Scudo Sports

İzmir

Selamlar, Kuşadası için Torbalı-Selçuk veya Seferihisar değil de Tahtalı Barajı-Çine yolunu kullanan oldu mu acaba?
Yol 20 KM kadar daha kısa sürüyor. Hatta Cumaovası'na trenle* gidip oradan başladığımda Kuşadası sadece 59 KM gözüküyor bu yoldan. Aralarda köyler olduğundan asfalt yol olduğunu tahmin ediyorum. Ne dersiniz?

Söz ettiğim yol bu: (link)

*İzban'a yoğun olmayan bir saatte veya ön tekerleğimi söküp bisikleti çuvallamış halde bindiğimi varsayıyorum.

Hey, kendi soruma kendim yanıt buldum ve paylaşmak istedim. Bu yol daha önce kullanılmış. :in:
Detayları şurada: (link)

Ve fotoğrafın altındaki yükselti haritasına bakılırsa oldukça düz ve rahat bir yol.

Scudo
otobana bısıklet gırısı var ama bısıklet adedının 100 olması gerek.

eger bır terslık olmazsa ılk once kemalpasa sonrada bodrum gıtmek ıstıyorum
tabı bunlardan once pedallarımı degıstırmem lazım cunku gereksız yoruluyorum.
kılıtlı pedal alıcam.
gunu bırlık turlara gelebılırım ama kalmalı olanlara ıs nedenıyle katılamıyorum arkadaslar 1 hafta onceden haber edılırse o zaman katılmam daha yuksek olur.
kusadası yolcularına smdıden ıyı pedallamalar dılıyorum.Ruzgar hep arkadan essın.

@Elif Gökalp

o taciz işi şans sanırsam ben urlada bir gün içinde 2 farklı bölgesinde bir arabalı adam ve bir motorlu kişi üstüme üstüme araçlarını sürüp korkutma amaçlı hemen dibimden kaçarak gittiler sonrada...

yani sonuçta şehir içindede sürücülerin pek saygılı davrandığı söylenemez çirkinleşmek doğamızda var.
bende kaldırımın dibinde yolda yürüyen insan gördüğüm zaman üstlerine sürüyorum çekilmiyorum kaldırıma çıkmazsa çarpmaktan çekinmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Ç.
Bende buca enhoşlar tarafında oturuyorum haftasonlarım boş haber verirseniz pedallayabiliriz.

(link)

Buca Pedal Grubu olarak turlar yapmaya devam ediyoruz gruptan iletişime geçerseniz Bucadaki bisikletli arkadaşalrı bir araya toplayabiliriz .
Genel olarak turlar hafta içi Kaynaklar Gölet Belenbaşı Sarnıç oluyor.Hafta sonu ise uzun ve kalmalı turlar yapıyoruz .
İsteğe öneriye her zaman açık bir gruptur. Etkinliklere bekleriz.

bu pazar gerçekleşecek olan alaçatı mtb cup dağ bisikleti yarışı için alaçatıya gidiyoruz kendi imkan ve planlarıyla münferit olarak gitmek isteyen bisikletsever dostlarımız ile pazar günü yarış parkurunda görüşmeyi arzu ediyoruz dilerseniz izmir bisiklet derneği katılımcıları ile de cumartesi gününden alaçatıya ulaşabilirsiniz ayrıntılar bağlantıda (link)

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
İyi günler başkanım;
İmirde yaklaşık 5-6 ay önce reklam panolarında Özgürce bisiklet sürersin. tarzında sloganlarla yapılmış reklamlarla karşılaştık. İzmirin bazı bölgelerinde bulunan bisiklet yolları seyyar satıcılar tarafından ve ya yayalar tarafından işgal edilmiş durumda ve maalesef yeterli sayıda bisiklet yolumuz yok. Bisiklet binmek hem insanlığa hemde kendine saygı duymak demektir.Çevre dostudur. İzmirde diğer illere örnek olacak projeler geliştirilebilir. İzmirde kesinlikle bu altyapının olduğunu düşünüyorum. mutlaka bisikletin daha yaygın kullanılması için teşvik olmalıdır. Ayrıca bostanlı-karşıyaka bölgesindeki bisiklet parkurlarına ulaşabilmemiz için ve ya izmirin çeşitli yerlerine bisiklet ile ulaşabilmemiz için izbana bisiklet ile binmek istiyoruz. İzban trenleri geniş ve günün belirli saatlerinde gayet boş oluyorlar. en büyük bisiklet bile en fazla 2 kişilik yer kaplar. Trenin başına ve ya sonuna bisiklet ile binildiğinde hiç kimseyi rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Sonuç olarak bisiklet izni verilse bile bir trende en fazla görebileceğiniz bisikletli 2 veya 3 olur. İlginiz için teşekkür ederim. İyi günler...
Bende böyle bir mesaj yazdım(dikkat yalakalık içerir :) )

Çok güzel bir düşünce olmasına rağmen üzülerek söylemeliyim ki verilen örneklerdeki standartlardan çok uzakta olduğumuz açık. Toplu taşıma olarak birçok sorun barındıran izbanda aynı zamanda bisiklet taşımayıda düşünmek bana gerçekleşmesi güç bir hayal gibi görünüyor. İnsan faktörü göz önüne alındığında bunun ne kadar zor olacağı ortada. Ek vagon düşüncesi güzel olmasına rağmen bisikleti olmayan yolcuların sıkışmamak için bu vagona binmek istemeleri, iniş ve binişlerdeki zaman kaybı, vagonda bulunması gereken ekstra personel gibi birçok etken bunu olanaksız kılıyor. Bisiklet yolları ve bisiklet parkları için bile girişimde bulunulmayan bir yerde biz bisiklet severlere bu güzelliği malesef yapmayacaklardır. Bırakın izbanı gün gelir vapurda bisiklet taşımak yasak derlerse bile şaşırmamak lazım.

@Enes Düzgören

her ayın son ctesi günü Criticall Mass yapıldığını biliyormusunuz izmirde...
gerekli mercilere ugranıp ses getirme çalışması yapılıyor. orada bi çogunluk sağlansa gerisi gelir ama işte gelen az

"Trenler çok kalabalık bisiklet alamayız" düşüncesi çok yanlış. Bisiklete illa yer bulunur.

Tam Destek !!!!! Dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmekle yetmiyor...Bizden daha fakir balkan ülkelerinde bile bisiklet için yollar ayrılmış durumda, Londra'da metroda da gördüm... İnşallah birşeyler yapılır.

Arkadaşlar benim şöyle bir fikrim var. Uygun bir zamanda merkezi bir ilçenin metro istasyonunun çevresinde bisikletlerimiz ve pankartlarımızla eylem yapalım. Basımıda çağıralım bence çok etkili olur ve rağbet görür. hiç olmazsa sesimizi duyurmuş oluruz. kesinlikle yüzlerce izmirlinin desteğini görür. ama yeterince merkezi bir yer olması lazım örneğin konak yada karşıyaka olabilir çünkü vapurla gelebiliriz. Eğer öyle bir etkinlik olursa kendi forumumuz ve diğer forumlardan rica ederiz ana sayfalarına duyuru yerleştirirler. sosyal iletişim sitelerindende destek alırız. Bence süper olur :)

diğer ülkelerin bisiklet vagonları için bulduğu çözümleri bizim standartlarımızda belki uygulanamayacak (insanımıza laf anlatıp kabullendirmek çok zor), daha öncede dendiği gibi anonslar yapılabilir, istasyonlarda görevliler zaten var tren geldiğinde bu vagonun önünde durup binişleri denetleyip gerekli uyarıyı yapması çok zor bi şey değil.
belli saatlerde akıl almaz bi yoğunluk olduğuda malum bu saatlerde bisiklet alınmayacak denilse kimsenin bi problem çıkaracağını da sanmıyorum.
çözüm bulunmak istedikten sonra neler neler türetilir.
bisikleti teşvik etmek gereksiz geliyor onun için bisiklet yolu da gereksiz metroya vagonda eklenemez hatta eskişehirdeki gibi yeri gelir sokaklarda yasaklanırda. böyle anti düşüneceklerine bisiklete bi binseler bu sevdadan vazgeçilmez anlayacaklar.

Bir arkadaşında dediği gibi sabah saatlerde izban mülteci treni oluyor resmen zaten ben hiç kimsenin o saatte bisikletle metroya bineceğini zannetmiyorum. ayrıca kim istasyonda bisiklete biniyorlar diye uydurdu gerçekten çok merak ettim bence çocuk bile öyle bir şey yapmaz. Ben izbana ve sn. aziz kocaoğluna mesaj attım ama 3-4 gündür cevap yok. Her istasyona girişte bir form doldurup atsak bıktırma yöntemiyle belki ikna ederiz:)

merhabalar bir konuda yardımınızı rica ediyorum univega nın izmirde servisi var mı bilgilendirir seniz sevinirim

Selamlar,
İlk önce merhabalar demek istiyorum,
foruma ve bisiklet sevdasına eşimle birlikte yeni kapılmış biri olarak sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum.

Yakın zamanda aldığımız sedona 301 gibi şehir içinde kullanıma yönelik bir bisikletle izmir gaziemir içinde henüz trafiğin yoğun olmadığı bölgelerde kendimizi sınıyoruz. Fakat bu güzel şehirde sahil yoluna bisikletle ulaşmadan tatmin olmak çok zor. Kondisyon düşüklüğümüz ve bisiklet hakimiyetindeki acemiliğimizden dolayı Karabağların o dolmuş dolu trafiğine girmeye henüz cesaret edemedik açıkçası. Burada İzmir Gaziemir çevresinden yolu geçen arkadaşlardan (balçova) çevre yolu ya da Karabağlar rotaları hakkında yardım almak isterim .
Çevre yolunda bisikletli olarak bulunmanın yasallığı, riskleri yada fiziksel olarak zoruluğu hakkındaki düşüncelerinizi alabilirsem çok sevinirim.
Ayrıca Gaziemir Karabağlar Konak arasında kullandığınız rotadaki trafik stratejinizi de paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Hocam öncelikle merhaba, sizleri aramızda görmek güzel..
Aslında karabağlar trafiğinde gözde büyütülecek pek bir durum yok. Ancak yinede dediğiniz gibi dolmuşçular ve bazı agresif sürücülerle karşı karşıya kaldığınız durumlar oluyor. Bu durumlarda soğukkanlılığınız ve bisiklet kontrolünüz önemli rol oynuyor. Eğer bisiklette yeniyseniz öncelikle kendinizi gaziemir çevresinde biraz alıştırmanızı öneririm.. Kondisyona gelince o konuda pek sıkıntıya düşmenize gerek yok, zaten çiftsiniz yolun ve sahilin tadını çıkarın. Selamlar :)

• Beğen
Tepkiler: Levent Savran
Geri