Scudo Sports

İzmir Varyant inişteki saçma şekilde suya girip düşmek.

Burak B.

Forum Bağımlısı
Tepki
1.982
İsim
Burak
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Varyanttan inerken suyun tam gorunmeyen noktada kalması, gölgede ve güneş gözlüğü nedeniyle geç farkederek düştüm. Suyu gördüğüm an kesin düşüyorum artık kaçış yok dedim ve gerçekleşti :) Lasiktler ultra dandik schwalbe luganoların etkiside var. Daha oncede daha kaliteli lastikler kullandım fakat balon yaptılaır için şimdilik bu yaz idare etsin diye lugano aldım. Almaz olaydım, viraja gelemiyor, yüksek hızda güvensizlik veriyor. En ufaksuya girdiğinde kendini bırakıyor. Videoyu ekliyorum, lugano almayı düşünen arkadaşlar için :)

Daha oncede çok sık düştüğüm için otomatikman sırtımı donerek düştüm. Eldiven eli korudu, Forma azda olsa sıyrıklardan korudu ve asfaltın ultra kaymaklaştıgı için üstüne su olunca bildiği su dolu aquapark kızakları gibi sürüklendim yaklaşık 15metre. Sürüklendiğim sırada içimden artık bi dur dedim, bu kadar sürüklenme yeter dedim :D Bi yandan bisikleti tutuyorum çünkü bıraksam karşı şeride gidicek ve araba parçalayabilir. Sonuç ağrıyan kaba etim, kırılan kadro kulagım, kırılan ultegra aktarıcım.. Kalktıktan sonra aktarıcının kırılacak düşünmediğim için (doğal olarak kazanın şok anı) 2 pedal çevirişten sonra arkarıcı fırlayıp zincir ruble ile jant tellere sıkıştı. Zincirde nanay.. Önce sağlığımı düşündüm, bacagımı kontrol ettim çatlak vs varmı diye. Sağlıkta sıkıntı olmadıgı anladıktan sonra, kırılan parçalara üzüldüm. Yola su akıtan cahil kesimdende nefret ettim, avrupada olsa can sağlığı tehlikeye atmaktan ceza yerdi.

buyrun video

Scudo
Geçmiş olsun. Olabilecek en kaygan zemin tarzı. Keşke daha yavaş inseymişsiniz...

@MertV yaklaşık 2 yıldır hep aynı hızda indim :) Asfalt gittikçe parlaklaştı ve dalgalandı. Daha onceki lastikler schwalbe one ve durano idi bunlar iyi tutunuyordu, luganoya alışamadım. Tabi suyu onceden gorsem yavaşlardım.

Geçmişolsun dileğin için teşekkür ederim..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Dönüşe geliyorum diye frene dokundunuz sanırım. Temiz bir düşüş olmuş.😅 Haftasonu bende velodrome'da bisikletle iki, üç takla attım. 😁 Hala yaşıyoruz. Beton yanıklarıyla, çok acıtıyor ama yav. 🤣
Dipçe: Geçmiş olsun, unutmuşum.

@Cemal Ç. geçmiş olsun için teşekkür ettim. Frene dokunmasam biliyorsundur, o virajın sonu deniz manzarası :D:D veledromda takla atmak.. büyük şans

@Burak B. Bende yağmurun azizliğine uğradım. Tam Roubaix'ye vardım biraz yağmur yağdı. "Neyse ufak ufak döneyim, üstlere çıkmayayım" derken bir anda kaydım, yuvarlandım.

Burak B.

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın,geçen sene afedersin hanzonun biri minibüsten suratıma meyve suyu atmıştı onun yüzünden bende varyant inişte düşmüştüm ama senin kadar uzun yanlayarak değil,olduğum yere yığılmıştım,çizikler dışında birşey olmamıştı.Suyu görüncede jilet gibi oluyor asfalt.

Son düzenleme:
@Çağdaş78 dileğin için teşekkür ederim, evim küçükyalıda. İş donuşu varyanttan geçerek ordan küçükyalıya geçiyorum. Bugunden sonra varyanttan inmem, asfalt gittikçe kötüleşti. Sıcagın etkisi ile ve otobusler geçtiği için erimiş durumda üstelik dalgalı halde. İş donüşü yaghanelerden bozyaka ssk onunden geçerim oranı asfaltı daha duzgun ve güvenli.

Geçmiş olsun, evet galiba dediğiniz gibi lastikler biraz!!!

@Burak B. Geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin..Ben acemiyim, su bana hep tehlikeyi çağrıştırıyor, öyleki 15 i geçemem korkudan. Sonuçta 25 mm genişlikte 30-40 mm uzunlukta 2 izle bağlıyız yola, araya birde su girince..Ama şu var, ben düşsem direk kontrolsüz çuval gibi düşerdim, sizin düşüş kontrollü ve bravo dedim seyrederken..Tekrar geçmiş olsun..🙁

Hızlı inişler her zaman sıkıntı, özellikle yol bisikleti kullanıyorsanız ve zemin de ıslak ise.
Dikkatli olmak lazım.
Geçmiş olsun.

@Burak B. Geçmiş olsun.Allah korusun.
Saçma olan düşmeniz değil.Saçma olan belediyelerin yol kenarındaki çiçekleri özensiz sulaması, saçma olan esnafların dindirilemez yolları serinletme aşkları ve niceleri.Hiç düşünmez yolları göle çeviren bu Allahın goca kafalıları; buradan motorcu mu geçecek, bisikletli mi geçecek bunlar can taşıyor mu hiç düşünmezler:acpsnr::acpsnr:

@hamlet2006 hocam ben de cami önündeki yeşilliklerin sulanması sandım ama tekrar izleyince sol taraftan yukarıdan geldiğini farkettim. Ya esnaf dükkan önünü yıkıyor yada ara sokakta vatandaş araba yada hali yıkıyor...
Tabi kameradan gözükmediği için yukarıdaki yolda yapılan sulamada olabilir. Burası Türkiye . Genel anlamda taş, ayı, şu , saksı, ..... herşey dusebulur.. 😁😁😁
Land of possibilty ....

Sürüklenirken yaşanan çaresizlik hissi; zamanın eğilip bükülüp uzaması...

Geçmiş olsun. Son 3 haftada 3 defa yaşadım ve sonuncusu sizden biraz daha yavaş 30 ile giderken olmasına rağmen diz ve dirsekte yaralar ve acı var :( Neyse ki hepsinde sola düştüm ve attırıcıya kulağa vs bir şey olmadı. Bu arada bunlar hep doğal yollarla ıslanan yollardan dolayı oldu.

Sizin düştüğünüz yerde insan eliyle yerin ıslanması, sağınıza düşmeniz tabii sinir bozucu. Fakat sizde bir sorun yoksa hiç kafaya takmayın. Son düşüşten sonra sol dizim birkaç gün belli hareketlerde çok ağrıdı; topallayarak yürüdüm. Attırıcı kırılsaydı da bunları yaşamasaydım diyor insan :) Bu yüzden sizde bir şey yoksa canınızı sıkmayın. En önemlisi, neyse ki arkanızda süratli bir araç gelmiyordu :)

Gelelim lastiğe, bisikleti neredeyse hiç yatırmamış olmanıza rağmen düşmüşsünüz. Ben de bu son düşüşlerimi lastiğe bağlıyorum zira daha önce farklı lastiklerde (çoğunluğu Continental) bu tip yerlerde ve şartlarda hiç düşmedim.

Su tahliye kanalları vs gibi tasarım özelliklerini bir kenara bırakırsak, suda hiç tutunmamanın bu lastikle (Hutchinson Epsilon) edindiğim tecrübelere göre 2 sebebi var:

1- Lastiğin hamuru çok sert; yola tutunmak namına zahmet edip hiç esnemiyor.
2- Hava basıncı maksimuma yakın; lastik iyice kalıp gibi oluyor ve düz yolda yola temas eden yüzeyinin yanları çok az bir açıyla birkaç mm sağa veya sola taşsa dahi ıslak fayansın üstünde gider gibi "hadi bana eyvallah" diyor.

Bu ikisi bir araya gelince sert zeminle sert malzeme karşı karşıya gelip hiç esneme (tutunma) gerçekleşmediği için esneyen biz ya da bisikletin diğer parçaları oluyor maalesef :(

Tekrar geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, size bir şey olmaması sevindim. Maddi şeyler yerine koyuluyor da sağlık gitti mi büyük sıkıntı. Benim de eskiden mtb ile sabunlu su sebebiyle sizin gibi düşüşüm var. Üstelik 10 km gibi bir hızla düşmüştüm. Türkiye de her şey olabilir mantığı ile sürmek lazım maalesef.

Geçmiş olsun, sizde birşey olmaması sevindirici. Bu video kullandığımız lastik kalitesinin bize geri dönüşünün bir ispatı gibi olmuş. Lanet olası luganoları ben de bir süre kullandım, sahilde sürmelik ötesi yok bu lastiğin.

Geri