Scudo Sports

İzmir

Bir şeyin bedava olmasa ona olan talebi artırır , ilgiyi artırmaz . Gerçek meraklıları da uzaklaştırır . Belediye bu kiralama işinde 3-5 bir şeyler almalı ve ipsiz sapsızların ayağını kesmeli . Ya da bu işi gerçekten kazanç kapısı haline getirmek isteyenlerle bu işi paylaşmalı . Sonuçta bir rant oluşabilir , ufak bir sanayii kurulabilir . Belediyenin asıl amacı , görevi nedir hala anlamış değilim zaten . Amaç mikro çözümler mi bulmak yada makro anlamda olaya mı yaklaşmak .

Gerçekten bisiklete yatırım yapan bir kişi diğerlerine göre daha bilinçlidir , saygı gösterir ve saygı görür . Ama o birtakım ipsiz sapsız , bence bisiklet yollarını meşgul etmesin , gitsin kahvede LigTV seyretsin .

8-10 kişiye eski püskü bisikletleri bedava kullandırmakla hiç bir sonuç alınmaz . Bundan emin olun ...

Scudo
@Çağatay Çağlar

Onu geçecen , kardeşim . İzmir , Anadolu'nun çok şehrinden daha az medenidir . Gidersen , farkı görürsün ... Modern hayat stilinden , herkesin anladığı da farklıdır , kanımca ...

Saygılar

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Aslında İzmir'le ilgili çok şey yazasım var.

5 milyona ulaşan nüfusu, yüksek işsizlik oranı, tüm ülkede düşerken artan enflasyonu, iç göçle değişen kültür yapısı, sahil kenarına hapsolmuş halde bir rüyayı ısrarla yaşamayı sürdüren kısa şortluları ile garip bir il burası. Eskiden bazıları hiç görülmeyen, bazıları nadiren görülen kadın cinayetleri, küçük yaştaki çocuklara cinsel istismar, aile içi şiddet gibi konular artık İzmir'de bolca mevcut. Bir hata yapınca utanıp özür dileyen insanlar buhar olmuş, ortadan kaybolmuş. Halen daha neyin medeniyetinden bahsediliyor anlamıyorum.

Ha birde biz "simite gevrek deriz, boyoz çok şahane bir gıdamızdır" diye ortalıkta dolaşıp bunlarla gurur duymaya çalışan eskiden de anlamadığım, hiçbir zaman anlamadığım bir grup var.Bunlar sanıyorum İzmir dışına hiç çıkmamışlar.Ülkenin hemen her yerinde yiyeceklerin farklı isimleri var.Bu bir yana, gıdaya farklı isim vererek nasıl bir ayrıcalık sahibi olduğu düşünülür, anlıyorsam eşşekler kovalasın?

• Beğen
Tepkiler: hknshngl
Hiç kimseden alıntı yapmadan, ben de karışayım konuya!
İzmir ile hiç alakası olmayan, diğer yandan Türkiye, Danimarka, Fransa, Federal Almanya gibi ülkelerde her türlü bisikleti kullanmış, binlerce kilometrelik bisiklet yolculukları gerçekleştirmiş, bazı seneler de sadec yol bisikleti ile 10-15 bin kilometre yol yapmış, yağmur çamur kar demeden yıllarca bisikletle işe gitmiş gelmiş (8-30 km. arası), Toroslar' da, Alpler' de , Pireneler' de çok sayıda dağ geçidi geçmiş... vs. .vs.. bir insanım.
Türkiye' de okul, banka müdürlerinin, belediye başkanlarının bile işe bisikletle gittiği zamanları yaşadım. Bisikletin, motorlu taşıtlar tarafından sindirilip, yer yer tamamen kayboluşunu, ya da yollardan dağlara sürülüşüne tanık oldum.
Şu anda yaşadığım Federal Alman kentinde bisikletin her yönüyle toplumun sadece ve sadece bir parçası olduğunu gördüm. Dün bu şehrin Alman 1. liginde oynayan takımının antrenörü bisikletle karşımdan geldi. Benim yan sokağımda oturan emniyet müdürü işe bisikletle gidip geliyor. Heinrich Haussler, Fabian Wegmann, Johannes Fröhlinger gibi bisikletçilerle, yarışları olmadığı zamanlarda sık sık bisiklet yollarında veya başka yollarda karşılaşıyorum.....
Şimdi de bu forumdaki bu güzel tartışmayla karşılaştım.
İnsanların bisikletle gezmesi, pikniğe, kahvelere, lokantalara gitmesi niçin garip?
İnsanlar bisikleti sadece spor aracı olarak mı kullanmak zorunda?
Bir gurup bisikletçi sizi eldiven kask takmaya zorluyorsa onlarla gezmek zorunda değilsiniz!
Ama onların böyle bir zorunluluk koyması çok normal bir şey mi?
İnsanların bisiklete binerken- ister sportif ister gezinti amaçlı olsun- karşı cinse ilgi duyması niçin anormal? .....
..............
Bu soruları daha sayfalar dolusu artırabilirim. Esas sorun, Türkiye' de bisikletin yeniden dirilip, toplum içerisinde yer arayışı sırasında çektiği sancılar. Bu tartışmaların altında yatan neden de budur. Ne güzel yazmış arkadaşımız '' bir velodrom bile yok'' diye. Velodromun olması için,önce o velodroma bisikletle gelecek seyircinin olması lazım, orada antrenman yapacakları bir tarafa bırakalım. Sadece benim oturduğum şehir ve civarında 50 den fazla bisiklet klübü var. Bisiklet derneği değil. Onların sayısı 3-5i geçmez. Dernekleşmeye bir tane dernek bile yeter. Bazı klüplerin bisikletçi sayısı, 100 ün üzerinde.
Siz Türkiye de bisiklet yolunu ''kim kullanma hakkına sahiptir?'' gibi bir tartışma sürdürürken, burada '' daha nerelere bisiklet yolu gereklidir'' tartışması yapılıyor, 200 000 kişilik şehre 2000 kilometre bisiklet yolu yetmediği için. Trafik yasaları kalabık gurupların yanyana bisiklet kullanmasını serbest bırakıyor emniyet açısından, Türkiye de ise daha tehlikeli olduğu yorumu yapılıyor. Demek ki sorun sadece bisikletçilerde değil, sürücüler de işin içinde. Sürücü bisikletçiyi trafiğin parçası olarak görmüyorsa, nasıl binilse tehlikeli!
Bu konuda yazmanın sonu yok. Maalesef bu sancılar çekilmeden bir yere varmak mümkün değil. Gerçek ve açık olan bir şey var ki, sayısal bir artış olmadan bu sancılar azalmaz. Ne kadar çok bisiklet kullanıcısı olursa o kadar çok yol olur, o kadar çok sporcu olur. Ne kadar çok bisiklet sporcusu varsa, o kadar yüksek düzeyde o spor yapılır. Çünkü daha iyi bir elemeyi zorunlu kılar. Bunun tersi bir gelişme söz konusu ve doğal değildir.
Tartışmalara devam edelim, ama insanların bisiklete hangi amaçla olursa olsun yaklaşmalarını engellemeden!

Adınızı ve yaşınızı bilmiyorum, nasıl hitap edeyim bilemedim ama hislerime tercüman olmuşsunuz. Ben de bu başlık altında yapılan tartışmaları görünce "Ne boş işle uğraşan boş bir milletiz." diye girip yardıracaktım ancak hem üşendim hem de alınan olur dedim yazmadım. Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Yurtdışında 7 ay kadar bulunmuş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki biz milletçe bisiklet sporunu çok yanlış anlamışız. Fransa'da, İtalya'da, İspanya'da, Almanya'da her yer bisiklet yollarıyla dokunmuş ve insanların çok büyük bir çoğunluğu bisikleti takım elbisesiyle işe giderken, kot ve t-shirt ile arkadaşlarına giderken vs kullanıyor. Ailecek bisikletle gezen bile çok kez gördüm. Bizde nasıl? Tam takım bir sporcu gibi donanıp performans sürüşü yapanlar, zamana karşı yarışanlar vs diğerlerini hakir görüyor! Piknikçiler, mangalcılar, kız tavlamaya gidenler şeklinde ağır bir şekilde dillendiriyor. Yahu el insaf, bisiklet sadece bir yarışçı olmak için mi kullanılır? İsteyen istediği amaçla kullansın, niye rahatsız ediyor ki diğerlerini? Kimisi de kalkmış bisikletin belediyelerce uygun fiyata veya bedava kiralanmasına, heryerin bilen bilmeyen bisikletçilerle dolmasına, sahilde idman turu yapamamalarına değinmiş. Pes doğrusu. Sonra şaşırıyoruz neden 3. dünya ülkesiyiz diye. İmkanınız varsa bir Barselona, bir Milano, bir Paris'e gidin de yolları görün her yer bisikletçiden geçilmiyor. Kimse de performans turu yapamıyoruz bu ne lan herkes bisikletle işe gidiyor, pikniğe gidiyor yolu tıkıyorsunuz demiyor. Neden? Gelişmiş milletler.

Bizim gelişemeyeceğimiz aşikar. Cannondale, Trek marka 2000-3000 TL değerinde yarış bisikleti olan mayolu arkadaşlarımız yollarda onlar gibi pahalı bisikletler alamayan ve şort t-shirt'le keyif sürüşü yapanlara güldükçe, bisiklet yollarını elde edemeyeceğiz, elin fransızlarına italyanlarına gıpta edeceğiz, imreneceğiz. İsteyen hayal etmeye devam etsin. Bizzat bana bile kıkır kıkır güldüler. Belki de bu forumdan birileri. Kim bilir?

İyi forumlar.

@Karşıyakalı1912

çok iyi olur aslında ama birçok insana uygun günü nasıl ayarlıcaz

ayrıca kimse izmirin çok medeni çok modern olduğuyla övünmesin, burda yaşayan insanların yaklaşımlarını tutumlarını biraz incelesin sonra bi düşünüp konuşsun. ha izmir dışına çıkmamış medeniyetin ne olduğunu görmemiş başka bi şehrin insanını tanımadan konuşanlara diyeceğim bişey yok. izmir moderndir medenidir eskidenmiş o, böyle övüne övüne diğer şehirlerden göçü alıp siz bu hale getirmişsiniz şehri.
bide izmirde yaşayan insanların ne kadarının izmirli olduğunu iyice düşünmek lazım örnek vereyim bucadan ev tutarken ev sahibim biz eski bucalılardanız diye geriliyo yanımdada bucalı vardı kimlerdensiniz siz deyince biz buraya uşaktan 1970 yerleştik dedi. insanlar buraya yerleştiklerinde geldikleri yerin medeniyetini getirmişler ama buralı da oluvermişler, herkes kendi bildiği gibi yaşıyor.
modern ve medeni yerine tahammülü sınırlarında birine bulaşmak için yer arayan insanların şehri demek biraz daha normal. burda büyümediğim için gerçekten kendimi çook şanslı hissediyorum.

Sivil itaatsizlik eylemleri yapmak lazım. 50 bisikletli anlaşıp aynı anda aynı duraktan aynı yöne metroya binmek lazım. Yanınıza da bir muhabir almalısınız ki resim çekip haber yapsın.

• Beğen
Tepkiler: SanerDK
konu izmirde etkinlik yapsak...(tan).. nerelere gelmiş... ben daha çok yeni biri olduğum için sadece öğreniyorum. faydalı konulara değinenler için kendi adıma teşekkürler... bugün sabah 08:00 de bayraklı alparslandan yola çıktım ve göztepeye gidip geldim. kordonda ve göztepede 5 er dakika dinlendim. 2 saatte geri döndüm. şu an kendimi iyi hissediyorum...:):D

bu adresten bilgi alabilirsiniz ancak standart ve zaman zaman standart üzeri pedal çevrildiğini hatırlatmakta fayda var zira tur grupları gibi bekleme yapılmaz genelde gidilir gidilen yerde biraz yemek muhabbet sohbet vs sonra dönülür

(link)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Çağatay Çağlar

Valla oralara gitmek imkanımız olmadı . Cebimizde o kadar paramız olmadı . Ama benim bildiğim dünyada en çok bisikletin kullandığı yerler Çin , Hindistan , Bangaldeş , Endonezya . Oralarda da keşmekeş hakim. Medeniyet değil .

Herkes bisiklet kullansın o zaman . Arabayı nasıl kullanırsa öyle kullansın . İstediği yerde dursun , bisikletin lastiği patladığı , zinciri attığı yerde yolu dikine kapatsın . 5 kişi yanyana bisiklet sürsün . Giderken aniden dursun , yolda zigzag çeksin . Yanındaki kızı bağlayacam diye arkadan gelenin yolunu kapatsın . Bisikletçi geçinip bisiklet yolunda piknik yapsın . Böyle keşmekeş devam etsin . Kimi de elektrikle bisikletle yola dalsın vs.

Yine iddia ediyorum , her işi hakkını verenler yapsın . Bu iş içinde bir maliyet ödemek , çaba göstermek gerekli . Öyle bir elinde cigara , bir elinde bira ,üstünde atletle olmaz bu işler . Her şeyin adabı , kuralı var . Yada 50 kişi yola çıkıpta trafikte sorun çıkarmakla , bir o kaldırıma bir buna geçmekle ne dernekçilik olur ne de bisikletçilik . Bakın bu tarz adamlar için bunlar geçici heveslerdir . Yarın hepsi gider , külü kalır . Gerçek meraklıyı da soğutur bu tipler

@Çağatay Çağlar
demişsin . O adamların sorumsuz bisiklet sürüşleri yüzünden kaç defa kaza tehlikesi geçirdim , biliyor musun? Ve kaç defa da kaza geçiren insanlar oldu

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
4 milyon nüfuslu şehirde topu topu 25 - 30 km bisiklet yolu olunca ne yazık ki durum buralara geliyor. Yol az olunca paylaşılamıyor.
Bostanlı bisiklet yolunda başımdan geçen bir olayı aktarayım. Biri bayan biri erkek iki bisikletli önümde yavaş denilecek bir hızda ilerliyorlar. Yavaş yavaş aradaki mesafe kapandı onları geçip gitmek üzereyken sola geçmeden son defa arkama baktım, oldukça hızlı bir bisiklet yaklaşmakta. Yavaşlayıp geçişimi erteledim. Arkamdan gelen hızlı bir tempoyla üçümüzü birden geçti. Altında iyi bir yol bisikleti var, bisikletini ve hızını kıskanmadım desem yalan olur. Kondisyonu da gayet iyi olsa gerek ki aynı tempoyla önümüzde uzaklaştı.
Sollama sırası bendeydi. Arkamdan kimsenin gelmediğine eminim olup bende 2 yavaş bisikletçinin soluna geçtim. Yanlarından geçerken kendi aralarında konuşmalarına kulak misafiri oldum. Hızlı yol bisikletçisi hakkında konuşuyorlardı, biri diyordu ki 'Bu kadar hızlı gitmelerine bu yolda müsaade etmemeleri lazım, kaza yapıp birilerini yaralayacak'.

Şimdi olaya bir de bu gözle bakalım.
1. Kondisyonlu ve sportif anlamda bisiklet kullananlar bisiklet yolunda amatörleri istemiyor. Argümanları yolları tıkadıkları.
2. Amatör bisikletçiler de sportif bisikletçileri bu yolda istemiyor. Argümanları çok hızlı gittikleri.

Peki hangi grup haklı?
Bence iki grup da haksız. Çünkü o bisiklet yolu hiç bir grubun şahsi malı değildir. Herhangi bir yöntemle (belediyeden ödünç alabilir veya satın alabilir fark etmez) bisiklet edinen her vatandaşın o yolu kullanma hakkı vardır. Zira o yol vatandaşın vergileriyle yapılmıştır.

Ancak Cem Bey'in haklı olduğu bir taraf var. Bisiklet yolu şu anda neredeyse kuralsızca kullanılıyor. Bunun nedeni ise bilinçsizlik. Ortada herhangi bir kural olmayınca herkes kafasına göre takılıyor.
Bence bu yolun kullananları olarak yapmamız gereken bazı kuralların oturmasını sağlamak. Mesela belediyeyle irtibata geçilip yolun bazı bölümlerine kuralların yazılı olduğu tabelalar koydurmak veya bu bedava bisiklet ödünç veren birim bisikletle birlikte bir de yolu kullanma kurallarının yazılı olduğu bir A4 kağıt dağıtmalarını sağlamak başlangıç için fena olmaz.
Ama en önemlisi kuralları çiğneyenleri uyarmalıyız. Belki bir iki defa uyarılmayı göz ardı edebilirler ama uyarılar çoğaldığında bunları görmezden gelemeyeceklerdir.

Benim aklımdakileri dile getirmiş Ertuğrul bey. Şahsi fikrim, herkesin bisiklet kullanma özgürlüğü vardır. Kimse diğerinin bisikleti nasıl elde edeceğine(!) karışma veya nasıl elde edeceğini eleştirme(!) hakkına sahip değildir, olmamalıdır. Önemli olan diğerlerini bisikletin nasıl kullanılması konusunda bilinçlendirmeye çalışmaktır. İnsanları azarlayarak, tersleyerek uyarmak yerine insani ve saygı değerleri çerçevesinde kibarca karşımızdaki kişiye yanlış yaptığını söyleyip, doğrusunu anlatmalıyız. Eminim bu üsluba kimse kötü lafla karşılık vermeyecektir. Çevremizde bisiklet yollarını yanlış kullanan, diğerlerinin sürüş güvenliğini tehlikeye atan şahısları uyara uyara temiz yollara kavuşabiliriz. "Önüne gelen bisiklete biniyor!" mantığıyla değil...

• Beğen
Tepkiler: ender özkan
Arkadaşlar, bisiklet sporuyla uğraşanları trafik magandalarından, kaldırımda yanyana 4 kişi yürüyenlerden farklı sanıyordum. Profesyonel takılan ve yollarda benim gibileri görünce gülen tipleri kulak ardı ediyordum ancak şu başlıkta muhabbet pes dedirtti bana. Resmen insanların en az sizler kadar sahip olduğu "bisiklete binme ve yolları kullanma" hakkına göz dikenler var. Yolda yürümesini bilmeyenler de sokağa çıkmasın o halde. Aynı mantık, ben hergün yolda yürümesini beceremeyen insanlar görüyorum. Ancak sokağa çıkmasınlar da demiyorum.

Herkesin bisiklete binmeye, yolları kullanmaya hakkı vardır. Anlayamadığınız şey ise herkesin kabiliyetinin bir olmadığıdır. Siz sadece profesyonel ve yetenekli insanların bisikleti sürmesini destekleyebilirsiniz dilerseniz, ben tek başıma dahi kalsam olabildiğince çok insanın bisiklet sürmeyi tercih ettiği günleri hayal etmeye devam edeceğim.

Son olarak bisikleti iyi süremeyenler yüzünden kaza eden arkadaşa bir sözüm var. Ben maganda bir kamyonet şoförü yüzünden ölüyordum. Bisikleti iyi süremeyen birisi yüzünden ölme ihtimalin bence çok düşük. Yaptığın haksızlığı umarım birgün fark edersin. Trafikte ne kadar az araç ve çok bisiklet, o kadar çok sağlıklı yaşam ve güvenlik. Sen ne dersen de.

@Çağatay Çağlar

Arkadaşım herkes bisiklet sürmesin zaten . Parası olmadığı için araba alamayıp kız arkadaşıyla bisiklete binen adam , gerçekten içindeki bisiklet aşkı oluşmadığı sürece o yolları meşgul etmesin zaten . Yada cebinde 300-500 TL'si olup bisiklet alan ama ilk fırsatta motora ordan da arabaya geçen daha sonra da bisiklet sürenleri hor gören adamda bisiklet sürmesin zaten

Gerçekten bu işi seven , buna saygı gösteren , saygı görmek isteyen , yüreğini ortaya koyan adam bisiklet sürsün . Yoksa kağıt , plastik toplayana adam da ; boyoz , simit satan adamda , boyacı Hamdi'de bisiklet sürüyor . Gerçekten sevdiği için mi yoksa bisiklet kültürüne sahip olduğu için mi ?

Kimse bana maval anlamasaın , para yok vs . Bugün varoşlarda bile çoğu kapının önünde 30-40 milyarlık arabaların olduğu herkesin cebinde 1000 tl cep telefonlarının olduğu bir ülkede yaşıyoruz . O insanlar sağlık için , spor için , kültür için bisiklet aldıkları gün bu ülkede bisiklet sporu gelişir .

Yoksa dünyanın en pahalı benzinin satıldığı bir ülkede hala bisiklet kullanılmamasının başka açıklaması olamaz .

merhaba arkadaslar bende varım.
bende karsıyakada oturuyorum.
sarper ben yolbısıkletcısıyım.eger sızın ıcınde bır mahsur teskıl etmezse beraber pedallıyabılırmıyız?

maıl adresım: kskyelken_1912@hotmail.com

facebook: sarper gülsoy

merhaba arkadaslar ben sarper ızmır karsıyakada oturyrum eger sızın ıcınde sıkıntı yaratmaz ıse bende sıze katılmak ıstıyorum.

@Cem Unden
;-) ;-) ;-) ;-)

Geri