merhabalar tekrar
forumu keşfedip de bu başlığı açmamın üzerinden neredeyse 4 ay geçmiş ve ben o günlerde almayı düşündüğüm bisiklete sürekli çıkan aksaklıklar, başka harcamalar gibi nedenlerden dolayı ancak bugün kavuşabildim. sonunda...
daha önceden de düşündüğüm gibi çok uzun mesafelerde ve çok yoğun bir şekilde kullanmayacağım için bütçeme de uygun olarak bir sedona borla aldım. tabii yanında kask ve eldivenlerle birlikte.
bisikleti aldığım gibi karşıyaka sahil yolunda deneme turuna çıktım. mavişehir yakınlarına kadar gittim. giderken ara ara durarak, nerelerden nasıl geçeceğime karar vererek ilerledim çünkü promenad üzerindeki bisiklet yolu çok da kullanışlı gelmedi bana. hatta "acaba asfalttan gitsem daha mı emniyetli ve rahat olur?" diye düşündüm, önüme sürekli bisikletli veya bisikletsiz veletler fırladıkça.
dönüşte asfalt yolu kullandım ve daha rahat ettim. yalnız uzun zamandır bisiklet kullanmıyor olmaktan ötürü hakimiyet konusunda biraz sorunum var, onun verdiği bir tedirginlik oldu tabii araçlar yanımdan geçerlerken.
en çok zorlandığım yer, evimin olduğu sokaktı. sokak tek yönlü, bir kenarda tek sıra araçlar park ediyor ve kalan yerden de ancak bir araç geçebiliyor. karşımdan arabalar geldikçe kenara çekip bekledim. belki biraz daha alışırsam beklememe gerek kalmadan yavaşça ben de devam edebilirim yoluma ama şimdilik temkinli olmak daha iyi oluyor benim için.
son olarak; forumda bana yardımcı olan, sorularımla başını ağrıttığım herkese çok teşekkürler.