İstanbul'da bisiklet kullanmak...

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İstanbulda bisiklet kullanımı ile ilgili birkaç sorularım olacak uygun yerin burası olduğunu düşünerekten konuyu açtım.
Kısmetse mart ayı sonunda bisikletime kavuşup bu sporu yapmaya çalışacağım ama sorularım olacak.
İstanbulda araba kullanmak bile zorken bisikletler için bisiklet yolları dahi bulunmuyor.Varsada çok nadir.Gerçi İstanbul'da sahil yoluna paralel olarak tanzim edilen birkaç parkın içindekilerden başka "Bisiklet Yolu" olduğunuda zannetmiyorum.
İstanbul/Yenibosnada oturuyorum.Atıyorum bulunduğum yerden Eminönü, Sultanahmet, Beşiktaş vb... yerleri gezmek istesem mecbur E-5 den gitmem gerekecek.Hiç otoyolda bisiklet süren insan görmedim.Bisikletler bu yollara girebiliyormu?İstanbulda oturan arkadaşlar hangi yollarda sürüş yapıyorlar?Küçükken mahalle aralarında gezerdim ama artık profesyonel anlamda zevk spor eğlence amaçlı sürmek istiyorum bu iki tekeri.

Biraz bu konu hakkında konuşursak sevinirim diğer arkadaşların bu konu hakkındaki düşüncelerini almak iyi olur.
 
Scudo

can ayan

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2010
Mesaj
747
Tepki
1.791
Şehir
Bakırköy / İstanbul
(link)

bu link yardımcı olabilir sorunuza...
 

Caner HOCAOĞLU

Daimi Üye
Kayıt
17 Mayıs 2010
Mesaj
286
Tepki
170
Şehir
İstanbul Beylikdüzü
Bisiklet
Bianchi
Yenibosnada oturan biri için en güzel yol bence Ataköy üzerinden sahil yoludur. E-5 in o bölgesinden gitmek ilk başlarda sana sıkıntı yaratabilir derim. Sahil yolları daha keyifli ve güvenli olduğu kanısındayım. Hem daha az egsoz dumanı yutmuş olursun :p
 
Kayıt
27 Mayıs 2010
Mesaj
93
Tepki
46
Şehir
Kocaeli
E-5 ten ulaşmak yerine o yola paralel daha düşük yoğunluklu araç yollarını tercih edebilirsin.. Tabii sahil yolları her zaman ideal, onu da belirtmek lazım.
 
Kayıt
1 Aralık 2010
Mesaj
55
Tepki
39
Şehir
istanbul/mecidiyeköy
E-5 gibi otoyollar bisiklete yasak yollar diye biliyorum.(ayrıca şehir içi E-5 TEM gibi sadece otolar için olan yollar araç trafiğinin fazlalığı yüzünden ve sürücülerin bir yerlere yetişme çabası yüzünden çok tehlikeli olabildiğince kullanma derim).Kişisel olarak ben yolu 2 kat uzatmasına rağmen yan yolları kullanıyorum.
 

V.K.

Daimi Üye
Kayıt
12 Temmuz 2014
Mesaj
280
Tepki
246
Şehir
İstanbul - Anadolu
Bisiklet
Diğer
Keşke böyle göstermelik değil de, düzenli bisiklete binen bakanlarımız milletvekillerimiz olsa.
Bakın herşey nasıl hızlı düzelirdi. Neyse, bu da bir başlangıç.

Ancak İstanbul'da bu sistemi entegre etmek, Dünya'nın herhangi bir yerinden daha zor.
Çünkü İstanbul'daki insan bencil. İstanbulda'ki insan kötü. Kötü değilse acelesi var. Zaten İstanbul'da olup acelesi olmayan var mı?
Trafikte saygı yok. Kul hakkı hiç yok. Belki 100 metre ilerdeyse polis korkusu, başka da bir şey yok!
 

Osman Kıtay

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2012
Mesaj
856
Tepki
1.090
Yaş
48
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Fuji
Alibeyköy tayfası :) Bisikletçi Şen Bisiklet Bülent. Trafiğinde en berbat olduğu yeri seçmişler. Mükemmel...
 

adapolat

Forum Demirbaşı
Kayıt
23 Nisan 2012
Mesaj
473
Tepki
134
Şehir
İstanbul/Edirne
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba , eğitimimden dolayı neredeyse 2 yıldır bisiklete düzgün binemiyorum ve bu sorunu çözmek için İstanbul'a bisikletimi götürmeye karar verdim ancak kafamda bir iki soru işareti var .

-Öncelikle siz İstanbul'da bisiklet ile hayatta kalmayı nasıl başarıyorsunuz ?

-Bahçelievler'den Beşiktaş Yıldıza gitmem gerektiğinde hangi güzergah en uygun olur ?(Benim aklıma Haznedar'dan tramvay yolunu takip etmem geldi , sizce güvenli olur mu ?)
 

Boran Selçuk

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2015
Mesaj
261
Tepki
352
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
İstanbulda bisiklete binenler......Bence hepiniz madalyalıksınız...

Kızmak yok İstanbul erkanı, Ankaralı gözü ile baktığımda ne gördüğümü yazacağım..

Bisiklete binenlerin hepsi aynı zamanda birer araç sürücüsü..

Merakımdan soruyorum, İstanbul trafiğinde ki, Ankara da 34 plakalar ya tacizle anılır veya saygısızlıkla, nasıl oluyorda güvenip bisiklete biniyorsunuz..?

Tedirgin oluyormusunuz?

Panik yaratıyormu?

Serinkanlı kullanabiliyormusunuz..?
 
  • Beğen
Tepkiler: silent_ship

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
Pazar günü başıma gelen bir olay: Sahil yolundan Sirkeci istikametine doğru ilerliyorum. Yenikapı yakınlarında yeni cep otoparkları yapıldı, bilenler vardır. Arkamda bir araç var, otoparka girecek, yani sağa sapacak, bense düz devam edeceğim.. Bu arada bisikletimde ayna var, arkadaki aracı takip edebiliyorum. Bana hayli uzakta olmasına rağmen hayvan gibi kornaya asıldı. Ben yine aynadan kontrol ettim, baktım bir tehlike durumu yok, dümdüz devam ettim yoluma. 100 metre ileride aracını park etti. Ben de bunu görünce yanına yanaşıp "Kardeş sen neden korna çalıyorsun söyler misin? Ya panikleyip kaza yapsam? Frene bassan sana 10 saniye bile kaybettirmez ne gerek var bu yaptığın şeye?" dedim. Bana verdiği cevap: "Korna çalıyorum, ne olmuş? Napacaksın? Benim şeridimden gidemezsin. Napacaksın?" Benim şeridim dediği yer de sahil yolunun en sağ şeridi. Yanında anası babası olmasa yemin ederim tekme tokat dalacaktım böylelerine hiç acımıyorum ama işte araya babası girdi, tamam ben özür diliyorum falan dedi, ben de ya sabır deyip devam ettim. Bu arada bahsettiğim lavuk maksimum 24-25 yaşında, altına araba çekilmiş bi bebe. Keşke tek başına olsaydı da ön tekeri savursaydım kafasına.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk

Boran Selçuk

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2015
Mesaj
261
Tepki
352
Şehir
Ankara
Bisiklet
Cube
@Birhan K. Aynı şey bugün akşam üzeri benim başıma geldi. Ankara köy yollarında kullanıyorum,5 dk da bir araç ya geçer ya geçmez. Arkadan kornaya asılarak gelen bir araç. Yaklaştıkça çalıyor ve Yol bisikleti olduğu için aynada yok. Durdum, ve abartmasız sanırım 70 cm uzağımdan korna çalarak geçti. 34 plaka.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.

Kuzey Ege

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2015
Mesaj
3.596
Tepki
10.276
Şehir
İstanbul
İsim
Murat Gökhan
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
çok da abartılmaması gereken bir eylem. benim aslında sevmediğim söylenemez. çünkü araç sürücüleri geçmiş yıllara göre nispeten bisiklete daha aşina.
halk otobüsü, ticari taksi ve minibüsler sorun sadece. bunlara dikkat ettiniz mi pek fazla problem kalmıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hashus1099

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Şile yolunda sabahın 7'sinde kilitlenmiş trafiğin yan tarafında emniyet şeridinde sürerken arkada biriken ve kornalara asılan necip milletimin yaşadığı duygulara şahit olmak yeter de artar.
 

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Nisan 2013
Mesaj
1.096
Tepki
2.201
Yaş
50
Şehir
K.Çekmece İstanbul
Bisiklet
Salcano
en özen göstermemiz gereken şey agresif sürmemek. ayrıca yayaların ve sürücülerin bizi görmediklerini bilmek. ondan sonra edinilen tecrübelerle istanbul'da bisiklet sürmek çok da zor değil. öngöremeyeceğimiz kazalara karşı yapacak bir şey yok tabi.
 
  • Beğen
Tepkiler: SeyyahKuyum

hykaynar

Üye
Kayıt
14 Haziran 2017
Mesaj
60
Tepki
53
Yaş
36
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin Yiğit Kaynar
Bisiklet
Carraro
İstanbulda bisiklet sürmek hem zor hem kolay özel araç sürücüleri diğer araç sürücülerine göre çok daha iyi dolmuş otobüs taksi servis minibüs şoförleri sıkıntı oluyor diğer araçlarda pek bir sıkıntı yok çoğu yol bile veriyor tabi öküzü çıkmıyor değil
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Kayıt
24 Şubat 2014
Mesaj
91
Tepki
211
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Scott
İnsanın başına öyle şeyler geliyor ki,zamanla bir araç sürücüsünün ve yayanın yapacağı tüm hataları kestirebiliyorsun ve ona göre temkinli sürüş yapıyorsun.En öne çıkan hata araçların ayna kullanmaması.

Şehirlerin kültürel yapısı ve toplumun bakış farklılığı muhakkak vardır.Yoğun göçü en çok alan İstanbul'da aklınıza gelecek her şey ile karşılaşmak mümkün.Göçebe bir toplumuz ve modernleşen kentlerin değişimlerine ayak uyduramıyoruz.Bu da toplumda insanların birbirine olan saygınlığını güvenini sarsıyor.Sonuç ise tahammülsüzlük.

İstanbul'da bisiklet sürebilmek gerçekten ayrı bir başarıdır.Bu yüzden her İstanbul'lu bisikletçinin hayali, bir gün herkesin birbirine saygı duyduğu bir şehir kültürünün yaratılmasıdır.Fakat dediğim gibi,gidişat hayalden öteyi geçemiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk

yakupf

Aktif Üye
Kayıt
28 Nisan 2019
Mesaj
139
Tepki
130
Yaş
23
Şehir
istanbul
İsim
Yakup
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
En son mesajdan tam 7 yıl sonra şöyle Istanbulun trafik krizini değerlendirelim. Dikkat ederseniz kriz diyorum çünkü artık bu durum sorun boyutunu çok çok aştı. Bilindiği üzere caddelerde artık sağ şerit diye birşey kalmadı yolun bu kısmı komple otopark. Otoyollara girmek zaten yasak ama girersenizde asla ceza yemezsiniz sadece vücut bünyenize göre zehirlenirsiniz. Özellikle bisikletini spor amaçlı kullananlar sabahın köründe kalkıp antrenman yapmak zorunda kalıyorlar çünkü trafik onları sınırlıyor ! kim haftasonları güzelce uykusunu alıp aydınlıkta antrenmana çıkmak istemez ki. Tek sorun trafikte değil tabi; çukurlar, yarıklar ve cam, çakıl gibi maddelerle dolu olan yollar epey risk yaratıyor. Şartların iyileşmesini umuyorum tabiki ama her sene daha da kötüye gittiğini görünce üzülüyorum
 

Samet M.

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Mayıs 2020
Mesaj
1.409
Tepki
4.091
Şehir
İstanbul
İsim
Samet
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
En son mesajdan tam 7 yıl sonra şöyle Istanbulun trafik krizini değerlendirelim. Dikkat ederseniz kriz diyorum çünkü artık bu durum sorun boyutunu çok çok aştı. Bilindiği üzere caddelerde artık sağ şerit diye birşey kalmadı yolun bu kısmı komple otopark. Otoyollara girmek zaten yasak ama girersenizde asla ceza yemezsiniz sadece vücut bünyenize göre zehirlenirsiniz. Özellikle bisikletini spor amaçlı kullananlar sabahın köründe kalkıp antrenman yapmak zorunda kalıyorlar çünkü trafik onları sınırlıyor ! kim haftasonları güzelce uykusunu alıp aydınlıkta antrenmana çıkmak istemez ki. Tek sorun trafikte değil tabi; çukurlar, yarıklar ve cam, çakıl gibi maddelerle dolu olan yollar epey risk yaratıyor. Şartların iyileşmesini umuyorum tabiki ama her sene daha da kötüye gittiğini görünce üzülüyorum
Kuzeydeki köylere sürün hocam, İstanbulun köy yolları sahil yolundan daha iyi.
 
Kayıt
22 Şubat 2024
Mesaj
64
Tepki
267
Şehir
İstanbul
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Şehir - Tur
İstanbulda bisiklet sürmesi başarıdan ziyade İstanbulda Araba,motosiklet sürmesi hayatı idamesi bile başarı simgesi Ben Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda gezi kamplar yaptım İstanbul plakamı gören ''Yaw orada nasıl araba kulanıyorsun trafik trafik bir daha gidersem tevbe diyen''Çok muhabbetler yaşadım İstanbulun 34 plakası orada başarı simgesi...Karavandan sonra kol-bacak-omuz-boyun-bilek kırıklıkları yaşadım motosiklet kazalarında bu sebele de 20 yıla yakın motosiklet hayatından bisiklet hayatına geçiş yaptım yada dönüş
Ama yol istanbul yolu olsada insan başka memleket insanı olsa da her zaman pür dikkatli olmalıyız tabiki yerleşimden yerleşime de dikkat etmemiz gereken şelerin önceliği değişiyor İstanbul Trafiğinde Tartışmalardan Uzak durulmalı Kaza tehlikesi bir yana Kazadan sonra yaşanılan çatışma ve yaralanmalar bir tarafa
Sağlıcakla