Scudo Sports

İstanbul'da bisiklet kullanmak...

Scudo
25.png

Dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2024-03-10 15-16-57.png
    Ekran Görüntüsü - 2024-03-10 15-16-57.png
    615,3 KB · Okunma: 9
(link)

• Hahaha
Tepkiler: M.İhsan
Seçim zamanı politikacıların klasikleri işte.
Ama birisi sadece yapacaz demiş. Tarif yok.
Diğeri nerelere ne şekilde nasıl yapacağını da anlatmış.
Olurunu olmazını hep birlikte görüp yaşayacağız.
Sadece, çocuklarımızın geleceği için ne koparsak kârdır diye düşünenler çoğalmaya başladı.

İmamoğlunu genl olarak başarılı buluyor olsam da bisiklet yolları ve bisikletin ulaşıma entegrasyonu konusunda başarısız buluyorum.

İstanbul da bisiklet sürmek mi..

Eylül ayında Zatürreye yakalanıp 5 gün hastaneye yattım. Hastaneden çıkınca bisikletle eve giderken 'aman dikkat edeyimde yavaş yavaş evime gideyim' diye caddenin en sağından giderken Doblonun şoförü kapıyı açtı. Benim omuz kapının çıtasına vurdu.
Sonuç; 1 hafta daha hastane köşelerinde uğraş
14 gün rapor
14 gün fizik tedavi
Gidona taktığım ayna kırık.

İstanbul'da bisiklet sürmeye devam...
315235 dosyayı görüntüle

Sol şerit boşsa ben sağ şeridi tutup gidiyorum kapılar suratıma açılmasın diye. Söverler, kornaya abanan olur ama çarpıp da katil durumuna düşmeyi göze alamaz.

İstanbul'da bisiklet sürmek sürücülüğü geliştirmek açısından çok iyidir. Bir trafikte yaşanacak her türlü durum ile karşılaşırsınız ve bisiklet üstünde algılar daha açık olur ve daha dikkatli olursunuz. Çok sağlam bir trafik deneyimi kazandırır. 2-3 yıl İstanbul'da bisiklet sürerseniz dünyanın her yerinde her aracı kolayca sürebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Sol şerit boşsa ben sağ şeridi tutup gidiyorum kapılar suratıma açılmasın diye. Söverler, kornaya abanan olur ama çarpıp da katil durumuna düşmeyi göze alamaz.

İstanbul'da bisiklet sürmek sürücülüğü geliştirmek açısından çok iyidir. Bir trafikte yaşanacak her türlü durum ile karşılaşırsınız ve bisiklet üstünde algılar daha açık olur ve daha dikkatli olursunuz. Çok sağlam bir trafik deneyimi kazandırır. 2-3 yıl İstanbul'da bisiklet sürerseniz dünyanın her yerinde her aracı kolayca sürebilirsiniz.
Hindistan hariç 😊

İmamoğlunu genl olarak başarılı buluyor olsam da bisiklet yolları ve bisikletin ulaşıma entegrasyonu konusunda başarısız buluyorum.
Bursa'da AKPli belediye başkanı Bursa Nilüfer'de 1990'lı yıllarda yapılmış bisiklet yollarına bak ne yaptı:

fsm-20180622_153057-jpg.307296

bence bir merkezden bir merkeze veya bir ulaşım istasyonuna gitmeyen bisiklet yolu geçersizdir o sadece boşuna harcanmış mavi bir boyadır. Genellikle belediyeler şirin gözükmek için bu şekilde fütursuzca boya dökerler. Bisiklet yolunun anlamı bence şudur: başladığı yerden bir metro istasyonuna kesintisiz ve güvenli bir şekilde olacak veya işte başladığı yerden sık ziyaret edilen bir merkeze gidecek. Diğer bir konu ise belediyeler hiçbir gözlem yapmadan "hadi ya şuraya bir boya atalım" diyorlar. Halbuki bisiklet süren insan yok ki gerçekten akıl tutulması yada kendini şirin gösterme çabası

Bursa'da AKPli belediye başkanı Bursa Nilüfer'de 1990'lı yıllarda yapılmış bisiklet yollarına bak ne yaptı:

fsm-20180622_153057-jpg.307296
kendileri ile görüş istersen bu konuyu, mesela ben 153e yazdım şikayetlerimi, ilgilendiler mi hayır.

bence bir merkezden bir merkeze veya bir ulaşım istasyonuna gitmeyen bisiklet yolu geçersizdir o sadece boşuna harcanmış mavi bir boyadır. Genellikle belediyeler şirin gözükmek için bu şekilde fütursuzca boya dökerler. Bisiklet yolunun anlamı bence şudur: başladığı yerden bir metro istasyonuna kesintisiz ve güvenli bir şekilde olacak veya işte başladığı yerden sık ziyaret edilen bir merkeze gidecek. Diğer bir konu ise belediyeler hiçbir gözlem yapmadan "hadi ya şuraya bir boya atalım" diyorlar. Halbuki bisiklet süren insan yok ki gerçekten akıl tutulması yada kendini şirin gösterme çabası
Türkiye'de bisiklet yolu misiklet yolu falan yapılamaz. Bisiklet yolunu geçin, otomobil yolu bile yapılamıyor. Önce binalar yapılıyor sonra yollar, sonra kaldırımlar.

Ben bir süre Berlin'de yaşadım, orada bisiklet sürdüm. Her ama her yolun kenarında bisiklet yolu var. hiç bir araç, hiçbir yayaya bakmadan km'lerce ilerleyin sorun yaşamazsınız cunku bisiklet yolunda ufak cocuklar bile cıkmıyor. Hem belediye hem toplum bu konuda bilinçli. İstanbul, Bursa bu gibi yerlerde bisiklet yolu ancak şaka olabilir.

Türkiye'de bisiklet yolu misiklet yolu falan yapılamaz. Bisiklet yolunu geçin, otomobil yolu bile yapılamıyor. Önce binalar yapılıyor sonra yollar, sonra kaldırımlar.

Ben bir süre Berlin'de yaşadım, orada bisiklet sürdüm. Her ama her yolun kenarında bisiklet yolu var. hiç bir araç, hiçbir yayaya bakmadan km'lerce ilerleyin sorun yaşamazsınız cunku bisiklet yolunda ufak cocuklar bile cıkmıyor. Hem belediye hem toplum bu konuda bilinçli. İstanbul, Bursa bu gibi yerlerde bisiklet yolu ancak şaka olabilir.
maalesef haklısın

İstanbul Caddebostan sahildeki bisiklet yoluna çöp konteynerlerini koymuştu belediye.Her 100 metrede bir konteyner vardı .Önce bisiklet yolu lazım değil bize. Türk milletini eğitim ,sağlık,ahlak açısından resetleyip yeni bir bilinç düzeyine ulaştıracak bir şey lazım yoksa bu durum düzelmez.

Bunlara hala inanan kaldı mı ya :D Geçiniz efendim bunları. Boş seçim vaatlerinden biri daha.
ne münasebet. yılda 4 kere mtv alınırsa, benzin litresi 60 tl olursa, olmadı ek vergiler gelince, ne olacak? otomobil sayısı azalacak, ortalık bisikletlere kalacak. bence bisikletten de yılda 4 kere motorsuz taşıtlar vergisi alınsın.

O çöp konteynerlerini iteleyip bisiklet yolundan çıkarmak gerekiyor.

İstanbul Caddebostan sahildeki bisiklet yoluna çöp konteynerlerini koymuştu belediye.Her 100 metrede bir konteyner vardı .Önce bisiklet yolu lazım değil bize. Türk milletini eğitim ,sağlık,ahlak açısından resetleyip yeni bir bilinç düzeyine ulaştıracak bir şey lazım yoksa bu durum düzelmez.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Malumunuz 2-3 gün önce paylaşmıştım Üsküdar İstanbul Bisiklet yolunun bir şeridi harfiyat molozları diğer şeridi de insan kalabalığıydı

Bu güncel görüntü de Üsküdar Harem...Umarım bizler bilinçlenir bilincimizi Kuşaklarımızıza aktarır gelişimli bir çağ yaşarlar
WhatsApp Image 2024-03-02 at 19.33.23.jpeg

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: Alazarhus
1653 adet bisiklet dizilerek gines rekorlar kitabini girildi iste , daha ne istiyorsunuz , bisiklet , bisiklet kulturu , bisikletli yasam ve bisikleti ulasim araci olarak kullanma rituelleri de tamamlanmis oldu boylece , isin icinde bisiklet var sonucta 😀

• Beğen
Tepkiler: TafLan ve mcanerg
Tek başına köpekler çok zararlı değil ama araçlar + köpek büyük tehlike yaratabiliyor. Bir de belli bölgelerde tek tük değil onlarca köpek olabiliyor örneğin Polonezköy Paşa Cd. ya da Reşadiye - Cumhuriyet arasındaki yol. Şehir içi yollar, dediğiniz gibi belli saatler içinde mantıklı. Katil ruhlu sürücüler yüzünden belli saatlerde sürmek imkansız, görece boş olan yollarda bile.
Son durum nasıl o bölgede bilgisi olan arkadaşlar var mı?

Paşa cd. Polonezkoy Şile orman yolları

Polonez paşa cd Ali Bahadır çok köpek vardı ormanda fakat sorun olmadı. 37 km
(Fotoğraflar net çıkmamış kamera bozuk )

Dosyalar

• IMG_20240412_145010.jpg
    IMG_20240412_145010.jpg
    76 KB · Okunma: 46
  • IMG_20240412_145219.jpg
    IMG_20240412_145219.jpg
    94,9 KB · Okunma: 47
  • IMG_20240412_135953.jpg
    IMG_20240412_135953.jpg
    43,9 KB · Okunma: 47
  • IMG_20240412_115909.jpg
    IMG_20240412_115909.jpg