Scudo Sports

İzmir-Karşıyaka İki adet bisikletim daire kapısının önünden çalındı.

@Hsynozky
Ev kalabalık ve yer yok. Ayrıca merdivenler dar ve asansör yok. 4.kata her gün indirip çıkaramam.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
Scudo
@Yavuz.Selim

Aynı durumdaydım. 4. kata indirip çıkartmak zor. Eskisini verdim, üstüne de bişeyler koyup 10 kg' lık yeni bisiklet aldım. İndirip çıkartıyorum. Yani aşağı bağlamak her türlü hırsıza açık kapı bırakmak oluyor.
Yakınlarda kapalı otopark yok mu? Yoksa da bisikletini hafiflet ve küçült. Evde yer aç. Yukarı çıkart. Maliyetli bir bisiklet almış olursun ama çalınma ihtimalini de ortadan kaldırırsın Yavuz.Selim

• Beğen
Do5S5ghWwAAZ0OH.jpg

@Efe Aydınlı
hocam kömürlük de mi yok? zira ben aldığım günden beri depoda saklıyorum komşularım apartman arasında saklıyor o ayrı ancak hırsıza karşı koyacak kilit yoktur

• Beğen
Tepkiler: efaruk
@Efe Aydınlı
Üzüldüm sizin adınıza katlanır bisiklet kullansanız y
Eve sigdiramaz misiniz ya da arabanın bagajına

• Beğen
Katlanır bisiklet benim gibi yüksek kilolu(110 kg) biri için fazla narin duruyor. Ve altımda çok kötü sirk bisikleti gibi duracak o yüzden sıcak bakmıyorum.

İnsanın bisikletinin çalınması inanılmaz bir psikolojik yıkım oluşturuyor, maddiyattan ziyade manevi olarak zor olduğunu düşünüyorum ben. Mesela aynı fiyattaki cep telefonunuz yada tabletiniz çalınsa bikaç gün üzülürsünüz sonra bütçenizi ayarlayıp yenisine bakarsınız, ama bisiklette ayrı bir bağ oluşuyor insanda. Sevgiliden ayrılmak gibi, daha doğrusu sevgilinin bir gün hiçbir sebep yokken kapıyı vurup çıkıp gitmesi gibi.
İnsanlar konuşur, sizi suçlu çıkarmak isteyen de çıkar, keşke şöyle yapsaydın diyen de. Sizi çok iyi anlıyorum ve elimden gelen tek şeyi yaparak bisikletlerinizin en yakın zamanda bulunmasını umuyorum.

Geçmiş olsun, umarım bulursunuz. Kilidin tek amacı bisikletin devrilmesini önlemektir. Şu aletle en kalın kilidi 12 yaşındaki çocuk 10 saniyede kesiyor.197915

• Beğen
@SpeedHunter
Benim kilidi bununla 10 saniyede kesecek babayiğide 1 aylık maaşımı veririm. Bisikletini dışarıya kilitlemek zorunda olan İzmirli arkadaslar gıda çarşısı'ndan 80 yada 100 grade zincir ve kayar milli asma kilit her türlü hırsızı uzak tutar. Kesmenin tek yolu el breyzidir makasla kesilemez. Üstüne de anahtarlı çelik tel kilit yada sağlam u kilit atarsınız. Bisiklet hırsızı 3 dakikadan daha uzun süre ugraşacağı kilide ilişmez.

tavsiye ederim.

@efaruk
Anlık bir kesemeyeceğine inanmıştım ama gördüğüm en sağlam kilit

Ben de kesemez diye sonuna kadar izlediydim.
Bu videoya kadar, kilitlere güvenirdim. Artık güvenemiyorum.

@efaruk
Hırsızın bu kilidi kesebilecegine de inanmıyorum ben zira bu videoda yere alıp kesmeye çalıştı yukarda demir makasıyla kesemezdi yanında jet taşı gibi birşey taşıması lazım ona da enerji bulamaz yani bana göre güvenli bu kilit

Geçmiş olsun İNŞALLAH kısa zamanda bulursunuz

@ByRe4L

Vallaha içimdeki sesin %90' ı bu kilit dayanıklı diyor. İş görür.
Fakat %10 ise ya yanında alet edevat taşır da enerji ve zaman bulur, bisikleti götürürse diyor. Ona sebep bana göre, %100 şahsi kanaatim, hiçbir kilide uzun süreler için güvenmiyorum.

@efaruk
Dediğin gibi hiçbir kilit uzun süreli dayanıklı değildir 10 dakikanın üzerinde dayanacak kilit de bulmak zor zaten kilitler caydırıcıdır

• Beğen
U kilitler bile pilli testereye ancak 40-50 sn dayanabiliyor yani 1 dk dan kısa bir sürede ne oluyor anlamadan bisikletin çalınması gayet mümkün

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L ve efaruk
@Desert Fox
Kısaca şarjlı jettasini da gördükten sonra Max 1 dk 10 saniye diyoruz :(

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Efe Aydınlı

O bisikletın üzerinden parmak izi aldırdınız mı ?
Bunun da çok faydası olurdu sizin için. Arkada bıraktıkları bir delil sonuçta.

• Beğen
Geri