Scudo Sports

İzmir-Karşıyaka İki adet bisikletim daire kapısının önünden çalındı.

@Mehmet Metin Levent

Ben konuyu açan arkadaşa cevap yazıyorum siz neden üstünüze alınıyorsunuz?

Scudo
@muratcolakoglu
Başlığa yazı yazmış biri olarak, bu kadar ağır ithamlarda bulunmanız üzdü beni. Şehirde yaşamaya layık değilsiniz gibi. Şehirler şehir de sanki, bizler uyumsuzuz. Dünyada en çok çalınan şeydir bisiklet. Herkes mi uyumsuz şehirlere bu anlamda?

@Efe Aydınlı
Halkapınardaki kaldırıldı fakat Alsancak stadı arkasında kurulan duruyor.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35 ve Özcan
@Oxsy
Kendi bisikletinize tekrar paramı verdiniz yahu;?? Faturası yokmuydu polis ile gitseydiniz

Konu sahibine geçmiş olsun bu arada bulunur inşallah bisikletleriniz..

öncellikle geçmiş olsun sık sık letgoyu sahibindeni vs çok iyi takip edin bisikletçilerle görüşün haberleri olsun inşallah bulursunuz çok zor bir durum en kısa zamanda bulurusunuz

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
bu forumun genel tavrı şu sanırım: ne zaman bir bisikletli kaza yapsa, trafikte başına bir iş gelse, bisikleti çalınsa, alışverişte sorun yaşasa falan, önce bisikletliyi fırçalıyor, yerden yere vuruyor, sonra zaman kalırsa sorunun asıl sebepleriyle ilgileniyor, çare arıyor.

geçmiş olsun.

adamın canı yanmış zaten,belki forumdan gören eden biri olur diye,herkes bisikletli olduğu için ve ilgili olduğu için paylaşmış,ama kişiye fırça atılıyor!!!! anlamak mümkün değil insanları,yahu biz nasıl insanlar olduk böyle?

@Mehmet Metin Levent

Evet şehirde yaşamak öyle sandığınız gibi kolay değil. Ortak alanlar vardır. Oraları kullanırken dikkat etmek gerekir. Herkes istediği gibi ortak alanları kullanırsa hırsızlık da olur başka şeyler de olur. Arkadaş uzun zamandır forumdaymış. Hiç mi hırsızlık vakalarını okumamış? Okumuş da hiç mi ders çıkartmamış? Bazen sokaktan çalınan bisikletler oluyor onlara üzülüyorum ama böyle apartman içine bırakıp sonra forumda "yandım anam babam gitti değerli bisikletim" diyenlere hiç üzülmüyorum.

@epixmerix
Şehir içinde kullanmak amacı ile topladığımız bir bisikletti, faturası yoktu dolayısı ile. Çevreye de haber salmıştık.
Birisi buldu, 50 TL istiyorlar dedi, ver al dedik .

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
işte bı tip adamlar kendisi leş gibi ter kokarken, burası ortak alan helehölö köpeğinizi asansöre bindirmeyin bisikletle asansöre binmeyin diye beyin ütülüyor.
şehirde yaşamakla nası bi ego yaptılarsa, sanki şehirler de birşeye benziyor...

@muratcolakoglu
Sizin yaptiginiz cok buyuk terbiyesizlik. Vicdani olan bir insan dusen birine bir tekme daha atmaz. Anlattiklariniz ne kadar dogru olursa olsun bu berbat uslup ile haksizsiniz.
Biz de sehirde adabimizla yasiyoruz. Komsumuz bir seylerden rahatsiz olursa onu duzeltmeyi de biliriz. Medeniyet budur cunku.
Sanirim siz kirsalda ailenizin ciftliginde at kosturur gibi yasiyorsunuz. Medeniyetten bir haber, insanliktan bir haber...

Geçmiş olsun. Hem maddi hem de manevi olarak yıpratıcı. Çözüm yollarına odaklanin. Umarım bulunur.

Geçmiş olsun..
Bisikletleri çalan şerefsizler şebekeyse kapalı araçlarda iller arası değişimle satıyorlar. Daha önce Bursa'dan çalınan bisiklet aynı haftasonu Kocaeli'nde satılırken görülmüştü. Umarım ki çalan şerefsizler bisikletlerle birlikte yakalanırlar.

@Oxsy
50 lira ise ucuza kapatmışsınız. Bazen kanun yolu uzun meşakkatli ve sonuçsuz bırakabiliyor. 1999 senesinde, ankarada bir araba kırmızı ışıkta bize çarpıp kaçtı. Ön plakasını düşürdü. Ancak polis bize yardımcı olmadı. O ara, taksi kullanıyordum iş gereği. Sorduğum tüm taksiciler istisnasiz, 1 paket çay, 2 paket şekerle gidecektin dediler. Bazen 50 lira verir, huzuru alırsınız.

@Alp Tigin Tengrikut
Çaldığı bisiklet ile başka bisiklet çalmaya giden ve yeni çaldıkları ile devam edenlerin şebeke olmayıp yakayı çabuk ele vereceği kanaatindeyim. gözleri dört açmakta fayda var. umarım en kısa sürede bulunur ?

Birincisi;
Üst katta dairemin önünden aldılar bisikletleri. Evimin kapısı diyorum bak. İdrak edebildiğini sanmıyorum ama ben yine de Bilal’e anlatır gibi anlatayım. Zayıf bir ihtimal ama belki bir mucize olur da kaparsın olayı. Apartman kapısı da şifreli ve sürekli kapalı.
İkincisi;
Daire önü ortak alan değildir. Özel mülk alanı kapsamına girer ve evin içine hırsız girmesi ne ise daire kapısı önünde korunaklı kilitli bir eşyanın çalınması sonucunda haneye tecavüz hükümleri işler.

Üçüncüsü;
Terbiyesizce hakaretvari şekilde yazmaya devam edersen senin anladığın dilden çok güzel konuşurum ben.(TCK md. 125-131) Bana cevap yazarken cümlelerini saygı çerçevesinden süzerek seç. Ben sizin gibilerin ceza almasını sağlayarak para kazanıyorum çok zorlama şansını.

Şebeke olma ihtimalleri zayıf ancak imkansız değil. Hiçbir şekilde daire önünde ve aşağıya bırakılan bisiklet üzerinde yaptığımız incelemede parmak izine rastlamadık. Kilidi de alıp gitmişler. Süreci göreceğiz umarım olumlu sonuç alırız.

@cemkurkcu

Düşen kimse yok. Abartılı yazmayın. Herkesin hakları olduğu gibi sorumlulukları da var ayrıca bizi diğer bütün canlılardan ayıran beynimiz var. Bisikletini ortak alana koyup çaldırmak adabıyla yaşamak değildir. Daha kelimelerin anlamını bilmiyorsunuz.

Üslubumda yanlış hiçbirşey yok sadece sizin gibi düşünmeyip açıkça yazdığım için rahatsız oldunuz.

@Efe Aydınlı

Dairenin dışındaki her nokta ortak alandır.

Efe bey ayni sehirde yasiyoruz ve yasadiginiz olaya uzuldum. Buyuk gecmis olsun, hirsizlar cok acimasiz oluyor. Bende apartman boslugunda 2 kilidi kirip bisikletimi calmislardi. Yaklasik 7 yil bisikletsiz kalip, tekrar bisiklet aldim. Tekrar calinmamasi icin evin icine aliyorum artik, evimde kucuk bi sekilde sigdiriyorum. Bisikletleriniz nadir bulunuyor,umarim ilan verirlerde bulunur hemen. Sebeke ise cok zor, diger arkadaslarin bahsettigi gibi sehirden alinip koylerde satiliyor genelde Ve forumda yerden yere vuranlara ve yere dusmus adami tekmeleyenleri gordukce sasirmiyorum artik, eskiden karanlikta isiksiz gezen bisikletleri yayinlayip uyariyordum ve taslandim. En iyisi pasif olmak.. Tekrardan gecmis olsun

Geri