Sevgili Ulaş'ın şahsında tüm ekibi, attıkları adım ve soludukları nefes sayısı kadar kutlarım. ( yani çook kutlamış oluyorum.

)
Dağcılık sporu ile bende ilgilendiğim için, ne kadar zor bir iş yaptıklarını daha iyi anladığımı sanıyorum. Vücudunuzun sınırlarını zorlarken , aklınızdan bin kere yeter döneyim geçerken devem etmek ne kadar zor. SAdece fiziksel sınırları zorlayan bir faaliyet değil bu hatta için belki çoğu psikolojik.
Dağcılık ve bisikleti bir arada götüren bir kişi olarak hedefinizi duyduğumda çok imrenmiştim. Uzun yıllardır kendi aramızda arkadaşlarla konuştuğumuz bir konuydu bu. 2007 de iran pakistan hindistan, 2008 de almanya - hollanda - fransa - belçika turları sebebi ile benzeri bir faaliyeti yapmayı hep erteledik. Temmuz ve ağustos dışında bu işi yapmak zaten çok çok zor. Bizde hep bu aylarda dışarıda oluyorduk.
Bu yaz da oğlum doğduğu için Ağrı zirve faaliyetini planlamamıza rağmen gerçekleştiremedik. ( istanbul dağcılık klubü olarak, bunun yeni klübümüz için iyi bir tanıtım olacağını düşünmüştük )
Tüm samimiyetimle bunları neden yazıyorum.
Çünkü , faaliyeti benden ( ben ve klubümden ) daha önce yaptığınızda kıskanacağımı sanıyordum. Elbette sevinecektim bende ama belki sadece biraz üzülür ve "tüh be bizden önce yaptılar, keşke hızlı davransaydık " falan derim diye düşünmüştüm.
Ancak,
Haberi okuyup , fotoğraflara baktığımda gözlerimde yaşlar oluştu.
Bisiklet adına yapılan bu faaliyete saygımdan dolayı, yeni doğan oğlumun fotoğrafını koyduğum masaüstü resmimi, zirvede Ulaş'ın bisikleti kaldırdığı fotoğraf ile değiştirdim bir süre için.
Farkettim ki, Nasuh un kitaplarını okurken, Tunç Fındık daha bir kaç ay önce Dhalugriye tırmanırken , geçen yıllarda PO - Odtü ekibi everest e tırmanırken , daha iki gün önce klüp arkadaşlarım Gürcistanda Kazbek zirvesini fethederken hissettiklerimi hissediyorum.
Sanki kendim başarıyormuş gibi seviniyorum.
Gurur duyuyorum.
Fotoğraflarda sanki bende varmış gibi arkadaşlarıma gönderiyorum, çevremle paylaşıyorum.
"Bisiklet aşkına" yaptığınız faaliyeti tekrar tebrik eder.
Çıtayı daha yukarı koyduğunuz için saygılarımı sunarım.
Soner Sarıhan