradan gideriz :)

Aydın bey, sizin gibi tecrübeli bisikletçilerin önerilerinden faydalanmak gerekir, böylece kaskı kırmadan tecrübe edinmiş oldum :) .. iyi ki uyardınız teşekkürler ederim.

Herkese iyi sürüşler.

Selamlar, Henüz belli değil ancak bende arkadaşım ile Ağustos 11 gibi bodruma pedallamayı düşünüyoruz, gelişme olursa sizi haberdar ederim...

Herkese merhaba,

Son zamanlarda sıklıkla karşılaştığım bir durumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bostanlı sahilde eski bir skate park var sanırım hepiniz görmüşünüzdür. Ben 7-8 yıl profesyonel olarak In-line Skate yaptım. (Paten, Roller diye de bilinir) Hatta yıllar önce Cif, Unilever sponsorluğunda Türkiye turnesine çıkmıştık ve İzmir'de de iki gösteri yapmıştık arkadaşlarımla. (Bu konuda bilgi sahibiyim anlıyacağınız...)

Bu rampalara bakım yapılmaması, açılarının yanlış olması ve profesyoneller için bile tehlikeli olması bir yana daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız..

Malesef birçok izmirli orayı 0-5 yaş arası oyun parkı veya dağ bisikleti rampası sanıyor.

İnsanlar ufacık çocuklarını salıp "hadi git orda oyna" veya daha 2-3 yaşında çocuklarını kendi elleriyle rampa tepesine koyup "hadi kay" diyen maksimum cehalete sahip insanlar var.. Bir ara rampaların önünden geçerken dikkat edin çoluk, çocuk anne baba hepsi rampanın tepesinde... İnsan nasıl çocuğunu böyle biryere yollarki????

Bu rampaların açıları sıfırdan 90 dereceye kadar çıkar, Paten yada bisiklet ile inmek için açıyı yakalamak, açıyı yakalamak için ise ilk atlayışta ağırlığınızın %80'ini öne vermeniz gerekir aksi halde açı sizi rampanın tabanına yapıştıracaktır.. Oraya 3 yaşında bir çocuğu poposu üstüne koyduğunuzda kafası geriye hızla vuracaktır.. Bu şekilde benim gözümün önünde bir çocuk beyin kanaması geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.. düşünün artık bilinçsizce kullanıldığında nekadar tehlikeli olduğunu...

Ayrıca bazı arkadaşlar dağ bisikleti ile rampaya çıkmaya, fırlatma rapalarından atlamaya çalışıyor.. Böyle bir cehalete düşen spor yapan biri olduğunda iki kat üzülüyorum...

O rampalar "Roller, Kaykay ve BMX" için yapılmıştır, bu sporu yapanların alanlarını işkal ederek ederek büyük saygısızlık ve tehlike yaratılmaktadır.. Son sürat rampadan inerken önünüzde bir dağ bisikleti veya 3 yaşında küçük bir çocuğa çarptığınızı düşünün.. (Bunları daha önce pek çok kez yaşadım.. )

Sonra aileler sizi suçluyor.. vay efendim niye dikkat etmemişsin, niye hızlı kullanıyormuşun, görmüyormusun.... vs. Peki sen ne arıyorsun burada??? Kendi çocuğunu rapanın önüne atan aile, bilinçsiz olan aile ama suçlu rampayı kullanmaya birinci derecede hakkı olan sporcular..

Uzun lafın kısası lütfen bu iş için uygun olmayan bisikletler ile rampanın bulunduğu alana dahi girmeyin.. Girenleri uyarın. Yaptığınız sporun imajını zedeleyen ve tehlike arz eden davranışlarda bulunmayın.

Bir başka konuda nedendir bilmiyorum sahildeki bisiklet yolunda aileler yürümeye bayılıyor.. :boese157: 4,lü hatta 5li sıra halinde yolu kapayıp gitmek ayrı bir zevk veriyor onlara..
Arabaların yolunu kapayamıyoruz bari bisikletlerinkini kapayalım.. Kim takar bisikletçileri? değilmi..

Eşim geçenlerde hafifçe birine çarptı bisiklet yolunda.. yaklaşmadan 10 metre önceden çarpana kadar zil çaldı kız. çekilmediler bile... Adam demesin mi bide bisiklet yolu tabelasını gösterip,

- Bak kardeşim tabelayı görmedinmi? Bisiklet giremez yazıyor!! Niye sürüyorsunuz burda!!!

yemede yanında yat...:mad: şimdi ne diyeceksinki bu adama?

- Hayır, orada bisiklet yolu olduğu dolayısıyla sizin burada yürümemeniz gerektiği yazıyor." dedim.

adamda durdu durdu güldü, pardon dedi. ardından yoldan yürümeye devam...

Birgün şablon hazırlayıp her 20 metrede bir tüm yola "Bisiklet yoludur, bu yolda yürünmez" yazısını sprey boya ile yazacağım...

Yasalarımız malesef yetersiz ve ben dahil henüz kimse bunun için birşey yapmıyor yada yapıyorsada yönetim görmezden geliyor, ilgilenmiyor.. Yolların durumundan ve tehlikesinden bahsetmiyeceğim bile onun için ağlama duvarı gerekir bisikletçiler için... Umarım birgün 70 le giderken bir mazgala giripte, amele sümüğü gibi yapışmam yere.. :(

Sorunlar belli çözüm fikirlerinizi bekliyorum, en kısa zamanda birlik olup bu konular hakkında birşeyler yapmamız gerekiyor...

Bu yazıyı okuyup zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler, herkese güvenli sürüşler, hiçbir çözüm yoksada allah yardımcımız olsun :) ne diyim..

öncelikle selamlar...çok önemli bir noktaya değinmişsiniz..tahmin ediyorum karşıyakada yaşayan ve bostanlı sahilinde pedallayan herkes yazınızı okuduktan sonra ne kadar haklı olduğunuzu düşünüyor...ne yazık ki dediğiniz gibi insanlar öbek öbek bisiklet yolunda yürüyor...daha dün akşam o yolda pedallarken en az 10-15 defa sert fren yapmak zorunda kaldım...ne yazık ki insanlarımız bilinçsiz ve saygısız...bu da kültür ve eğitim eksikliğinden kaynaklanıyor...ülke genelindeki birçok sorunun da kaynağının bu olduğunu düşünüyorum...o kadar kızgınım ki bu konuda uzadıkça uzadı...çözüm önerinizin ne olduğu hakkında ise şu an bir fikrim yok ama kısa zamanda elbirliğiyle birşeyler üretebiliriz belki:)

• Beğen
Ben şablon hazırlayıp her 20 metrede bir yere okunaklı bir yazı yazmayı düşünüyorum, ancak belediye ile konuşmak lazım sonra neme lazım devlet malına zarardan bide ceza felan yeriz.. :)

etkili bir çözüm olabilir ama dediğin gibi önce belediye ile görüşmek gerekir...ama birey bazında değil bir dernek veya tüzel kişilik adına başvurmak gerek bence (örn:bisiklet sevenler derneği vs.. gibi).. Yoksa belediyenin pek ciddiye alacağını sanmıyorum.

Valla o yoldan bana da illallah geldi, sagolsunlar, yolu ortalayip yuruyen vatandaslarimiz sayesinde envai cesit aksiyon yapiyorum ben de orada. Boya olayina benden tam destek var arkadaslar. Imza vs.. ne gerekiyorsa yapalim birseyler.

Geri