Scudo Sports

İstanbul'dan Sakarya'ya nasıl giderim ?

Scudo
Yalovadan gitmeyi dusunurseniz tavsiye ederim. Emniyet şeritleri geniş bikaç noktada daraliyor dikkat edilirse sorun olmaz dusuncesindeyim.

benim her kafam bozulduğunda yol aldığım yöndür Sakarya.Tavsiyem gebzeye kadar d100 den gidip eskihisardan vapura oradan altınova yönünden devam etmektir.Böylelikle daha hızlı daha güvenli olduğunu söyleyebilirim.Öteki türlü kimyasal yüklü tankerlerin kullandığı pek kirli körfez yolundan gideceksiniz ki buna değmez zaman kaybıdır.Yola çıkma vakti ezandan önce imsakdan sonra diyebilirim.Tahmini varışınız vapurda durma sürenizde dahil saat 15:30 16:40 arası olur.Vapurda dinlenmeniz deniz havası almanızda cabası

Geçen ramazan bayramı İstanbul-Düzce yaptım, yol bisikleti ile, Kartal metrodan başlayıp düzceye tahimini 23 km/h ve 8 saat 10 dakika gibi bir zaman ve 190 km ile turu bitirdim, kimi zaman e5 kimi zaman yanlış olduğunu bile bile otoban kullandım.. malum her iki yoldada emniyet şeridi olmayan yada sıfır payla yok denecek kısımlar mevcut. Trakya turlarına(bahçelievlerden Çorlu, Lüleburgaz Saray Edirne vb gibi) giden biri olarak yol kalitesi olsun rahatlığı olsun inişi çıkışı olsun her kulvarda üstünlüğü olan bir güzergahı var. Birde rüzgar yoksa senden iyisi yok, diyeceğim ben yola çıkmaya karar verirken hedef belirledim gerisi zaten geldi.daha evvel otobüsle sık olarak gidip geldiğim için gözüme kestirmiştim :)bu arada kondisyon da varsa şimdiden iyi pedallemeler

Buda dönüşte kullandığım neredeyse sapanca tuzla arası rüzgarın şiddetine maruz kalıp zorlanarakda olsa varabildiğim hendek istanbul güzergahı http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/09/27/3e88e6c876b1e62c630e9346034461a7.jpg

D100 bir süre gittim körfez dilovası civarına kadar.ama baktım olacağı yok bir nevi mecburi kendimi otobana atmak zorunda kaldım.hem uzatıyor yolu hemde otoban kadar stabile değil.özellikle yol bisikleti ise altındaki izmit stadın orda yine d100 gireyim dedim ordada mazgala girip lastik patlatınca tekrar tem e dönüş yaptım.özellikle belirteyim yasak otoban ama d100 bana göre daha tehlikeli araçlar bazı kesimlerde bildiğiniz silme geçiyor...

2 hafta önce, istanbuldan çıkıp izmit kötfezini e-5 üzerinden giderek dolaştım, altınova yolundan geri dönerek topculardan feribotla geri geldi. İki yolu kıyaslarsak, kesinlikle e-5 çok daha kötü bir tercih.
1.Aşırı kirli, toz toprak, mazgal, gürültü, egzos sürekli rahatsız etti.
2.Çok daha riskli

Geri