Scudo Sports

İstanbul'da bisikletforum buluşuyor.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kuzey Ege

askerde çavuştum,zati benim ekip,

1-emirhan
2- zübeyir
3-burgony-ismini öğrenecem tabi
4- çarli
5- bahatarlaci ismini öğreneceğim.

18 yaş altı
olabilir,3 kişiyi alırım 2 adet sana

@KırmızıBereli

kimlikler hazır olacak tabi...

http://www.neredekal.com/res/blog/1449656758_besiktas_iskelesi.jpg

zübeyir bura beşiktaş iskele yalnış yere gitme kadıköyde,eminönü iskeleye yani.

17 temmuz pazar,,avrupa yaka
saat 09.00 hareket beşiktaş barboros heykelden
toplanma yeri...

anadolu yaka
kadıköy beşiktaş iskelede toplanma saati 08.00

liste,

1- edip -lider
2- mahmut
3- sadettin
4- volkan
5- kudret
6-bahatarlaci-kontrolümde olacak-18 yaş altı
7- çem
8- seth.
9-yağız gökmen
10-emre (4 arkadaş )
11-samet.s
12-hakan
13- kuzey ege,
14-mutevazi adam
15- barthez
16-burgony kontrolümde olacak -18 yaş altı
17-aazam
18 -charlie kontrolümde-18 yaş altı
19- zübeyir.kontrolümde
20- cenkildas
21- chnkrmz-(kuzey ege uyandırabilirse)
22-sektora
23-demiru
24- raflange
25-mehmet sunu-tüm maneviyatı ile..
26-soneryen
27-emirhan kontrolümde
28-ozyero
29-brtdl
30-washang
31- sünger bop,

gerekli

1-iç lastik
2- pompa
3- kask

dikkat edilecek yerler
birerli kolda geçilecek fren mesafesi

1- çırağan yolu,ortaköye kadar herkes çok dikkatli olacak
2- bebeğe dikkat
3- rumelihisarda dikkat
4- emirganda yol daralır,edip önde olacağı için ondan ricam emirganda bisiklet yoluna girmesi,
5- toplanma yeri sarıyere gelmeden bahçeköy caddesinin girişi.
burdan kemere çıkacağız,kesin olarak kemerde duracağız aksi takdirde grup dağılır,burada sert eğim vardır.hep birlikte kemerde toplandıktan sonra harekete geçeceğiz

bu turda ,anadolu yakadan gelecek olan 18 yaş altı genç dostların yanında büyüğü olacak bu kesinlikle zorunluluktur.ya da benim kontrolümde olacaklardır.

etap-(link)

grubun giderken 5 adet toplanma yeri olacak,

1- rumeli hisardan sonra eğim gelir bu eğim sonunda durulacak
2- emirganda bisiklet yolunun girişinde toplanmaca bu arada balık tutanlara dikkat gözünüz yerde olsun,
3- bahçeköy caddesinin girişinde toplanacağız önce sağda ışıklar var orada ,
sonra sola geçip duracağız burada marketten çıkın alabilirsiniz.
4- kemerde toplanacağız.
5- son olarak ,belgrad girişinde eğim vardır onun sonunda sağda duracağız.

dönüş,
kemerde toplanacağız,burada herkes geldikten sonra inişe geçeceğiz ve yolun sahil kesimde sağda duracağız ,ardı ardına ,bisikletler yoldan ayrı kaldırım yanı duvarlara konur.
rumeli hisarına gelmeden herkes emirgana odaklansın ,burada sağı takip ederken duran araçların kapıları açılabilir dikkatli olunur ise sorun yok dönüşte bebekte dikkatli olacağız bebekten sonra benzincide duracağız son ortaköy ve çırağan yolunda herkes dikkatli olur ve beşiktaşta köprü altında final yapacağız.

genel kurallar

1- kırmızıda yığılma yok 2 'li yok tek sıra
2- mavi otobüs sollama yok
3- otobüs durağa yaklaşır ise korteji geçer ise en baştaki mavi otobüsü sollamayacak,karşı yönden gelen arac olabilir ,otobüs yolcusunu indirecek ve kortej bekleyecek,eğer otobüs korteji durakta yakalar ise kortej kesin duracak en önde giden arkaya bakarak durum kontrolü yapacak özellikle bu gibi uzun kortejli turlarda en öndeki otobüs duraklarına geldiğinde arkaya bakması gerekir
4-asla ikili yan yana sürülmeyecek
5- çok fazla ön tekere yaklaşılmayacak
6- korteji trafik ışıkları bölebilir bu durumda en öndeki her ışık sonrası yeşilde geçtikten sonra arkayı kontrol etmesi gerekir.

hatalar olduğu vakit sahada ikaz edeceğim dostlar.
herkese emniyetli sürüş dilerim.

kuzey ege,dostum,

1-emirhan
2- zübeyir
3-burgony-ismini öğrenecem tabi
4- çarli
5- bahatarlaci ismini öğreneceğim.

bu arkadaşların bi şekilde kontrolü sona doğru zor olabilir,bu nedenle sahada görev taksimi yapabiliriz gayet mantıklı.

Scudo
Kimlik para gibi şeyleri nereye koyuyorsunuz seleye koyarsak gemide seyhat sırasında bisikletleri bırakıp oturcakmıyız cebim olmadıgından sorun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ynsemrecirak
@zubeyr gun

bel çantan varmı ufak ?

ben genelde bisikletlerin yanında dururum (gemide )

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/12744644_1117070821658824_6516096583403515294_n.jpg?oh=1cda0a026348097d33ea69ef92f3c2c7&oe=5833F65A

böyle bir şey al,ümraniyede vardır.kayışlı fermuarlı.

@Kudret Kurtcebe

Ben katılamıyorum abi ama umarım sorunsuz, güzel bir etkinlik olur. Bir de şahsi fikrimdir, gençlerden birine bir WhatsApp grubu oluşturma işini verebilirsin. Anlık mesajlaşma imkanınız olur. Böyle chat i değilde bilgilendirme amaçlı.

O an gelip gelmeyenlerden de haberini olur hem.

Vay vay vay. Bayağı kalabalık olmuşuz.

Önü ben çekeceksem ben de birkaç bir şey ekleyeyim,

- Kırmızı ışıkta dururum. Kontrollü veya değil, GEÇMEM!
- Önümde otobüs durursa beklerim.
- Tempo düşük olacaksa 18-25 arası tutarız. Grubun durumuna göre ayarlanır zaten o.
- Kalabalık olacağımız için fazladan dikkatli olmak lazım, zıpırlık yapan olursa kızarım, sesimi yükseltebilirim :D.
- Önünüzdeki kişi yol ile ilgili bir şey gösteriyorsa arkasında yapabilen herkes aynı şeyi gösterirse iyi olur. Kalabalık olacağımız için ortadakilerin yoldaki çukurları, engelleri görmesi daha zor olacak çünkü.
https://700cc.files.wordpress.com/2015/12/cyclinghandsignals.jpg
(1- Duruyoruz, 2- Yavaşlıyoruz, 3- Çok önemli değil bugüne kadar pek kullanmadım, kullananı da görmedim [Normalde park etmiş bir arabayı, insanları yani büyük engelleri vs. göstermek için kullanılır] , 4- Dönüyoruz, 5- Yolda bir şey var, dikkat et!)
- Tek sıra gidileceği için lastiklerin birbiri üzerine binmemesine dikkat edelim (Yani birinin ön tekeri, öndeki bisikletin arka tekerini geçmesin). Ani manevrada sıkıntı çıkarabilir.

@Sünger Bob foruma 2016 da üye olup mesaj sayısı 1 olanları tura almıyoruz :islik::islik::islik: hiç beğeninde yokmuş. bide ismin mahoymuş. bide corratec bisikletin varmış. tur için uygun değilsin bence :islik::islik::islik: :kptmya::kptmya::kptmya:

@chnkrmz kim olduğumu bildiğini biliyorum ve sen de bunu bildiğimi biliyorsun :D bilgileri güncelliyim ben corratec mefta olalı çok oldu. :(

• Beğen
Tepkiler: ynsemrecirak
@ichinichi

sağlık olsun teşekkürler..

https://700cc.files.wordpress.com/2015/12/cyclinghandsignals.jpg

edip dostum mükemmel ,

(1- Duruyoruz, 2- Yavaşlıyoruz, 3- Çok önemli değil bugüne kadar pek kullanmadım, kullananı da görmedim [Normalde park etmiş bir arabayı, insanları yani büyük engelleri vs. göstermek için kullanılır] , 4- Dönüyoruz, 5- Yolda bir şey var, dikkat et!)

@Sünger Bob

yukarda listeye yazdım,kask ,iç lastik pompa gerekli.

Avrupa yakasında oturup, sahil yolunu hafta 3-4 defa kullanan biri olarak görüşlerim,

-Sabah ortaköy de mini bir trafik ile karşılaşabilirsiniz.
-Bebek de meydan da Valeler ile sorun yaşamanız büyük ihtimal.
-Rumeli Hisarı, Lokma cafe vs valeler trafik vs çok büyük olay olacak.
Ve gelelim Emirgana, Baltalimanından sonra Emirgana doğru akıcı trafik olacak ama Sütiş' in orada bu trafik daha da artacak.
İstinye giriş de aynı Yeniköy' e kadar trafik vs devam edeceksiniz. Dönüşü de aynı yoldan yapıcaksınız büyük ihtimalle, sinirlenmeyin sakin sakin gidin derim.
Dönüşte, görmediğiniz bir trafik ile karşılacaksınız. Allah kolaylık versin :)

Biraz zor ve sıkıntılı tur olacağa benziyor..

Merhaba bende katılmak istiyorum fakat dönüş saati benim içim önemli ..kaç gibi dönülür tahminen??

@Edip Dinçer in de bahsettigi gibi hizin belirli bir seviyede tutulmasi iyidir, bu durum onde gidenlerin arkada kalanlari bekleme gerekliligin onune gececek ve ekibin daha stabil bir sekilde seyretmesinin önünü açacak.
Burada amac performans yapmak veya hizli gitmek, en one gecmek degil. Bir de rica edecegim birbirini sollamalar, kaldirima cikip atlamalar, ziplamalar olmasin. Forumculara yakişan bir şekilde gidelim, gelelim. Bunu bizler dogru yapmadigimiz surece kimsenin dogru yapmasini bekleyemeyiz.
Etkinlik baslamadan once grup surusu kurallarinin ve hareket tarzlarinin tekrardan kisa bir sekilde hatirlatilmasi yerinde olur.
Ayrica burada hep konusuyoruz ama canli diyalog her zaman daha verimlidir, ulkede bisiklet kullaniminin yayginlasmasi icin neler yapilabilir, bu konuda hepimizin ufak tefek fikirlerinin olmasi ve bunlari beyan etmesi olumlu olacaktir, lakin bundan böyle forum icerisindeki bu tarz bir olusumun, bisikletciligin gelisimi yönünde surekli bir eylem plani icerisinde olmasi gayet yerinde olacaktir.
Kudret abi'nin dedigi gibi kask, pompa, ic lastik onemli. Ic lastigimizi lastik ebadimiza ve janttaki sibop durumuna uygun secmeliyiz. Hic birimizin ic lastik ile ilgili sorunlar nedeniyle, planlanan bir organizasyonun gidişini sekteye ugratma hakki bulunmuyor.
Gozluk ve eldiven de olmasi gerekenlerden bu arada...

@Volks
Sikinti olacagi belli, bu kadar onlemi bu yuzden aliyoruz.
Amaç minimum stres ve gerginlik ile turu tamamlamak.
Yillardir bu guzergah ve grup surusu konusunda deneyimli katilimcilar sayesinde problemletin en aza indirgenecegini dusunuyorum.

@maraz

17.30 'da beşiktaş köprü altında biter

@Kuzey Ege

dostum 3 genci sana verecem ,burgony-çarli- zübeyir bunlar senin kontrolünde 64 km boyunca,dönüşte kemer inişinde bu gençler senin arkanda fren mesafesinde insinler tabi yavaş ,dönüşte emirhan yorulacak bahada onların kontrolü bende baha zati beşiktaşta,
burgony-emirhan -zübeyir-ve çarlinin dönüşte anadolu yakada sorumlulukları benim.

edip ekip lideri olacak gidişte,
dönüşte edip yok bu bakımdan sıralama şu,
önde olacağım,hemen arkamda baha-ve emirhan,kuzey ege senden isteğim artçı olman,önünde 3 kişi sabit ve tek sırada gitsin,burgony-çarli-zübeyir.

sahada tekrar yukardaki prosedürü hatırlatacağım.

Çok güzel gidiyor organizasyon, imrendim doğrusu. Hayırlısıyla yaparsınız turunuzu inşallah.

Hava epey sıcak olacak gibi duruyor bu arada, hazırlıklı olmanızda fayda var. imkanı olanlar için kıyafet, termos faydalı olacaktır ;)

Dosyalar

• 2016-07-15 11_52_44-Filmler ve TV.jpg
    2016-07-15 11_52_44-Filmler ve TV.jpg
    30,2 KB · Okunma: 26
  • Beğen
Tepkiler: Deniz A
@Kudret Kurtcebe
Ok benim takim tamam, burgony-çarli-zübeyir. Onumde olacaklar.
Tum bu yazilanlarin sifreli mesajlar olduguna inandirilmis bir kisi, bunlari okudugunda basra korfezindeki amerikan üslerini havaya ucurmayi planladigimizi bile sanabilir :)

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
@Volks

65 kişiyi götürdüm ,o günde trafik vardı,ama trafik birerli kolda ilerleyen bisikletlilere ayrıcalık tanıdı.telsizim vardı ,önde mert ekip lideri idi,kimsenin burnu kanamadı sollama yapanları gördüm ,uyardım, bu turda sollama yapılmaması gerekir sahil şeridinin dar kesimleri vardır, emirganda bisiklet yoluna çıkılacak ,nerede bitiyor ona bakacağım ,dönüşte,
gene emirgan bisiklet yolu kullanılacak.

@Kuzey Ege

hahaha doğru :islik::islik::islik::islik::harika::harika::harika::harika::harika:

Kudret hocam ekle :)

bende sabah 8de bjkde olurum belgrat içinde tur da atacak mıyız :D

@Kudret Kurtcebe yahu abi şunu erkenden yazsaydınız ya :( ne güzel sohbet yapardık bu tarihte biz köfteci yusuf :acpsnr::acpsnr::acpsnr:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri