İstanbul'da rota önerileri

Gökhan Kuş

Daimi Üye
Kayıt
22 Eylül 2014
Mesaj
246
Tepki
544
Şehir
İstanbul/Avcılar
İsim
Gökhan
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Cyclocross
Arkadaşlar gezdiğimiz bazı rotaların fotoğraflarını kaydetmiştim. Çoğu kağıthane çıkışlı ama siz başka alternatiflerden başlayabilirsiniz, öneri olarak buraya kaydediyorum, bakarsınız birinin işine yarar. Herkese bol pedallamalar.
 

Dosyalar

Scudo

NoIde4

Aktif Üye
Kayıt
7 Temmuz 2017
Mesaj
138
Tepki
163
Şehir
istanbul
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
b'Twin
istanbul üsküdarda oturuyorum önerdiğin güzel böyle aracı az olan sessiz sakin göz zevkimi çarpık kentleşmeyle bozmicak bildiğiniz zevkli bi rota var mı?
 

Wberlin

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2018
Mesaj
69
Tepki
139
Şehir
Istanbul
Bisiklet
Bianchi
Uskudar icin anlattiginiz gibi bir rota yok malesef. beykoz rivaya dogru giderseniz trafik azaliyor fakat pekte zevkli rotalar degil. Ben cengelkoyden beylerbeyi uzerinden kadikoy , oradan vapurla karakoy, oradan sariyere dogru gidiyorum. donuste besiktas, besiktastan vapurla kadikoy, ve beylerbeyi gecisli cengelkoy.
 

CeCeKa

Minik
Kayıt
16 Haziran 2016
Mesaj
266
Tepki
496
Yaş
34
Şehir
Ankara
İsim
Cihan Can Kureş
Bisiklet
Scott
Ankara da yaşıyorum askerlik istanbul Beykoz anadolu kavağında yapmıştım.
Sanırım istanbul da yaşasam sürekli gideceğim rotalar dan biri olurdu Anadolu kavağı .Tırmanışı bol ormanın içi hayvan sesleri vs güzel rota olur . Oradan yoros kalesine tırmanıp tekrar beykoz a doğru gelinebilir :)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Selam gökan,dunki rotada tek araç yoktu,nedeni ramazan ,rota ,bostancı nero kafe çıkış,saat 08.30 ,grup ile ,gruptan ayrıldım tuzla ve tepeorenden Orhanli tırmanış tek araç yoktu,direk formulaya ordan göçbeyli tek tek az araç vardı,saat 10.17 mola kısa,devamla bickidereye gelmeden ayaklarımı nehirvari bir yerde yikadim,P_20180610_101745.jpg

Göçbeyli saat 10.17

Yağmur suları çok temizdi

Saat 12.00 bickidere az mola

Ömerli eğim başı 3 adet eğimde arkadan rüzgar aynen itti,

Benzinci saat 14.11 idman bitti
Dudullu
Forma işe yaradı arkada türkiye yazıyor ondede,
kamyonlar korna çaldı selam ettim,ömerli eğimde

Şile otobana varınca araç trafiği başladı ,duduluda final yaptım,Dudulludan iç erenköye kadar trafik çoğaldı tabi
 

Dosyalar

Ozan k.

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
2.027
Tepki
2.738
Şehir
İstanbul
Bisiklet
KTM
temporary_file-1280593834.jpg Screenshot_2018-06-11-14-54-48-548.jpeg

Çavuşbaşı caddesinde arabayı parkedip polenezköye gidebilirsiniz. Kısa gelirse cumhuriyet köyüne devam edin. Bom boş yollar ve bol oksijen...

Bir de viaporta gidip arabayı parkedip Göçbeyli köyüne oradan da bıçkıdere üvezli şile vs yapılabilir. Göçbeyliden sonra bommmboş yollar bol oksijen garanti. O oksijen size bir hafta yetiyor.

Sahil vs bence berbat yerler. Dümdüz yol kalabalık sıkıcı tehlikeli.
Buralara gidip de tekrar sahilden keyif alan görmedim.
 

alcest

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Ekim 2016
Mesaj
482
Tepki
516
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar Şile'nin güzel yollarını bırakıp bu tarafa taşınmak zorunda kaldım. (iş sebebiyle)

Buralara oldukça yabancıyım. Nerede bisiklet sürebileceğim konusunda hiç bir fikrim yok. Açıkçası Şile'de trafik olmadığı için trafikte sürmeye de çekiniyorum. Hatta 2-3 sürüşte kilitli ayakkabı giymemeyi düşünüyorum.

Bana yardımcı olabilecek kimse var mı? Rota önerisi yapabilirsiniz :)
 
Kayıt
2 Mart 2019
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
25
Şehir
İzmir
İsim
Ufuk
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Kağıthane den Beşiktaş'a gitmeni tavsiye ederim Beşiktaş'ta bisikletlilere önem veriyorlar fakat Kağıthane de maalesef vermiyorlar dikkatli olmanızı tavsiye ederim
 

alcest

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Ekim 2016
Mesaj
482
Tepki
516
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Canyon
@Ufukkgungor
Kağıthane Anadolu yakasının Ümraniye versiyonu gibi geldi bana. Doğru mudur bu tespitim? Apartmanda oturanlardan anladığım kadarıyla baya ilkel bir kesim yaşıyor burada.
 

ph0

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2017
Mesaj
61
Tepki
115
Şehir
İstanbul
İsim
Mustafa
@alcest
İstanbul göç alırken ilk buralar ve zeytinburnu gibi dandik semtlere yerleşti insanlar bu yüzden yapısı bozuk. Bunların ardından bağcılar esenyurt yenibosna vs. sırayla bozuldu. İstanbul'da bisiklet için en iyi semt avrupa için Bakırköy'dür bence.
 

alcest

Forum Demirbaşı
Kayıt
17 Ekim 2016
Mesaj
482
Tepki
516
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet
Bisiklet
Canyon
Peki nasıl yapmak lazım? Sabah gün başlamadan mı yola çıkıyorsunuz? Trafikten aşırı derecede korkuyorum. Şile'de köy yollarında sürmeyi çok özleyeceğim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
1
Menzilinize bağlı.
Sabah çok erken çıkıp kemerburgazdan belgrad ormanına gidebilirsiniz. Oradan da uzatmak isterseniz bahçeköyden boğaza inip daha uzun bir tur yapabilirsiniz. Ya da yine çok erkenden haliçe doğru gidip yine oradan boğaz hattına gidebilirsiniz.
Her iki rota da kısa olmaz ve haftasonu değilse dönüşte trafik başlar.
Ayrıca sabah erken ıssızlıkta köpekler de -eskisi kadar olmasa da- olabilir. Dikkat etmek lazım.
Sadece Kağıthanede sürmek çok keyifli olmayabilir. Cendere vadisi düz, ama trafik çok hızlı. Orada oturan bir arkadaş daha iyi bilgi verebilir.
Avrupa yakasında sahil hattına yakın oturmak avantajlı oluyor. Sabah erken sahil hattı güzel oluyor. Beşiktaş, ortaköy, istinye gibi semtler bu açıdan avantajlı. Ama tabi daha pahalı olur muhtemelen.
 

mtfayaz

Üye
Kayıt
23 Ekim 2018
Mesaj
2
Tepki
11
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
Mustafa Ayaz
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar bence trafikden korkmayın özellikle istanbulda süren arkadaşlar için söylüyorum çünkü alışmak gerek ve diğer araçlı insanlarada bisikletlilerin var olduğunu artık yolun trafiğin bir parçası olduklarını kabullendirmek gerek .Bisiklet sürmenin parkda gidip salıncağa binmek çarpışan arabaya binip eğlenmek gibi birşey olmadığını trafiğin ve hayatın bir parçası olduğunu hissettirmek gerek. Ekipmanlarınız bir kere tam oldumu insanlar size zaten saygı duyuyor bu işi öyle iki dakkalık eğlencesine yapmadığınız bu işte ciddi olduğunuz belli oluyor.Ben sağ şeridin kenarında gittiğim zaman özellikle dikkat ediyorum bir çok araç yan şeridi müsaitse şeridi değiştirerek açıkdan alarak geçiyor.Asıl dikkat edilmesi gerekenler motorsikletliler çünkü ters yoldan çok girenler oluyor siz bisikletli olduğunuz halde normal yoldan giderken birden karşınızda bir motor olabilir sağ şeritten giderken size arkadan dıt dıt korna çalan bir motor olabilir trafikde araçların arasından giderken pat diye bir motorsikletli çıkabilir.Trafikde en çok dikkat edilmesi gereken en elzem şey çatallaşan yolda siz çatalın solundaki yola gireceksiniz diyelim ama sağ çataldaki yola aşırı durmadan arabalar giriyor trafik ışığı yok anlayışlı yol veren hiç kimse yok sabırla bekleyeceksiniz 5dk 10dk yol ne zaman müsait olursa artık.
Diğer bir nokta en önemlilerinden park halindeki araçlardan olabildiğince temkinli olun mümkünse kapı açılma mesafesi kadar uzakdan geçin çünkü sizi farketmeyen birisi aniden kapıyı açtığında direk kapıya toslarsınız kaçarınız olmaz.Sizin önünü göremediğiniz bir araç kamyon minibüs vb önünden karşıya geçmeye çalışan bir yaya olabilir sizi farketmez siz zaten görmüyorsunuz kötü şeyler olabilir.Ben çoğu zaman araç sürücülerinden daha çok yayaların dikkatsiz ve umursamaz olduğunu gördüm bisikletin geldiğini gördüğü halde umarsamaz bir şekilde yola atlayan karşıya geçen insanlar sağ şeridin kenarından sürdüğünüz halde kaldırımı bırakıp yoldan yürüyenler.Bunun ne işi var yolda gibi tavır takınanlar.

Ben illede minimum kalabalık istiyorum diyorsanız kağıthane çıkışlı olarak tavsiye edebileceğim hasdal kemerburgaz bahçeköy yolu - hasdal kemerburgaz göktürk ağaçlı köyü yolu - göktürkden çiftalan köyü yolu mükemmel rotalar benimde çok sevdiğim orman yollarıdır .kağıthanede olmanın en güzel yanı ormana yakın olmanızdır tabi orman yolunda aynı zamanda köpek falan çok çıkabilir onun için tavsiyemde elektroşok cihazı bir cızırdatın önününüzde bir tane köpek kalmaz.Kağıthane ayazağa cendere yolu üzerinde fazla azılı köpekler var fabrika türü yerler olduğu için hep önlerinde saldırgan köpekler var elektroşok cihazını keşfetmeden önce bir kere geçtim çok sıkıntı yaşadım daha sonra hiç geçmedim.Trafik derdim yok derseniz kağıthaneden beşiktaşa ulaşmak tünelden 15 dk ordan istediğiniz gibi vapurla anadolu yakasına geçersiniz ,sarıyer turu yaparsınız gene haliç eminönü yenikapı sahil yolu üzerinden yeşilköy taraflarına gidersiniz.dönüşte isterseniz e5 üzerinden gelirsiniz baya güzel keyifli yollardır.Ayrıca ıssız yerlere giderken çok daha dikkatli önlemli olmalısınız çünkü olası bir rahatsızlık kaza vb bir durum karşısında yardım edecek kimse bulamassınız ama insanların var olduğu yerlerde en azından size yardım edecek yardım çağırabilecek birileri olur bunlarıda göz ardı etmeyin
 

ag249

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2018
Mesaj
776
Tepki
1.696
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Anadolu yakasında bir çok değişik rotada sürüş yapıyorum. Köpek gördüğüm yerleri haritada işaretleyip, saldırgan olup olmamalarına ve sürü olup olmamalarına göre kategorize edip haritaya kaydediyorum. Biraz daha düzenleyip yararlı olacağı inancıyla paylaşacağım.
 

makaram

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Ekim 2015
Mesaj
1.859
Tepki
4.388
Yaş
37
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Yol bisikleti
dün işe gidip gelirken ben de şaşırtıcı derecede saygı gördüm arabalardan. mutlu oldum. durup yol veren, yavaşlayıp geçmemi bekleyen... ama motorcular öküz hala. trafik durduğu için iki şeridin arasından gidiyorum çekil diye kornoya basıyor. tabi ki çekilmedim.

konuya dönecek olursak, kuzeye yakın olanlar kuzeydeki ormanlık bölgeleri, güneye yakın olanlar da sahil yollarını tercih edebilir kabaca. güney sahil şeridine baya bir bisiklet yolu da yapıldı. temkinli ve sakin sürüşler için tercih edilebilir. boğaza yakınsanız boğaz şeridi muazzam keyifli oluyor. molalarda durup dinlenecek çok güzel parklar da var. ayrıca yiyecek-içecek ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabiliyorsunuz. adım başı market-bakkal var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Devenez ce que

caglara.

Aktif Üye
Kayıt
31 Temmuz 2018
Mesaj
182
Tepki
676
Yaş
36
Şehir
İstanbul
İsim
Çağlar A.
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
195970

En sevdiğim ve en çok kullandığım rota bu. Bazen Üsküdar yerine Kadıköy'den vapura bindiğim oluyor, bazen önce Rumelikavağı'na gidip oradan vapurla geçtiğim oluyor.

Gel gelelim bir tepede oturuyorum. (Rota evimden başlamıyor). Sahilden eve bisikletle çıkamıyorum. Strava 250 metre kadar %26 eğim gösteriyor. Öncesinde de yaklaşık 1 km %14 eğim var. Bisikleti elime alıp öyle dönmek zorunda kalmak çok üzücü.
 
Kayıt
28 Eylül 2019
Mesaj
38
Tepki
31
Şehir
İSTANBUL
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Cyclocross
İstanbul Avrupa yakasında yol bisikleti için Şişli-okmeydanı mevkiini de barındıran 10-50 km arası rota önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.