Scudo Sports

İzmir balçova kipa boyner açık otoparkta CUBE CROSS bisikletim çalındı.

Çok üzüldüm. Dilerim bisikletinizi en kısa süre içerisinde bulursunuz. Can sıkıcı olmaya başladı bisiklet hırsızlıkları..

Scudo
tamam hırsız her kilidi açar efsanesini bi kenara bırakalım, caydırıcı faktörleri düşünelim..
en güzeli minimum 2 kilit kullanmak.. dışarıda uzun süre bırakılacaksa 3 kilit kullanmak..

tek kilitli bisikletler dururken 2-3 kilit takılı bisikletle hırsız uğraşmaz diye düşünüyorum!!!

Bisikleti alırken gram hesapları yapıyoruz, 3 kilidi 30-40 yıllık bisiklet hayatımızda taşımak bir facia, bu hırsızlıklar caydırıcı olmadığı sürece ne yapsak boş, bisikleti bulsak bile hırsızı bulsak bile şikayet etsen ne olacak, hırsızlar hukuku avukatlardan daha iyi biliyor durumda, ne yapsa nasıl yapaa az ceza yer yada yemez

Şu gibi önlemleri de düşünebilirsiniz bisikletinizi iki kilitle sağlam bağladıktan sonra:
1. Seleyi borusu ile çıkarıp yanınıza almak. Sadece kelepçeyi açıp çekmek yeterli.
2. Yanınızda taşıyacağınız bir adet açık ağız uygun bir anahtar ile iki pedalı da sökerek yanınıza almak. Sökmek de takmak da çok kolaydır, hele alıştıktan sonra.
3. Ön tekerleği çıkarıp güvenlik kulübesine bırakmak.
Ben akşam bahçede bıraktığım bisikletlerimin selelerini eve alıyorum yıllardır.
Yaşar arkadaşıma geçmiş olsun, dilerim araması başarılı sonuç verir.

Tşk ederim iyi dikekleriniz için

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geçmiş olsun. Umarım bisikletinizi bulursunuz. Onun dışında ben Türkiyede polisin olduğunu düşünmüyorum. Varsa da sayıları bu mesleği yapanların %10'u kadardır en fazla.

bisikletim başka şehirlere götürülmüş, ve ya satılmış olabilir, markası modeli türkiyede belki 1-2 tane olan modeldir, lütfen gören polise haber versin.

Hırsıza tekerleği söküp sıkıysa çal dersen araç getirip gene çalar gider. Biri arabada teyip yok boşuna uğraşma yazmış. Hırsız arabayı çalıp arabanın oraya üzülme abi biz takarız yazıyor. Karakol önünden polis minibüsünü çalanlar bile var. 2-3 farklı özelliklerde sağlam kilit. Asma kilit olarak videodakini tavsiye ederim. Çelik zincir kullanınız ve zinciri yere yakın tutmayınız. Yerden destek alarak kilidi makasla kesebilirler.

Onun dışında U kilitler var. Kaliteli U kilit de bir seçenek. Gene tek kullanmamanızı tavsiye ederim. Bir tavsiyemde eğer iş için bir bisiklet kullanıyor iseniz. Ucuz yollu eski bir bisiklet alın. Pek fazla paraya okutamıyacakları için o bisikletlere pek bakmıyorlar. 1000 TL den pahalı bisikleti 200 TL ye bırakıyorlar ki. Hemen ellerinden çıksın. 50 TL ye zor satılacak bir bisikleti kolay kolay ellemezler. Yanından ayrılmayacağınız zaman iyi bisikletinizi alırsınız 5 dakikadan fazla uzaklaşacağınız zaman eski bisiklet ile gidersiniz. Bunun yanında grupla takıldığınız zamanlarda gene tedbiri elden bırakmayın. Bir çok kez grup içinde bisiklet çalındığına şahit oldum. Adamlar bu konuda ustalaşmış. Gözüne kestirdiği kilitsiz bisikleti o kadar kişinin içine girip çalıp çıkıyor. Kimsenin ruhu bile duymuyor. Sihirbaz gibi dikkati başka yere yönlendirmede ustalaşmışlar. Bir belgesel yapmışlardı. Adamı laf içinde saatini çalıyor üstündeki askıyı alıp kendi üstüne takıyordu. Adamın askısı hırsızın üstünde ama farkına bile varmıyordu ki seyrederken seyirci olarak bile farkına varmıyorsun.

http://www.decathlon.com.tr/media/816/8162299/big_95a50c25bf4840989c29f787ab240606.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
Arkadaşlar çalınan bisikletler konusuna herkes biraz ilgi ve destek verirse seviniriz, bende insanlar nasıl çaldırıyo bisikletlerini diye düşünüyordum ama gerçekten insanın başına herşey gelebiliyor, ve Polisten fayda göremeyeceğimiz ortada en azından bazen çalıntı bisikletler ilanlarına bakıp , az da olsa görme ihtimaliniz olabilir ve bizlere haber verebilirsiniz , teşekkürler

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben bisikletimi çaldırsam napardım bilmiyorum. Umarım bulursunuz.

Önlem konusunda ben de tek kilit taşıyanlardanım. Okula giderken sorun olmuyor, Hacettepe beytepe kampüsünde kilitlemeseniz bile oluyor. Fakat bu çalınma korkusu yüzünden okul dışında ulaşım amaçlı kullanamıyorum bisikletimi. Akrabalara giderken bile bisikleti eve alırsanız gelirim diye şart koşuyorum bazen.
Acilen hukuki açıdan bir yaptırım olmalı. Başka türlü çalan değil çaldıran bile suçlanabilir.

Polisin dediği ; "kamerada görünen hırsızı diyelim ki yakaladık bisiklet bende yok derse ne yapıcaz? Mecbur bırakıcaz" diyo hırsızın sözü ne kadar geçerli anlayın adamlar kanun:))

Benim bisikleti koruma yöntemim epey etkili. Hemde kilit kullanmadan. Gözümün önünden hiç ayırmıyorum büyük markete girmiyorum. Eğer kilitlenecek ise bisiklet 150-200 tl değerinde bir bisiklet alıp işlerimizi o bisikletle görmeliyiz.

Çok geçmiş olsun...Birkaç sene önce kilidi kesilerek çalınan bisikletimi dedektif gibi iz sürerek bulmuştum(Roman mahallesinde)Şikayetçi olmama rağmen polis,genelde bu işi yapanların kimlik bilgilerine sahip olduklarını ama suçüstü yapılmadan herhangi bir müdahalenin yapılamayacağını söylemişti?!!!!.Ara ara roman mahallesinde arabayla turlayarak şansında yardımıyla elemanı bisiklet üzerinde kıstırdım sonra polisi aradım Allahtan çabuk geldilerde meydan dayağı yemekten kurtuldum:)))

Hocam çok geçmiş olsun bisikletiniz çok güzelmiş oysaki.10489649_810453745656076_7411559435562744456_n.jpg
Buda benim 6.5 ay önce çalınan bisikletim.Gerçi ben ümidi kestim ama yinede Bursa'da gören olursa 05327408177 ulaşsınlar
Bisikletin en belirgin özelliği gidon boğazının ters olması

kadronun içine gps ten takip etmek için sinyal verici bir alet takacaksın en iyisi

Geçmiş olsun umarım bir an önce bulunur, yalnız bisikletleri bir yere bağlayıp bırakabilmek gerçekten büyük cesaret. Öyle ki gözünüzün önünde dahi olsa bir kaç saniyelik dikkat dağılması bile çalan kişiler için yeterli olabiliyor. İzmir de sahil yolunda bankta oturup kulaklık takılı müzik dinleyen arkadaşın dibinden bisikletinin çalındığını bilirim. Bank'a dayalı bisikleti yanından alıp cadde tarafına geçip gitmişler. Kilitli bırakılan bisikletlerin selelerini çalanlar, tekerleklerini sökenler, hatta gidonunu bile söküp götürenleri duymuşluğum var. Bırakmayın arkadaşlar kötü bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız kilitli de olsa bırakmayın.

hurdaya ayırdığımız market bisikleti kıvamında ki bisikletin bodrum kata inip toz pislik içinden bisikleti ayıramayınca (kilitliydi) jantını çalmışlar. lastiği bırakmışlar birde. 24" jant lazımmış herhalde orda bulunca dayanamamış almış. temizleyip biraz adam edip karşı komşunun çocuğuna hediye edecektim bu kış içince. aldığı jantı orasına taksın orasında jantlı.

bisikletinize üzüldüm gerçekten. çanakkale de geçenlerde gözümün önünde direğe bağlı tertemiz bisiklete 3 çingene çocuğu asıldı. kilidi zorladılar baktılar gelmiyor bırakıp koşarak kaçtılar. bisiklet hırsızlığına tek çözüm kilit masrafından kurtulup bisiklet için japon sistem bisiklet parkları kulllanmak olacak bence.

bunun için kampanya başlatılmalı hatta.

@Sinan A.
Ben de Çanakkale'deyim. Çingene çocuğunun birinin altında Scott yol bisikleti görmüştüm. Polis umursamıyor maalesef.

Dediğiniz bisiklet otoparkı bizim memlekette olacak iş değil. Oraya gelene kadar alacağımız çok yol var.

@avanak_abdi

hiçbir maliyeti olduğunu düşünmüyorum. bizim endüstri meslek liselerimiz okullara sıra sağlamaktan başka işlerde yapıyor. her şehrin liselerine görev verilse destek alabilecekleri uzmanlar görevlendirilse bizim çocukların üretemeyeceği şeyler değil. karmaşık bir sistemde değil alttarafı nfc ye dayanan kartlı kullanıcı sistemi ve raylı robot sistemler. yapılamaz bişey olduğunu hiç düşünemiyorum. bunu yapamayacaksak hakkaten kapatıp gidelim memleketi. millet uzaya pandik atıyorken biz bunu çok rahat yapabiliyor olmalıyız.

Geri