Scudo Sports

İzmir

Kışın akşam turlarına katılmak sorun oluyor Çünkü toplanma saatinde hava karanlık Biriylede tanışacağın varsa da karanlıktan kimseyi seçemediğin için vazgeçiyorsun:D.Ama bisiklet ve dostluğu harika.

Scudo
@Ahmet Kırıkhanuğur

Mesajların tarihlerini okuyun lütfen konu hortlatmanın alemi yok
16 Şubat 2007

@Ahmet Kırıkhanuğur

AYPG olarak bizlerde sizi destekliyoruz. Ve müsadenizle şu yazıyı paylaşmak istiyorum..

Neden grup sürüşü?

Grupla sürmek enerji tasarrufu sağlar. Bir grup, tek bir bisikletçiye göre daha hızlı gider ve daha az yorulur.
Büyük bir grup, tek bir bisikletçiye kıyasla trafikte daha “görülebilir” dir.
Grup sürüşü takım dayanışmasını ve bireyler arasındaki ilişkiyi güçlendirir.
Grup sürüşü zevklidir.

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım. En son çocukken binmiştim bisiklete ve ne zamandır niyetliydim. Nasip bu güneymiş:) Carraro grunge 419 ile bugün 1 saat yol yaptım, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Keşke daha önce bu işe başlasaymışım. Gaziemir Emlakbank konutlarındayım. Haftasonları arazi ağırlıklı gezi yapan veya yapmak isteyen arkadaşlar olursa katılmak isterim. Bu arada Gaziemir kanyon taraflarında tek başıma trekking yapmıştım yolları biliyorum bisiklete uygun.

Hoşgeldiniz Gaziemire pek yakın sayılmam ama gelmem bir saati bulmaz Ne zamandır dsağ yolları araştırıyordum Bir gezi düşünürseniz hafta sonları seve seve katılırım Havanın soğuk olması hiç önemli değil.Saygılar.

Her defasında diğer illere nazaran daha çağdaş olduğunu iddia eden İzmir'de mazgalların yola paralel dizilmesi nasıl izah edilebilir. Asfalt olayına girmiyorum bile. Bana kalırsa İzmir'e bunları reva görenler bu mesajları asla ve asla dikkate almayacaktır. Neden derseniz İzmir'liyi çok iyi tanıyıp analiz etmişler. Burada tepki sadece ve sadece siyasi amaçlara yönelik şehir bakımsızmış, kokuyormuş, havası kirliymiş vs vs...bunlara tepki veren tek bir İzmir'li gösterin. Mail göndermek hiçbirşey yapmamaktan elbetteki iyi ama yeterli değil. Yapılacak protesto niteliği taşıyan aktivitelerle belki sonuç alınabilir. Bu aktivitelerin neler olabileceğini burada tartışarak bulabiliriz.

Tayfun bey çok memnun oldum en kısa zamanda bir haftasonu gezi ayarlıyım ben o zaman. Hem de arazi tecrübelerimizi paylaşırız.Saygılar

izmirde bir bisiklet takımı kurmak aslında hiçde zor değil bisiklet derneği var iş birliği içinde olduğu belediye var egepedal spor klubü oldu onların zaten 10 kişilik bir takım kadrosu varki bu pazar zaten yarış düzenliyorlar fakat izmir bisiklet takımı yani şehrimizin bisiklet takımı ne yazıkki yok ne kadar acıdır ki onca grup ve bisiklete binenlere rağmen kimse bir takım için mücadele vermiyor bende hep tek başıma yapıyorum idmanlarımı birgün bir yerlerde lazım olur diye çay içip dönmekte keyifli belki ama ben şehrim için savaşmak istiyorum bu pazar sasalıda olacağım mtb ile olsada denicem

İzmir-Üçyoldan sevgilerle
Salcano astro 212 hd 18 lastik yarıktır eylemsiz oturuyorum 2 haftadır ..

aliağalıları aramıza bekliyoruz.4 kişilik bi gurubumuz var daha genişlemek istiyoruz genelde her perşembe biyerlere gidiyoruz bize katılmak isteyen olursa irtibata geçsin.lütfen çekinmeyiniz.

Hoş geldiniz forumumuza. Gerçekten güzel bir aileye katıldınız diyebilirim. İyi forumlar. :)

APİKAM Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (Eski İtfaiye, Çankaya)
Açıklama
İzmir Bisiklet Derneği, “ Bisikletli Yaşama Merhaba ” söyleşilerine kaldığı yerden devam ediyor. İzmir Bisiklet Derneği’nin bilgilendirici faaliyetlerinden “ Bisikletli Yaşama Merhaba ” söyleşilerinde bu haftaki konu “ İzmir’de Toplu Ulaşım, Toplu Ulaşımda Entegrasyon ”. Tüm üyelerimizi ve İzmir’li bisikletseverleri 25 Ocak 2012 Çarşamba Günü saat 19:30′ da AHMET PİRİŞTİNA Kent Arşivi Müzesi’ne bekliyoruz.

Söyleşi ve Sunum

İzmir’de Toplu Ulaşım, Toplu Ulaşımda Entegrasyon

Düzenleyen: İZMİR BİSİKLET DERNEĞİ

Konuşmacı : ILGAZ CANDEMİR İnş.Y.Müh.

İnş.Yüksek Mühendisi Ilgaz Candemir, halen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro A.Ş.’de Yapı ve Hat Şefi olarak profesyonel çalışma hayatına devam etmektedir. Tramvay,metro , demiryolları , ulaşım planlaması ve kent sorunları ile ilgili birçok makale ve mesleki bildirisi olan Sn.Candemir ,evli ve bir çocuk babasıdır.

Yer : APİKAM Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi (Eski İtfaiye, Çankaya)
25 Ocak 2012 Çarşamba 19.30 – 20.30

Bilgi ve İletişim İçin ;

Adres : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No : 277/A Küçükyalı (Otel Dokuzeylül Yanı)

Telefon : 0 – 232 – 483 40 46

Mobil : 0 530 243 19 95

E-Mail : muratkaraca@izmirbisiklet.org

destek olalım izmirli dostlar bisikleti bir karne hediyesi değil bir ulaşım aracı olarak görmeli artık halkımız

İzmir-Buca dan selamlar
Whistle Miwok 1163V sabah; buca-göztepe-inciraltı-konak-buca yaptım, hava biraz rüzgarlıydı ama müthişti. Sahil bulvarı bisiklet yolu, cam denizi gibi, aman dikkat :mad:

Merhaba Evet dediğiniz yol malesef akşamcılardan kalma cam kırıklarıyla dolu.Bir ara bisikletimin lastiklerini daha düz yol lastiklerine çevirdim O yolda kullandığımda her gün lastik tamiriyle uğraştım.Sonra yine dağ lastiğine döndüm ama yine de dikkat Camlar bazen çok iri olabiliyor.

İzmir'de şişe kırıp oraya buraya atma merakı had safhada. İst, Ankara, Antalya, Alanya ve Kayseride yaşamış biri olarak saydığım bu ilçe ve illerde bu kadar yoğun bir şişe cam kırığına hiç rastlamadım. Neredeyse Konak'tan güzelbahçe'ye kadar yollar şişe kırıkları ile dolu. İzmir'de yol bisikletçisi olmak hem tehlikeli hemde tam bir işkence İzmir'de yaşadığım son üç yılda bunu anladım. Ne yazıkki İzmir'in ne havası ne de yolları bu spor için müsait değil. Sadece Konaktan, üçkuyulara yayaların işgal ettiği bisiklet yolundan büyük bir sabırla giderim derseniz buna sözüm olmaz.

Geri