Scudo Sports

Iste Bu.... Yeni projem FUJI Altamira 1.1 Carbon ve Campagnolo

(link)

ebayda böyle tam istediğiniz gibi karbon ralı bir seleye denk geldim belki ilginizi çeker. iyi günler

Scudo
Evet tuncay bunu da görmüstüm, dün arkadasima söyledim eger biryer de denemek icin bulursa getirecek ve kalca kemikleri tam oturuyormu diye deniyecegiz. Internetden sadece bildigim yerden alirim, nedeni de bana uygun olmasa 14 gün icin de geriye gönderme sansim oluyor. Aksi taktir de online sele ismarlamm. Ben sele konusunda biraz titizimdir. :)

• Beğen
Tepkiler: Adı Bende Saklı
@Murat Cömez
Bisiklete takip mi deniyorsunuz seleyi? Yada nasil deniyorsunuz acaba?

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

tabiki denemeden almak doğru değil ama denerde olur derseniz renkleri tam uyacak bir sele. şansınıza artık...

@Tahsin Y.

Evet takip da deniyorum ama takmadan önce ölcüler aliniyor eger ölcüler kalca kemigi ile uymuyorsa takmayada gerek yok. Eger uyuyorsa 1 haftaligina takiliyor ve deneniyor, bu arada seleye gözün gibi bakmalisin, bir sey olursa geriye verme sansin yok.

Bu yöntemi kullanarak alinir sele cünkü bisikletin üzerinde en cok saglina zarar verebilecek donanimdan birisi. Sele isi paraya görüntüye falan bakmaz jeli de kullanilmaz.:)

@tunç tuncay
Evet eger olursa gercekten tam uyacak bir sele olarak görüyorum. Olmasini gectim insallah biryerde bulur da getirir. :)

• Beğen
@Murat Cömez
Sanirim Turkiyede boyle bir imkan yok yada var benim haberim yok :)

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

Türkiye'de 10000 liralık bisiklet bile alsanız bir tur denetmiyorlar bile. Aldınız, size uydu sorun yok. Uymadı, rahat etmedi, 10000 TL'ye bir bardak soğuk su :D Araba alırken bile test sürüşü yaptırıyorlar ki bisiklette bu uyum meselesi çok daha önemli.

@Tahsin Y.

@KaanG

Sanmiyorum ya, türkiye de cok kaliteli bisikletciler vardir ve bu uygulamayi yaparlardir bence.:)

• Beğen
@Murat Cömez
Bu uygulamayi yapan bisikletci bilen arkadas varsa bir onerebilir mi banada? Cok makbule gecer valla :)

Aldığım bütün bisikletleri (birincisi hariç) görerek, deneyerek hatta sürüş yaparak aldım. Gitmeden önce kadro boyumu net bildiğim halde yine de denedim. Bu birazda kişinin iletişimi ve karşısındakine verdiği güvenle alakalı.
Antalya'ya gelirseniz size de deneterek bir tane alabiliriz.

@MEHMETALİ
Bisikletten yana sorunum yok ama seleyi sanirim bi 30 40km yapmadan anlayamam diye dusunuyorum. Antalyaya anca tatile geldigimde ugrayabilirim bir sele icin antalyaya gelemem :)

Bisikleti gerçekten denemek ve hissiyatını anlamak için Tahsin Bey'in de dediği gibi en az bir 10 km yapmak lazım üzerinde.
Ben bir süredir orta-üst seviye bir karbon yol bisikleti bakıyorum. (Tarmac, Madone, Cayo, Revelator, Agree, Supersix vs ayarında). Bunların hiçbirini deneten bir yer bulamadım İstanbul'da. Güvenle alakalı olduğunu sanmıyorum, mesele güvense mesela testten önce kredi kartı ve nüfus cüzdanı alırsınız, güven sorunu kalmaz. Arabayla gidersiniz mesela anahtarı bırakırsınız. Çözüm çok.
Böyle denettiren bir yer varsa bildiğiniz söylerseniz memnun olurum, şöyle bir yarım saat-1 saat test sürüşü yaptıracak.
Antalya'da mesela bu tarz bir bisikleti denettiren var mı? (Mahallede bir tur atıp dönmekten bahsetmiyorum, onu denemeden saymıyorum). Yurtdışında büyük mağazalarda genelde belli başlı modellerden sırf test sürüşü için ayırılmış birkaç bisiklet bulunuyor.

@KaanG

Valla bu bisikletleri deneten bir mağaza olacağını sanmam olsa bile 100 metre ilerden dön derler :D 30-40 km kullanınca o bisiklet artık ikinci el oluyor adam yapar mı öyle bir şey belki beğenmeyeceksin almayacaksın diye düşünebilir.

@KaanG

Madalyonun öbür yüzünden bakarsak, üst seviye bir karbon bisikleti deneyip beğenmemek mümkün mü?
Deneyip te "yok ben bu Tarmac SL4 ü beğenmedim, Supersix evo olmamış, kötü, pinarello dogma? bu ne ya " demek mümkün mü?

Teorik olarak evet, mümkün, pratik olarak HAYIR MÜMKÜN DEĞİL.

Kadro boyu denemsi içinse zaten üzerine çıkınca anlaşılır hemen.

O da doğru tabi bir yerde. :D
Ama bu birkaç modelden belki biri daha güzel gelecek verdiği hissiyat dolayısıyla. Bisikletten bisiklete o sürüş hissi çok değişiyor biliyorsunuz. Ya da mesela tarmac yerine roubaix daha rahat gelecek, tam tersi, Roubaix'tense tarmac'larda daha rahat edenler bile var. Gene de deneme imkanı olsa iyi olurdu :)

@KaanG

Belki Roubaix daha bozuk yolların bisikleti olduğu için biraz daha rahat gelebilir ama sonuçta bir yol bisikleti en konforlu yol bisikleti bile ne kadar konforludur düşünmek lazım.

Ben Skat ı alırken denemiş olsaydım inanın almayabilirdim.
Gidon 5 cm daha kısa CAAD8 e göre, birden sanki ilk kez boynuz gidon tutuyormuş gibi zorlandım. Sele aşırı sert, rahatsız. Sanki kırılıverecekmiş gibi gelen narin kadro, rüzgarda uçacak hissi veren karbon profilli jantlar...

Ama üç beş gün sonra alıştım ve sevmeye başladım. Artık ne sele zarar veriyor ne hakimiyet kontrol zaafiyeti. Herşeyiyle dört dörtlük. Bisiklet kendisini sevdirebiliyor konunun özü.:)

Düzenleme: ya Murat beyin konusuymuş, lafa daldık, konuyu saptırdık belki. Bu konuda da birşeyler yazmak lazım.
Murat bey, bisikletiniz çok güzel. Tez zamanda selesine kavuşup trafie çıkar ümit ediyorum.

Sadece konfordan (rahatlıktan) bahsetmiyorum, bu bisikletlerden mutlaka biri verdiği hissiyat olarak daha güzel gelecek size. O manada yazdım ama çok da önemli değil, Murat Bey'in bisiklet toplama konusu dağıldı :)

Arkadaslar konunun dagilmasi önemli degil, gördügüm kadariyla tartismasiz ve kavgasiz, konuyla da alakasi olmasa olumlu bilgiler veriliyor.

• Beğen
@Murat Cömez

Murat Bey, olumlu bilgiler verilmesine veriliyor da; su yilan hikayesine dönen bisikleti artik bitirsen iyi olacak. Bisiklet dura dura eskidi, yaz bitecek neredeyse, günler kisalmaya basladi! :)
Üstelik daha da yaslandim, beraber binemeden göcecegim bu dünyadan böyle giderse!

http://media.troc-velo.com/img0n888538.jpg?dt=1366983727

http://csimg.webmarchand.com/srv/FR/2802703414726/T/340x340/C/FFFFFF/url/selle-homme-smp-extra-jaune.jpg

http://www.kompressor-bike.com/6710-6090-large/prologo-scratch-pro-noir-jaune.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/318YJPuBX1L._SX300_.jpg

Geri