Scudo Sports

İzmir bit pazarındaki giant

Her şey var çünkü adı bit pazarı, bir diğer adıyla hurda pazarı.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
iskillendim.tr

Daha vahim olan da şu. Hadi diyelim bisikletin gerçek sahibi bu konuyu gördü. Gidip kendi bisikletini para verip tekrar satın almaktan başka çaresi yok. Polisi arasa pek bir sonuç alabileceğini sanmıyorum. Pazarar gidip bisikleti satan adama "abi bu bisiklet benim" diyip faturasını gösterse pazarcılar toplanıp bunu bi güzel döver.

Güncel ("up" ne yav ?)
Takip edip oda ondan çalsa sn. @undefined ?.

arkadaşlar o bit pazarı yıllardır kurulur hatta evvelden dahada kapsamlıydı,araba motor parçaları bile satılıyordu,garibanların veya vergisiz ticaret yapmak isteyenleri uğrak yeridir,tabi arada hırsızlık mallarınıda çaktırmadan satıyorlar,geçen yıl 500tlye carraro big mtb satıyodu adam,dedimki dayı faturası belgesi varmı? niye soruyon sen polismisin dedi:komik: sonra dönüşte baktım satmış 350tlye:mad: yani orası bit pazarı tezgahta babanı görürsen şaşırma:koptum:

@laka eğer bisiklet çalıntı kaydınız emniyette varsa ve belgeniz varsa polis marifetiyle alırsınız. Nereden biliyorum? Çünkü bu yolla cuma çalınan 2 bisikleti pazar günü izmir bit pazarından geri aldım.

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Ben faturaya mutlaka kadronun altında yazan şaşi numarasını yazdırıyorum satıcıya

bit pazarındaki %90 ürünlerin çalıntı olması maalesef bir gerçek. ancak bu bisiklet çalıntı olsa sele bu kadar yukarıda olmazdı, çalan illa kullanırken seviyeyi düşürürdü diye düşünüyorum. tabii eğer arabaya koyup taşıyıp indirmediyse filan filan...

Yahu ne giantmış. Görende colnagonun üç yüz bin liralık altın kaplama bisikleti zanneder. Karbon olsa kaç para, kıytırık bir giantın bu kadar memleket meselesi haline getirilmesini anlayamıyorum. Ha çalıntı olur o başka. Bizim burada dağ başındaki bit pazarında ful campagnalo setli klasik bisiklet gördü bu gözler siz hangi orta Dünya'da yaşıyorsunuz.

Son düzenleme:
  • Kızgın
  • Hahaha
Tepkiler: ag249 ve Cemal Ç.
@mehmetsunu siz gördüğünüz bu durumla ilgili ne yaptınız?
Hiçbir şey. Bak ben gerçekçi bir insanım arkadaşım. (Burada bilge çiftçi dayıya atıfta bulunuyoruz. Tuşlu telefonunu nasılda akademisyen bozuntusunun gözüne sokmuştu) Üç aylık bisikletim en büyük alışveriş merkezi önünden çalındı. Arkadaşların ifadesine göre aynı bisikleti bit pazarında görüp polise haber vermişler. Nemi olmuş hiç. O nedenle bende hiçbir şey yapmadım zaten satıcının beyanını esas alarak bir diğer arkadaşım bisikleti satın aldı.

Son düzenleme:
@mehmetsunu 1. si arkadaş değiliz 2. si doğru hareket ederek arkadaşımın cuma çalınan bisikletini pazar günü izmir gıda çarşısında kurulan bit pazarından bila ücret geri aldık. Sizin yapamamış olmanız başkalarının yapamayacağı anlamına gelmez. Az laf çok iş. 3.sü akademisyen değilim adamın gözüne sokmam.

@laka eğer bisiklet çalıntı kaydınız emniyette varsa ve belgeniz varsa polis marifetiyle alırsınız. Nereden biliyorum? Çünkü bu yolla cuma çalınan 2 bisikleti pazar günü izmir bit pazarından geri aldım.
Eğer polis tanıdığınız/akrabanız yoksa iyi polislere denk gelmişsiniz. Bunun başka bir açıklaması yok.

Hem up amaçlı hemde bir sorum olacak 26 inch uygun tur lastiği linki atabilecek var mı o kadar aradım bulamadım illa jant değişmem mi gerek ?

Hem up amaçlı hemde bir sorum olacak 26 inch uygun tur lastiği linki atabilecek var mı o kadar aradım bulamadım illa jant değişmem mi gerek ?

Kusura bakmayın ama "o kadar aradım" derken bence yalan söylüyorsunuz ama yine de cevap vereyim: schwalbe marathon serisinden işinize geleni alabilirsiniz. Standart marathon, plus, touring gibi modelleri araştırın, çekinmeyin. Elinize yapışmaz.

Daha ucuz alternatifler de mevcut, Rubena mitas gibi.

26 inch uygun tur lastiği linki atabilecek var mı o kadar aradım bulamadım illa jant değişmem mi gerek ?
Schwalbe Marathon Almotion. süper bi lastik. Hem konforlu, hem yol tutuşu süper, hem yormuyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: FogeRL
Kusura bakmayın ama "o kadar aradım" derken bence yalan söylüyorsunuz ama yine de cevap vereyim: schwalbe marathon serisinden işinize geleni alabilirsiniz. Standart marathon, plus, touring gibi modelleri araştırın, çekinmeyin. Elinize yapışmaz.

Ben daha yeni bâşladım bu bisiklet sadece tur lastiği falan biliyorum o dediğiniz lastik biraz pahalı geldi zaten onun haricinde lastik bulamadım.

Bisiklet hobisine yeni başladım dostum bazı insanlar her 26 inch janta 26inch tur lastiği olmaz diyor benimde aklım karıştı burasıda tecrübeli bir forum olduğu için yazdım zaten öyle üşengeç biri değilim v fren sipariş ettim kendim kurmayı planlıyorum. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Bir haftayı geçti ve artık sahibinin bulunabileceğine umudum kalmadı. Yinede,
Güncel.

Geri