Scudo Sports

İzmir-Karşıyaka İki adet bisikletim daire kapısının önünden çalındı.

Sekiz senedir forumdasınız, forumda nerdeyse yüzlerce bisikletimi apartmandan çaldırdım, bisikletimi kömürlükten çaldılar başlıklı yazı var. Ben sizin durumunuzda olsam böyle bir başlık açmaya utanırdım.

Scudo
@muratcolakoglu

Bu üslupla devam ettiğiniz müddetçe fikirlerinize muhatap bulamaz hâle gelecek ve dikkat çekmek için daha da saldırganlaşacaksınız. Sanırım kendinizi forumdan yavaş yavaş silmeye çabalıyorsunuz.

Netiket diye bir kavram var, sanal ağlar üzerinden iletişim icat edildiğinden beri caridir ve maddelerinden birinde der ki, yüz yüze iken kullanmayacağınız kelimeleri, kurmayacağınız cümleleri sanal ortamda da dile getirmeyin.

İnsanlara yalan yanlış bir kavramsallaştırma üzerinden şehir adabı dersi vereceğinize, önce sanal ortamlarda iletişim etiğine kafa yorun.

Şansınızı fazla zorluyorsunuz.

Büyük geçmiş olsun. Umarım bulunurlar.
Yalnız bisikletleri merdiven boşluğuna kilitlemek bariz hata. Bir şekilde ayarlayıp kapalı mekana almak gerekiyor.

@bisikletgundemi

Saldırgan olan sizsiniz. Foruma kayıt tarihime bakarsanız herkes yolcu ben hancı olduğumu görürsünüz. Çok tartıştım hepsi yok oldu gitti. Ben burdayım. :)

@muratcolakoglu
Beyfendi bu forumun alan adı ve hostingi size ait değilse hancı değil yolcusunuz. Üslubunuz yanlış ve kırıcı. Hata yaptığını kabul etmenin de erdem olduğunu hatırlatırım.

@Şerif Feridun
Vay be ne güzel kendinizi ifade ediyorsunuz. "Alan adı", "hosting" çok etkileyici kelimeler. :)

@Gökay Akçay

Evet ortalık bizim gibi kötülere kaldı. Sizin gibi iyiler yok oldular. :)

Geçmiş olsun maşallah bisikleti çaldırmakta suç olmuş bazı tiplere göre bu forumda evinin içinde bile bisikleti çalınan oldu kimse onu suçlamadı hırsızın hiçmi suçu yok gerçi olsa ne olucak hırsız yakalansa bile malı çalınan hırsızdan daha fazla evrakla uğraşıyor hırsızlarda elini kollunu sallayarak ortada dolaşıyorlar

Efe Bey kendisine yardımcı olacağını düşünerek bir başlık açmış fakat konu nereye sürüklenmiş. Gerçekten sıkıntılı insanlar ülkede herkesin moralini bozabiliyor, yazık!
@Efe Aydınlı geçmiş olsun umarım bisikletleriniz bulunur.

@muratcolakoglu

O halde parlak görüşlerinizi özel mesajla iletin bundan sonra muhattaplarına.

Herkes yolcu ben hancıyım diye eskilikten dem vuruyorsunuz, bunca zamandır forum nedir, ne amaçla yazı yazılır öğrenememişsiniz.

Konu sahibine de geçmiş olsun. Kimse özel garajı, deposu, balkonu vs'si varken bisikletini kapının önüne kitlemeye bayılmıyor.

İzmir’in mimli bölgelerini kendimce karış karış geziyorum. Polis bu tarz hırsızlık olaylarıyla birebir ilgilenmez bir sürü vazifesi var arkadaşların. Ama birden çok olan bu şekilde hırsızlık vakaları bir bütün olarak ele alınır genellikle ve failler yakalandıklarında birçok olay tek seferde çözülmüş olur. Bu da sürecin uzaması demek tabii. 1-2 aydan önce netice alınacağını sanmıyorum. Belki buradaki arkadaşlardan biri yolda denk gelir görür o zaman iş çabuk çözülür. Forumdaki kayıp çalıntı ilanlarının açılma sebebi de bu yüzdendir zaten.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
ben ismi lazım olmayan malum sinir bozucu şahsın 2 mesajını şikayet ettim. gerekçe kısmına saygısızlık yazdım. şiddetle tavsiye ederim. bu saygısızlık inanıyorum ki moderatörlerin gözünden kaçmaz.

saygısızlığa odaklanıp konudan saptım kusura bakmayın. çok geçmiş olsun bisikletlerinize çok üzüldüm. ama let go ya koymazlar gibi geliyor. bence o kadar ihmalkar değiller. imkanınız varsa bit pazarlarını kolaçan edin. hatta orada bisiklet satanlara bulursanız ben de sizi görürüm deyin. ama bulurlarsa mutlaka polis ve faturalarla gidin çünkü epey para koparmak isteyebilirler. bir de bisikletler çok değerliymiş gibi yapmayın yine de. saygılar sevgiler.

öncelikle geçmiş olsun, ikinci el satış yapanları kontrol altında tutun, ben hali hazırda ikinci el bisiklt arıyorum , geçengün yazıştığım gürçeşmdeki bir ada fatura sorunca direk englledi beni, sonra başka hesaptan bulup uğraştık adam adres vermeyi reddetti o kadar belli ki çalıntı olduğu , alışveriş sitelrindki fotoları koyup satmaya çalışıyorlar

Sevgili Efe, ilk önce geçmiş olsun, bisikletler bulunur veya bulunmaz bilemiyorum ancak bundan sonrası için öneri olarak, bisikletleri yakında bir otopark varsa, oraya bırakmak daha iyi olacaktır.
Not:Bisikletler bulunacak hissiyatındayım.?

• Beğen
Tepkiler: Efe Aydınlı
Ben de alaybeyde yaşıyorum. Ve bisikletim bahçede. Endişelendim şimdi. İnşaallah kısa zamanda bulunur.

@Yavuz.Selim

bence bu günden itibaren hemen eve uygun bir yere alın. künyenizde merida marka bisikletiniz olduğunu yazdınız. ilçeyi de söylediniz. :) tamam bir açık adres değil elbet. ama çok tehlikeli. hırsızların bu formu takip edebileceğini düşünüyorum ben.

Öyle bir şey ki arkadaş bisikletim çalındı demiş biri çıkmış oradan ortak alana aracını park ettin çaldılar suç sende demiş.. Bir de hancıyım yolcu bu forumda yıllarım var demiş ama hiç bakmamış 3 bin küsür mesajının sadece 600 küsür tanesi beğenilmiş. Meğer çok mantıklı müthiş biriymiş bilmiyormuşuz. Karşısındaki insanları tanımadan bilmeden insaların kelimelerine müthiş diyip aşağılamalara çalışmış, sanki kendisi müthiş kelimeler kullanıyormuş gibi. Kardeşim arkadaş bu forumda binlerce yıldır duruyor olabilir öyle ki işi vardı anlık koydu bisikletini çalındı gitti ne olacak. Sana mı soracak nereye koyduğunu!

Misal sene 1993 apartmanım Karşıyakada yaşayan herkesin bildiği Bostanlı PTT binası. Bina 2 güvenlikli demir parmaklılarla korunan devlet dairesi ve lojmanların bulunduğu bir bina! 2 arkadaş 4. kattaki evimize üstümüzü değiştirmek için çıkıyoruz ve 1. kattaki yemekhane girişine bırakıyoruz. Zemin giriş katında güvenlik olduğunu belirteyim. 5 dk içerisinde 2 bisiklet de çalınıyor. Hadi bakalım bu nasıl oldu suç kimde? Çocuk olan biz de mi? Güvenlik görevlisin de mi? Yoksa çalan şahsiyetsiz(ler) de mi? Yoksa forumu okumayan gene çocuk olan biz mi? (aaaa forum yoktu dimi o zamanlar.)

Boşuna yazdığımın farkındayım. Sen anlamazsın ama. Ayrıca sen kendini de anladın.

Geçmiş olsun @Efe Aydınlı biz de Karşıyakadayız gözümüz kulağımız açık olacak merak etme. Umarım bulunur bisikletlerin. :harika:

Öncelikle geçmiş olsun. Bir tane bisikletim merdiven boşluğunda zincirli haldeyken zinciri kesilip çalında ve en büyük travma ben merdivenlerden çıkmak üzereyken hırsızın bir kol uzaklığında mesafeden yanımdan geçip gitmesi ve filmlerdeki gibi benim jetonun biraz geç düşmesiydi. Sonra eşim iyi ki merdivenlerde karşılaşmadınız yanında bıçak falan olsa kesin bıçaklardı seni dedi. Biz de buna da şükür dedik. Polis süreçlerinden sonra en 20190509_224617[1].jpgson halim. Bu bisikleti de çaldırırsam bu travmayı kolay kolay atlatamam.

Geçmiş olsun. Evde yer olmadığı için evin dışında bisikleti bırakıyorsak biraz daha zorlayıcı, oyalayıcı birden fazla kilit takmak lazım. Ekstradan bisikletler için satılan titreşime duyarlı alarm takmak lazım. %100 hırsızlığı engellemese de yüksek oranda engeller diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Geri