Bisiklet kullanmayı zorlaştırıcı gerçekler listemize 1 madde daha ekleriz, büyütülecek bir şey değil bence
- Toplumun bisiklete ve bisiklet sürene olumsuz bakış açısı
- Bisiklet ve ekipmanlardaki pahalılık
- Trafikte bisikletlinin yok sayılması ve yok edilmesi
- "Git bisiklet yolunda sür"izm fikir akımı
- Kurallara uymayan sürücüler
- Her daim acelesi olan sürücüler
- "Koca koca adamlar bisiklete biniyorlar"izm fikir akımı

(favorim)
- Bu fikir akımında uzmanlaşıp doktora yapmaya karar verenlerin tez çalışması: "Erkek adam tayt mı giyer!?"
- Bisiklet sürenlerin genelde turist sanılması sorunsalı
- Kask takarak bisiklet sürenlerin uzaylı sanılması

- Trafikte araçlardan bisikletlilere birşeyler fırlatma ve bununla eğlenme ata sporu (terlik ve kola kutusu benim başıma gelenler

)
- Bisikletlinin yanından geçerken bağırarak korkutmaya çalışan yurdum insanı
- "İşiniz gücünüz yok mu sizin?" ahiret sorusu
- Bisiklet sürmenin maske takmaktan muaf tutulmaması
- Son zamanlarda kiralık elektrikli scooterların (martı dedim bildiniz bile

) serseri mayınsal faaliyetleri
- Bitmek tükenmek bilmeyen inşaat çalışmalarının hafriyat kamyonları
- Toplu taşımada bisiklete uygulanmak zorunda kalınan saat ambargosu
- Para kazanma sebebi olan bisiklet sporcusunu yolmaya and içmiş pisikletçi tükkanları
- Katlanmak zorunda kaldığımız ve satış sonrası desteğin sıfır olduğu yurdum markaları
- Asfaltı babası dökmüşçesine yolları sahiplenen taksiciler
- Hareketleri önceden kestirilemez, her an her şeyi yapabilecek potansiyeldeki minibüsçüler
- Durağa kafasına eserse giren, yol ortasında yolcu indiren, dikiz aynaya alerjisi olan otobüs şoförleri
- 34 plaka dışındaki tüm plaka araçların öküzleme seyir halinde olma sorunu (sebebini anlayamadığım madde, bunu detaylı konuşabiliriz)
- Her an her yerde yola atlayabilen yayalar
- Ev ahalisinin "Bisikleti nereye koyacaz! Bi bisiklet eksikti evde!" felsefesi
- Tam anlamıyla antrenman yapmayı mümkün kılacak güvenli bir yolun bulunmayışı (yok gerçekten, her yolun kendine göre riski var)
- Ülkedeki tek veledromun veledlere terkedilmesi

- Avrupa ve ameriha satıcılarının Türk müşterilere olan garezi (kim bilir neden)
- Bazı markaların yurt dışı alışverişine uyguladığı tekel politikası (baş harfi specialized)
- Sürekli yükselme trendinde olan döviz kuru
...
Tamam işte bunlara bir de pandemi döneminde patlayan online alışverişin getirdiği yoğun motorlu kurye istilasını eklersek sanırım durum çok da değişmeyecek

Bir ara forumca şurayı 1001 maddeye tamamlayıp bir kitap yayımlayabiliriz. (Tanıdıklarım var

)