Scudo Sports

İzmir Göztepe Köprüsü

Çağatay Çağlar

Forum Demirbaşı
Tepki
223
Merhaba arkadaşlar. İzmir Göztepe köprüsüne çok çok yakın bir mevkiide ikamet ettiğimden ve tatil günlerinde sabahlamayı sevdiğimden sabahın 5-6 sında bisikletimi alıp kendimi sahile atıyorum. Bunu hemen her sabah yapmaya çalışırım. Sabahın o serin ve tatlı esintisi, trafiğin yoğun olmayışı, sahilde rastlanan birkaç sabah sporcusuyla selamlaşmak, güneşin doğuşunu izlemek, önermiyorum ama deniz kokusu eşliğinde bir bardak çay ve bir tane sigara. Beni mutlu ediyor böyle şeyler. Bu sabah çıkarken içimden geldi bir 1-2 kare fotoğraf çekip sizlerle paylaşmak istedim. Aranızda İzmir'i, hele ki Göztepe köprüsü ve sahilini görmeyenler olabilir. Bir görmüş olursunuz. İlk fotoğraf Sarı-Kırmızı Göztepe köprümüzün önü. Bana göre İzmir'in en güzel yerlerinden birisi. Üçkuyular-Göztepe-Küçükyalı-Karataş-Konak-Alsancak yolunu sahilden takip ederek 15 km kadar yol yapabiliyorsunuz. Gayet güzel bir yoldur. İkinci fotoğraf ise Göztepe köprüsüne varmadan iki vapur iskelesi arasındaki şık balık restoranı. Manzarayı seviyorum. Görmeyenler kesinlikle gözüyle görmeli ve denize bakan cafelerde nargile, çay sefası yapmalı. Herkese iyi forumlar.

Scudo
kardeşim bi bisiklet alayım Göztepemizin köprüsünde beraber bi fotomuz olsun :)

Ben de o mevkii de oturdum yıllarca. Oraya Güzelyalı köprüsü derdik(hâlâ öyle aslında :)) Ben de çıkıp gelmek isterim ama sizin bisiklete yetişemem gibime geliyor. Bir de çalışma saatlerime göre günümü ayarlamam gerek. Fırsatım olursa size haber veririm, siz de uygunsanız sabah 5-6 gibi buluşuruz turlarız 5-6 kilometre...

@Çağlar ATMACA

Seve seve Çağlar abi. Bu arada senin adın benim de soyadım oluyor, ilginç bir tesadüf :D Bisiklet alınca siteden haber ederseniz beraber pedal atarız :)

@Halil EROĞLU

Evet resmi olarak adı Güzelyalı Köprüsü hatta otobüslerde de o durağa öyle diyorlar ama biz senelerce Göztepeli arkadaşlarımla beraber hep Göztepe Köprüsü dedik öyle alıştık :D Yetişememe gibi birşey düşünme, ben yüksek tempolu bisiklet sürmüyorum. Çünkü az biraz fazla kilom var ve kondüsyon sahibi de değilim. 20 km hızla sürüyorum ortalama, hatta rüzgar yüzüme doğru esiyorsa ki oluyor sıkça o mevkiide, 16 km hıza bile düşüyorum. Maksat idman değil, bisiklet sporunun keyfine sürelim, 3-5 de kalori yakalım :) Haberleşiriz bir sabaha, Üçkuyular-Konak sahilden yaparız :)

Şu fotoğraflardan benim 2 çıkarımım oldu.

Birincisi; 2.10'luk mtb lastiğinin şehir içinde ne kadar gereksiz olduğu.Benim lastiklerin yanındaki dişler sıfır halde duruyor halen.Madem araziye girmeyecem ne diye o dişli lastiklerle dolaşıyorum? İlk fırsatta bu fotoğraftaki gibi ince yol lastiklerine geçiyorum.

İkincisi; bisikleti aldığımdan beri bir "çanta alsam mı almasam mı?" ikilemi içindeyim.Piyasada satılan bütün çantalara baktım, hiçbirini beğenemedim! Daha doğrusu lastik tamir kitinden başka bir şey koymayacam oraya, onu da cebime atıyorum, ama yine de "ulen şunu bir yerlere sokuştursam" diye de aklımdan geçiyor.Küçük hacimli kibar çantalar 35 lira falan.Sırf o kutuyu koymak için bir türlü 35 liraya kıyamadım.İyi ki de kıymamışım! Şimdi bu fotoğraflarda gördüğüm çanta bana evde bir köşeye atıp unuttuğum bel çantamı hatırlattı.Yahu niye onu kullanmıyorum ki? :p

Fotoğraflar için teşekkür ederim.Benim için ufuk açıcı oldu.Ayrıca bisikletin çok güzel, güle güle kullan.

Öncelikle ne mutlu bana ki sana yol göstermiş olmuşum :)

İkinci olarak lastik konusuna değineyim. Ben de başlarda mtb arayan biriydim hatta önce Kron XC250 sonra da Carraro 419 Grunge almaya kesin karar vermiştim ancak ikisinden de caydım. Caymama sadece bir cümle sebep olmuştu. Dağa, bayıra çıkmayacaksanız mtb alıp bisikleti ağlatmayın türünde bir cümle. Aklıma yattı ve şehir bisikleti aldım. Lastikleri muazzam iyi. Continental Touring Plus ince yol lastikleri var. Yol tutuşu muazzam, yapısı da baya sert. Kazara cam kırıklarıyla dolu bir yoldan son sürat geçtim, şükür patlamamış. Tavsiye ederim bu tür bir lastik. Ekstradan hızınızı da en az 5-6 km arttırır diye düşünüyorum.

Son olarak da çanta konusu. Ben 24 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Muazzam küçük bir bütçem var. Hem gitaristim, hem akvaristim, hem de öğrenciyim. Bunları tümüne zaten sabit, kaçınılmaz masraflarım var, bisiklete para ayıramıyorum. Bisiklet kilidi olarak bir tanıdıktan bedavaya edindiğim polis kelepçelerini kullanıyorum. Görenler gülüyor, kahkaha atıyor ama düzgün bir bisiklet kilidine 40-50 lira verebilecek bütçem yok. Gülsünler ne yapayım.. Bisiklet çantası da beğendiklerim 35-40 lira idi. Onu da alacak maddiyatım yok. Ben de evde kız kardeşimin kullanmadığı siyah bel çantasını gördüm. Gidona sarsam nasıl olur diye denedim, cuk oturdu. Bisiklet sürüşüme olumsuz hiçbir etkisi yok. 2 adet geniş cebi var. En azından bir gözüne kimlik, telefon, bozuk para, anahtar koyuyorum. Diğer gözüne de kelepçeleri ve birkaç ıvır zıvır. Hatta bence sele altı veya gidon altı çantalardan farksız. En azından bedava :)

Kaskımı da bisiklet sporunu bırakan arkadaşımdan arkadaş hatrına bedavaya aldım. Eldivenim body building yıllarımda kullandığım eldiven. Lambaları bisikletçi bedavadan fakir öğrenciyim diye benden olsun dedi. Bir tek ciddi parayı km saatine harcamış oldum :)

Doğuştan fakir olmak kolay iş değil. Ama şükür borçla taksitle bir bisiklet, zar zor da ekipmanları tamamlıyorum. Herkese iyi forumlar..

:) Çağatay Kardeşim Güzel bir etkinlik.Bisiklet,manzara harika Tebrik ve Teşekkürler...

herşeyi mükemmel bir dille ve aşk ile anlatmışsınız desem yeridir bisiklet kullanmayan birini rahatlıkla imrendirip pedal başına geçmesini sağlayabilirsiniz ancak bir tek eleştirim olacak onuda idare edin
sigarayı lütfen bırakın kendinize ve çevrenize mükemmel bir iyilik yapmış olun bol pedallar :)

@Kadir Altuntaş

Teşekkür ederim Kadir abi :) Bisikletinizle yolunuz İzmir'e düşerse naçizane misafir eder, beraber sahilde pedal atarız. Tüm İzmir neredeyse sahil yolu zaten ilçelerine kadar.

@Çağatay Çağlar

:) Allah Razı Olsun.Tatlı diliniz yeter,Teşekkür ederim.Nasip,Kısmet...

@ReşitÇağırgan

Teşekkür ederim :) Sigara benim için enteresan bir konu, genellikle tek başımayken içiyorum, kimseye rahatsızlık vermemek için. Çocukların önünde asla içmiyorum, açık tütün alıp arada efkarlanınca sarıp içiyorum. Fakir halimizle paket sigara alacak halim yok malesef :) Günde 4 tane falan. O kadar zararı da artık göze aldık dersem kimse yanlış anlamasın. Çünkü maddi darlığı, sıkıntıları psikolojik olarak biraz hafifletiyor, en azından bende öyle. Çevreme zarar vermemeye özen gösteren az içicilerdenim. Ama bırakmak ben de isterim :)

Sayemde bisiklete heves eden birkaç kişi oldu. O da çok tarifsiz bir duyguymuş..

Şu lokantanın ismine alışamadım. Körfez'in kucağına kocaman mekan açıp ismini "Boğaziçi" koymak nedir, neyin nesidir anlayamıyorum halen.

Ben de zamanında çok sabahlardım, ama 30'umu aştıktan sonra uykusuzluk zor gelmeye başladı. Sık sık Bornova-Balçova arasını gidip geliyorum (ev-iş-ev rotası), ama uyku sevdasından sabah 7'de dahi alamadım şimdiye dek sahil yolunu. Bunu bir gün becerirsem Göztepe'de karşılaşırız muhtemelen.

14.06 tarihlerinde hep oradayım.:) Görüşmek üzere. İş , ev Bornova. İzmir grubunu bir haraketlendirsek artık diyorum.

@Burak D

Hak veriyorum, ben daha 24 yaşındayım ve öğrenciyim. Bilhassa yazları boş vakit bol oluyor. O yüzden sabahlayabiliyorum ve sabah bisikleti çıkarıp trafiğin ve şehir hayatının seyrek olduğu o saatleri serin sabah eşliğinde değerlendiriyorum. Okul bitmek üzere, iş hayatına atılınca ben de tahminimce bu imkanları yakalayamayacağım.. Benim bisikletin aynısında hiç denk gelmedim, sanırım çok fazla tercih eden yok. Fotoğraftaki bisikleti kullanan Lacivert kasklı birisi görürseniz o benimdir :) Yollarda denk gelmek dileğiyle..

@emre gülaydın

Biz de arkadaşlarca her 14 Haziran'da köprüde oluruz :) Maçlara eskiden daha sık giderdik, hatta amatöre düştüğümüzde bile ısrarla maçlara giden gençlerdendim, küsmedik hiç Göztepe'mize ama yaş ilerledikçe okul işleri de yoğunlaşıyor, maçları ancak radyodan takip eder olduk malesef..

Ben bisiklette yeniyim zaten. Hal-i hazırda düzenli haftada 1 defa bile olsa buluşan turlayan grup var mı bilmiyorum. Ancak yaz tatilinde genelde çoğumuzun vakti oluyordur diye düşünüyorum. Haftanın belirli bir akşamı Göztepe köprüsünde buluşup sahilden topluca Küçükyalı-Karataş-Konak-Pasaport-Alsancak yapıp dönebilir hatta Göztepe'den Balçova-Narlıdere-Güzelbahçe (veya İnciraltı) güzergahını da kullanabiliriz grup halinde. Eğer bunları yapan bir grup varsa onlara katılalım, yoksa biz oluşturabiliriz. Tek başına pedallamak bazen sıkıcı olabiliyor.. Ne bileyim topluca oturur soda takviyesi ve hatta çay molası falan verip sohbet edebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: emre gülaydın
Bisiklet çok güzel...manzara zaten ayrı bir güzel :) güle güle kullanın süper görüntüler gerçekten elinize sağlık... manzara fotosunu eksik etmeyin..:)

@Buğra Kaan

Teşekkür ederim, Türkiye'nin her köşesi güzeldir ama İzmir'imiz bir başka güzeldir :)

Geri