Scudo Sports

İstanbul'da bisikletforum buluşuyor.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe abi eğer uzatmadılarsa o bisiklet yolu 450m. Girip çıkmak bir olacak. Bisiklet yoluna girerken bir rampa var ama çıkışta da umarım yola inmek için bir rampa vardır. Yoksa kaldırımdaki tellerin üzerinden atlamamız gerekebilir. Ben sabah Beşiktaş'a gelirken kontrol ederim orayı durum nedir diye ;).

Scudo
@Aykuttasdelen

tur çay bahçesi ile sınırlı,isteyen girebilir yalnız 18 yaş altı kontrolümde olacak.

@Edip Dinçer

valla iyi olur,

dün saat 5 gibi dönüşte bisiklete bindim güneş çarptı tansiyon düştü kaldırıma çarptım takla attım. pazara kadar iyi olursam gelirim hava daha sıcak olucak dıyorlar o_O

@Kudret Kurtcebe
Şükür yaşla ilgili bir sıkıntım yok :)

pazar günü görüşmek dileği ile

Pazar sabah saatlerinde de mi trafik oluyor hakikaten? Herhalde millet gezmeye cıkmak için çıkıyor, başka açıklaması yok.

@Aykuttasdelen

yol bisikleti için ayrı mtb için ayrı yol var belgradda girersek çok zaman geçer. turda yavaş olucak sanırım belgrad ormana girecekmiyiz bende merak ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Aykuttasdelen
@mutevaziadam

O bölge İstanbul'un kahvaltı merkezi :)
Arabalarıyla gelip 3500 saat otopark arayıp, otopark bulduktan sonra oturmak için de bir o kadar bekleyip, öğlen gibi kahvaltılarını yapıyorlar insanlar :).

@mutevaziadam

sabah yoğunluk az olabilir 09.00 hareket ,bebek emirgan tarafında trafik çok fazla yoğunlaşacağını zannetmem esas dönüşte herkes pür dikkat olacak

@Cem Ç. Evet hocam bende merak ediyorum genelde biz akıcı gidiyoruz mtb kullansam da :) ortalama hızım 22nin üstünde oluyor ama yarış bisikleti arayı açabilir takip mesafesi vs düşünürsek bence ideal gibi :))

sonuçta keyif almak önemli, gitmişken gireriz diye düşündüm ama yarış bisikleti kullanan arkadaşları bırakmak olmaz. birlikte gittik birlikte döneriz.

@Kudret Kurtcebe Teşekkür ettim :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç
@Edip Dinçer

gövde gösterisi yapacağız, arabadan in bisiklete bin ,cm gibi değil gerçi birerli kolda süreceğiz sağdan.

17 temmuz pazar,,avrupa yaka
saat 09.00 hareket beşiktaş barboros heykelden
toplanma yeri...

anadolu yaka
kadıköy beşiktaş iskelede toplanma saati 08.00

liste,

1- edip -lider
2- mahmut
3- sadettin
4- volkan
5- kudret
6-bahatarlaci-kontrolümde olacak-18 yaş altı
7- çem
8- seth.
9-yağız gökmen
10-emre (4 arkadaş )
11-samet.s
12-hakan
13- kuzey ege,
14-mutevazi adam
15- barthez
16-..................
17-aazam
18 -charlie - kuzey ege kontrolünde
19- zübeyir.kuzey ege kontrolünde
20- cenkildas
21- chnkrmz-(kuzey ege uyandırabilirse)
22-sektora
23-demiru
24- raflange
25-mehmet sunu-tüm maneviyatı ile..
26-soneryen
27-emirhan kontrolümde
28-ozyero
29-brtdl
30-washang
31- sünger bop,
32 -aykut

gerekli

1-iç lastik
2- pompa
3- kask

dikkat edilecek yerler
birerli kolda geçilecek fren mesafesi

1- çırağan yolu,ortaköye kadar herkes çok dikkatli olacak
2- bebeğe dikkat
3- rumelihisarda dikkat
4- emirganda yol daralır,edip önde olacağı için ondan ricam emirganda bisiklet yoluna girmesi,
5- toplanma yeri sarıyere gelmeden bahçeköy caddesinin girişi.
burdan kemere çıkacağız,kesin olarak kemerde duracağız aksi takdirde grup dağılır,burada sert eğim vardır.hep birlikte kemerde toplandıktan sonra harekete geçeceğiz

bu turda ,anadolu yakadan gelecek olan 18 yaş altı genç dostların yanında büyüğü olacak bu kesinlikle zorunluluktur.ya da benim kontrolümde olacaklardır.

etap-(link)

grubun giderken 5 adet toplanma yeri olacak,

1- rumeli hisardan sonra eğim gelir bu eğim sonunda durulacak
2- emirganda bisiklet yolunun girişinde toplanmaca bu arada balık tutanlara dikkat gözünüz yerde olsun,
3- bahçeköy caddesinin girişinde toplanacağız önce sağda ışıklar var orada ,
sonra sola geçip duracağız burada marketten çıkın alabilirsiniz.
4- kemerde toplanacağız.
5- son olarak ,belgrad girişinde eğim vardır onun sonunda sağda duracağız.

dönüş,
kemerde toplanacağız,burada herkes geldikten sonra inişe geçeceğiz ve yolun sahil kesimde sağda duracağız ,ardı ardına ,bisikletler yoldan ayrı kaldırım yanı duvarlara konur.
rumeli hisarına gelmeden herkes emirgana odaklansın ,burada sağı takip ederken duran araçların kapıları açılabilir dikkatli olunur ise sorun yok dönüşte bebekte dikkatli olacağız bebekten sonra benzincide duracağız son ortaköy ve çırağan yolunda herkes dikkatli olur ve beşiktaşta köprü altında final yapacağız.

genel kurallar

1- kırmızıda yığılma yok 2 'li yok tek sıra
2- mavi otobüs sollama yok
3- otobüs durağa yaklaşır ise korteji geçer ise en baştaki mavi otobüsü sollamayacak,karşı yönden gelen arac olabilir ,otobüs yolcusunu indirecek ve kortej bekleyecek,eğer otobüs korteji durakta yakalar ise kortej kesin duracak en önde giden arkaya bakarak durum kontrolü yapacak özellikle bu gibi uzun kortejli turlarda en öndeki otobüs duraklarına geldiğinde arkaya bakması gerekir
4-asla ikili yan yana sürülmeyecek
5- çok fazla ön tekere yaklaşılmayacak
6- korteji trafik ışıkları bölebilir bu durumda en öndeki her ışık sonrası yeşilde geçtikten sonra arkayı kontrol etmesi gerekir.

hatalar olduğu vakit sahada ikaz edeceğim dostlar.
herkese emniyetli sürüş dilerim.

https://700cc.files.wordpress.com/2015/12/cyclinghandsignals.jpg

(1- Duruyoruz, 2- Yavaşlıyoruz, 3- Çok önemli değil bugüne kadar pek kullanmadım, kullananı da görmedim [Normalde park etmiş bir arabayı, insanları yani büyük engelleri vs. göstermek için kullanılır] , 4- Dönüyoruz, 5- Yolda bir şey var, dikkat et!)
- Tek sıra gidileceği için lastiklerin birbiri üzerine binmemesine dikkat edelim (Yani birinin ön tekeri, öndeki bisikletin arka tekerini geçmesin). Ani manevrada sıkıntı çıkarabilir.

kuzey ege,
partnerleri

1-zübeyir
2- çarli

@Cem Ç.

cem ,18 yaş altı belgrada girer ise anadolu yakada dönüşte pilleri biter, gerçi hepsinin kontrolü bende olacak ,özellikle zübeyir ,çarli çok yorulacak ,ümraniyeye nasıl dönecek ve emirhanda sultanbeyliye,bu gençleri dönüşte kadıköyde metroya bindirebilirim...

Sabah cikmadan once karbonhidrat takviyesi unutulmasin. Bir de şeker düşmelerine karşı yanimizda karbonhidrat iceren bir seyler bulundurmaliyiz.
@Kudret Kurtcebe abi her arkadasimiz non stop suruse aliskin olmayabilir, bi ara mola noktasi belirlesek mi, ne dersin? Su, vs, nefes alma?

@Kuzey Ege

Yeniköy'de bayağı geniş yeşillik bir alan var yol kenarında. Hem de ortalara yakın bir yer olmuş olur. Yolun karşısında da Nero var, isteyen kahve de alabilir :D

@Kuzey Ege

non stop zati yok,olmaz 33 derece akla aykırı ,5 mola var ama sayı gidişte ve dönüşte fazla olabilir.

mehmet sunu kayseriden destekliyor 35 kişiyi,teşekkürler mehmet sunu....

https://www.bisikletforum.com/data/avatars/l/64/64319.jpg?1468044322
Burgony

Yeni Üye

Erkek, 25, Nereden: İstanbul
Profil Sayfası Özel Mesaj Gönder Takip Et Engelle
Beğenilen Mesajlar:
15
Ödül Puanları:
8
burgony arkadaş isim vermiyor ve yaşını büyütüyor açıklama yapar ise sevinirim aksi takdirde listeden çıkartırım,daha önce 17 yazıyor idi, burada bana doğru bilgi verilmez ise yalnış olur.

ayrıca kesin olarak 18 yaş altı kontenjanı kapanmıştır.üzülerek belirtirim..

17 temmuz pazar,,avrupa yaka
saat 09.00 hareket beşiktaş barboros heykelden
toplanma yeri...

anadolu yaka
kadıköy beşiktaş iskelede toplanma saati 08.00

liste,

1- edip -lider
2- mahmut
3- sadettin
4- volkan
5- kudret
6-bahatarlaci-kontrolümde olacak-18 yaş altı
7- çem
8- seth.
9-yağız gökmen
10-emre (4 arkadaş )
11-samet.s
12-hakan
13- kuzey ege,
14-mutevazi adam
15- barthez
16-..................
17-aazam
18 -charlie - kuzey ege kontrolünde
19- zübeyir.kuzey ege kontrolünde
20- cenkildas
21- chnkrmz-(kuzey ege uyandırabilirse)
22-sektora
23-demiru
24- raflange
25-mehmet sunu-tüm maneviyatı ile..
26-soneryen
27-emirhan kontrolümde
28-ozyero
29-brtdl
30-washang
31- sünger bop,
32 -aykut

gerekli

1-iç lastik
2- pompa
3- kask

18 yaş altı kontenjanı kapanmıştır.üzülerek belirtirim..

gidiş ,18 yaş altının kaptanları

1-kuzey ege-artçı kaptan

a-zübeyir
b- çarli

2- kudret -artçı kaptan
a-emirhan
b- baha

dönüş
lider ön-kudret
arkamda -emirhan-baha
kuzey ege-artçı
önünde zübeyir ve çarli

sistem budur.

zübeyir-ümraniye
çarli-ümraniye
emirhan-sultanbeyli

şimdi 18 yaş altı gençler beni dinlesin ,biliyorsunuz öteki topiği kapattık ,çünki ozan 17 yaşında idi,ailesi izin vermedi belgrada ,
ozan anadolu yakada oturmakta ,
daha önce 100 km tur yaptı iseniz ki pek inanmıyorum,bu tur size çok ağır gelecek ,
nedenmi,,,,,
bi kere sabahtan geleceğiz yol var kadıköye sonra ne var 64 km burda eğim mevcut,peki saat 17.30 'dan sonra 18.00 'de kadıköyden ta ümraniyeye ve sultanbeyliye nasıl döneceksiniz,
cevab metro,,,,,sizi metroya sokacağım ona göre,çünki kadıköyden eve dönecek takatiniz kalmayacak sıcakta daha fazla yorulacaksınız.kollayacağım sizi merak etmeyin,
ha, bahaya gelince onun işi kolay beşiktaşta oturuyor 64 km yazacak ona. ,iyi düşünün cevap bekliyorum....

Ben bu aralar biraz güçsüzüm ama tur ortasında sizden ayrılma gibi bir ihtimalim yok değilmi turu bölmemek açısından birde yokuş yukarı ortalama kaçla çıkıyorsunuz.

@zubeyr gun

soruma cevap istiyorum
metro ile dönecekmisin üzeyir,ya evet ya hayır.

Pardon görmemişim ben orda biraz soluklanıp bisikletle eve gidebilirim siz hangi şartı koyarsanız ben tamamım.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri