Scudo Sports

İstanbul'u bisikletle gezmek 2 (Pedalımın kırılması)

ekobike

Üye
Tepki
279
İsim
Murat T.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bu haftaki rotam öncekilere göre daha uzundu. İşlerimden dolayı öğleden sonra 13:30 gibi yola çıkabildim. Bununla birlikte Çekmeköy kavşağında pedalım kırıldı. -Aşağıdaki videoda seyredebilirsiniz.- Merkez mahallesinde bisikletçi aradım. Yeni pedallar taktırıp yoluma devam ettim. Aksilikler neticesinde akşam karanlığına kaldım. Arkada ve önde bulunan aydınlatmalarıma ilave olarak , kadro çantamda, eldivenlerim de ve ayak bileklerimde bulunan reflektörler sayesinde görünürlüğüm iyi seviyede olduğundan güvenle yoluma devam ettim.

Ümraniye'den hareket ettim. Şile yolunu kullanarak, Çekmeköy'ü geçip Sancaktepe'den Kartala inip oradan Maltepe, Bostancı ve en nihayetinde Göztepe Köprüsünden Ümraniye'ye geldim. Genellikle ana yolları kullandım. Bu durum haliyle tehlikeli tavsiye etmiyorum.

TUR VİDEOSU

187611

STRAVA : (link)
BLOG: (link)

Scudo
yazmak istemiyordum ama konu hem gündemde olduğu hem de postu beğenen insanlar olduğu için yazma gerekliliği hissettim. videonun 25. saniyesinde bir görüntü var, alta ekliyorum. orada sağ üstteki ikon dikkatinizi çekiyor mu? "BİSİKLET GİREMEZ" diye bilgi veriyor. ana yolları değil otoyolu kullanmışsınız. sadece tehlikeli değil aynı zamanda YASAK DA. yasağı delip delmemek size kalmış ama tutup da böyle bir iş yaptığınız bir videoyu çok matah bir şeymiş gibi youtube'a atıyorsunuz, hadi o da yetmiyor genç insanların, her yaştan bisiklete yeni başlayan insanların olduğu Türkiyenin en büyük bisiklet forumuna da gönderisini yolluyorsunuz. bir de "tehlikeli tavsiye etmiyorum." gibi suya sabuna değmeyen bir öneri veriyorsunuz. siz yetişkin bir insan olmanıza rağmen kural tanımazken; 15 yaşındaki coşkuyla dolu bir insan nasıl kural tanısın? hele de sizin bu yaptığınızı gördükten sonra. yaptığınız cezai yaptırım gerektiren bir harekettir. bisiklet camiasında da kesinlikle paylaşılmaması ve yayılmaması gereken bir harekettir. bisiklet sürücüleri olarak kendi uymadığımız trafik kurallarına hangi yüzle araç sürücülerinin uymasını talep edebiliriz? araç sürücüleri uymadı kurallara, onlar uymuyor diye de biz rest çekip uymadık derken kısır döngüye sokarız olayı. pratikte muz cumhuriyeti gibi yaşarsak gerçekliğimiz de muz cumhuriyeti olur. bunu siz yaparsınız, o hızlı ve çılgın denen apaçi bozması çocuk yapar derken bir kişinin aklına yanlış bir fikir bıraksanız bu durum o kişinin hayatıyla sonuçlanabilir.

bir de, nedir bu youtube çılgınlığı? televizyonların devri bitti, youtubeda içerik yayıncılığının mı devri başladı? niye her şeyi başkalarının beğenisine sunma ihtiyacı var bu kadar? sert bir eleştiri olacak belki ama plastik pedalla alelade gezen birisisiniz. sizin youtube'a sunduğunuz ve orada bulunmayan bir içerik mi ürettiğinizi düşünüyorsunuz gerçekten? evet, farkındayım. ülkenin ekonomik durumu kötü olduğu için bütçe dostu ve zaman geçiren aktiviteler yapmak gerçekten çok zor. o videoyu bilgisayarınıza aktarmak, editlemelerini yapmak derken 2-3 saatiniz geçiyor ve amacınız da zaman öldürmek. ama bu da temcit pilavı gibi hiçbir özelliği olmayan içeriği ısıtıp ısıtıp önümüze sunacağınız anlamına gelmiyor. youtube'a bisiklet yazıp Türkçe içeriğe baktığımda video önizlemeleri, başlıkları ve özet açıklamalarını görünce midem bulanıyor. beğenmiyor değilim, midem bulanıyor resmen. tek bir videoyu açıp 10 saniye izleseniz yemin ederim zamanınızdan çok büyük kayıp. rezalet yahu, bu kadar kötü içerik üreticiliği olamaz. herkes youtube'a içerik sunmak zorunda değil, çekimlerinizi insanların izlemesine açıyorsanız da izlenmeye değer bir şey koyun bari.

bilenler ve bilmeyenler için hatırlatalım; OTOYOLDA BİSİKLET SÜRMEK YASAK VE TEHLİKELİDİR. kendiniz yapıyorsanız riski ve olası sonuçları göze alarak yapın. kendiniz yaparken başkalarına da bunu sunuyorsanız açık bir şekilde bunun yasak olduğunu belirtin.

bisikletin bir kültürü, yazılı olmayan da kuralları vardır. tanısanız çok seversiniz valla ikisini de, aşina olmaya çalışın.

Dosyalar

• ka.png
    ka.png
    61,7 KB · Okunma: 42
@dukehayda

Öncelikle belirtmiş olduğunuz kusurlara cevap vereyim.

Şu tabela konusuna gelirsek burası bi kavşak sağ taraf otoban sol taraf şile yolu. Bel sol tarafa gidiyorum. Tabelanın gösterdiği yola girmiyorum. O yol bisikletlilere yasak değil. Ama güvenli de değil elbette bunu da belirtiyorum.

Üretilen içeriği beğenip beğenmemekte elbette size kalmış. Fakat yaşadığım bir anıyı kayda alıp paylaşmak bana kalmış bir durum.

Demişsiniz ki : "sert bir eleştiri olacak belki ama plastik pedalla alelade gezen birisisiniz." ben bisikletle gezerken atomu parçalıyorum iddiasında bulunmadım ki . İlaveden ekipmanımın ekonomik olması utanılacak bir durum değil. İmkan ve olanak meselesi.

Geçen cumartesi plastik pedalla Polonezköy- Beykoz - Üsküdar turu yaptık çok keyif aldık ve eğlendik. He arkadaşımın pedalı metaldi ama içiniz rahat olsun.
Buda videosu hatıra olsun diye paylaşıyorum izleyende 5-10 kişiyi anca buluyor :)

Diğer yazılarınızın muhatabı zaten ben değilim. Bugüne kadar bir şeylere kızmış içinizde biriktirmişsiniz. He burası uygun şurada dökeyim demişsiniz.

Yinede sağolun.

plastik pedallarından sen suçlusun . herkesin b*kunda boncuk aradığı forumda plastik pedalla gezmeye utanmıyor musun? hadi gezdin diyelim bir de video çekmişsin . biz sana fakir fakir gezme demiyoruz hobi olaraktan gez ama video çekip foruma atmak ne demek ?

Videolarınızı severek izliyorum. Keyifli pedallamalar. Avrupa yakasında da turlarınızı görmek istiyoruz :)

Bu arada uzaydaki boşlukta nokta kadar olamayacak kişiler var sanırım etrafınızda.Kafanıza takmayın onları :) Mevlanın sanırım sevdiğim bir sözü var aklınızda bulunsun

Cahille girme münakaşaya. Ya sinirini zıplatır tavana! Ya da yazık olur Adabına.

içerikleriniz süper aynı şekilde devam !!! :)

• Beğen
Tepkiler: FRKEMRE ve ekobike
@Yagizz2

Teşekkürler Sağolun :)

Forumda ne cins tipler varmış, plastik pedalla geziyor diye yeriyor adamı ?
Herkes sizin kadar profesyonel olmayabilir. Kask takmamak, tayt giymemek, metal pedal kullanmamak insanların kendi sorunu. Belki plastik pedala fantezisi var adamın. Belki benim kaska alerjim var sanane ?!

Bu tarz şehir içi videolar hiç yola çıkmamışlar için ve yol deneyimi az olanlar için çok yararlı. Kameram olsa insanlara çekip göstermek için ben de koyardım youtube a. Hem de ham bir şekilde çünkü o zaman trafiğin agresifliği daha net çıkıyor, bisiklet sürüşünün gerçek zorluğu görülüyor sadece 40-50 km ile seyahet edilmiyor çoğunlukla 10-20 km hızlarla gidiliyor. Belki benim de zamanında yapmış olduğum gibi izleyecek olan birisi cesaret alır. İnsanları bisikleti kulanmaya yönlendirecek kişinin de bisikleti üst düzey, kendisi çok fit ve zayıf oldukça kanaatimce bu amaçtan uzaklaşır.
Ayrıca kabul edelim gezi turlarına çıksak bile eğer büyükşehirlerde oturuyorsak çoğunlukla bu tür yollardan gidiliyor.

Bisiklet kültüründe plastik pedallıları aşağılayın diye bir kural mı var?Ben de plastik pedalla geziyorum bisiklet kullanmaya hakkım yok mu?Kural delisi gibi mesaj yazıyorsunuz insanları yargılıyorsunuz.İsteyen youtube için video çeker isteyen kendisine saklar?Beğenmiyorsanız izlemezsiniz olur biter.Ancak emek harcanmış, konu açarken "vakit harcanmış" bir çaba için bu kadar acımasız olmanız anlamsız. @dukehayda

Konuya dönecek olursak emeğinize pedalınıza sağlık.Bir tavsiyem olacak."Alelade" gezmeyin bir dahaki sefere. :) Bol bol pedallamalar...

ben de üsküdar kadıköy ümraniye beykoz hattında pedallayan biri olarak konuya farklı bi yerden dalmak istiyorum.
yukarıda sizlerin saydığı kadar büyük bir sorun da oralarda yaşayan yürüyen halk maalesef.
mesela semt olarak iyi bir semte giderseniz araç sürücüsü de yaya da esnaf da daha kaliteli oluyor ve bisikletçilere daha saygılı davranıyorlar
ama varoş bi yere giderseniz insanların tavırlarının ne kadar vahşileştiğini görebiliyorsunuz
bu yüzden mümkün olduğunca kaliteli semtlerde pedallamak gerekiyor

• Beğen
Tepkiler: ekobike
@erhan erhan

ne güldüm ya ! ???

@yenhesa

Kesinlikle böyle. Bende yollara çıkmadan evvel diğer insanların edindiği tecrübeleri paylaştığı videoları ve blogları okudum. Bir çok konuda paylaşılan ince bilgi kırıntısı bile fayda ve yarar sağlıyor. Bu tarz iyi yada kötü paylaşımlar insanı teşvik ediyor. Bisiklet sürmek için illaki en kaliteli ekipmanlara sahip olmak gerekmediği gibi profesyonelde olmak gerekmiyor. Hatta amatörce yapanlar ve bunu paylaşanlar nedense bana daha samimi ve içten gelmektedir. Muhtemelen kendime daha yakın hissettiğim için böyledir.

@Sercan Sözer

Teşekkür ederim Boş boş gezmeyeceğim ... ?

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
@ekobike Bir perşembe günü uygun olursanız birlikte de pedallayalım. Ben de yapıyorum bazen. Son olarak Kadıköy - üsküdar - Beykoz - Sarıyer - Beşiktaş - Eminönü ve kadıköy yaptım boğaz çevresinden. Yakında Kadıköyden kartal Oradan Şile - Beykoz - Üsküda ve kadıköy olmak üzere baya uzun bir rota düşünüyorum :) Tabi ki iyice iyileştikten sonra :)

@Torion

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Memnuniyetle birlikte pedallamak isterim elbette. Lakin ben hafta içleri 18:00 'a kadar çalışıyorum. Hafta sonu cumartesi yada pazar önceden planlayarak turlayabiliriz. ?

şimdi bisiklet sevdalısı bir çocuk yada genç plastik pedallı bir bisiklete binmez bu saatten sonra!. gereksiz faydasız yorumlarınızla işte çocukları ve gençleri böyle soğutursunuz bisiklet ve turlarından.. ne güzel planlamış ve plastik pedala basmış daha ne istiyorsunuz. çoğumuz bunu bile yapamıyoruz. bırakın insanları rahat olsunlar ya. tüketim ve israf hastalığına sokmayın.

biriniz kuyuya attı taşı, hiçbiriniz çıkaramıyorsunuz da. plastik pedalın bağlantısını youtubeda olan, özgün olmayan bir içerik olarak anlatmıştım. ama ülkede mağdurluk kültürü gelişti, siz de haklısınız.

Yol bisikleti kullanıyorum ve hep daha hızlı gidebilme çabasından şehrin güzelliklerine odaklanmadığımı keyif turları yapmadığımı aslında çok da ihtiyacım olduğu düşüncesini arttırıyor bu videolar. Uyandırıyor bir nevi. Kazasız belasız keyifli pedallamalar size.

Fikirler beyan edilir, olumlu olumsuz eleştiriler yapılır, hepsi normal. Bunları süzgeçten geçirip doğru ve yanlışı eleyip gerekli ise iyileştirmeleri yapmaktır bizleri geliştirecek olan. Ama ne yazık ki biz toplum olarak genel anlamda doğru ve yanlışı, faydalı ve faydasızı, gerekli ve gereksizi, haklı ve haksızı ayırt edebilme noktasında yeterli kapasitede değiliz henüz.
Takılmayın her şeye bol bol pedallayın.

@volkan ismail

Teşekkür ederim. Kimsenin tekerine taş değmesin. Hafta sonu planları hazır bile . ? Pedallamaya devam.

Güzel Tur olmuş
Kendi yaptığım turların videosunu izlemiş gibi oldum ... Fırsat bulursam bu turun tersini yapacağım...

• Beğen
Tepkiler: ekobike
Geri