İstanbul'a bisiklet yolu müjdesi

Scudo

isamorgil

Daimi Üye
Kayıt
13 Mart 2014
Mesaj
381
Tepki
617
Şehir
istanbul
İsim
isa morgil
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
2015 yılında hacı osman metro dan bahçeköy belgrad ormanına kadar bisiklet yolu yapılıyordu. 6,5 km lik yol için günlerce haber yapıldı tv lere çıktı. animasyonları bile hazırdı.



hala bekliyoruz...
 

amasseia

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Nisan 2019
Mesaj
1.603
Tepki
3.786
Yaş
34
Şehir
Bursa Karacabey
İsim
Ali
Başlangıç
1996—97
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
23 Haziran'a ne kaldı, bisikletcilerin oyu da oy sonuçta.

Neyse ki tüm hizmetler seçim zamani oluyor, ne koparsak kârdir gözüyle bakiyorum.
 

caglara.

Aktif Üye
Kayıt
31 Temmuz 2018
Mesaj
182
Tepki
676
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
Çağlar A.
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hadi be ordan. Bebek'ten Arnavutköy'e kadar güya bisiklet yolu var. Beton kaldırımın üzerine maviye boyamışlar. Alın size bisiklet yolu demişler. O yol sırasıyla:

- Paten kayanlar
- Bebek arabaları (mavi renk cezbediyor sanırım.)
- Çocuk bisikletleri tarafından işgal ediliyor (çocuk bisikleti sorun değil de çocuk bisikletinin arkasından ilerleme zorunluluğu olan anne-babalar oradan hayattttta ayrılmıyor)

Ha bu arada.... Bu yola ulaşmak için bisikletten inip, bisikleti elinize alıp öyle kaldırıma çıkmanız gerekiyor. 1 kere eşimle 1 kere de bir arkadaşımla sürerken o yola çıktık. Birinde ben bir Arap turiste çarptım. Birinde arkadaşım bisiklet yolunda yol vermeyi reddeden bebek arabalı bir aile ile tartıştı. "Bisiklet yolundan ayrılıp soldan geçse noolurmuş"

Ha bir de... Haritada gördüğüm kadarıyla Büyükdere Caddesi'ne bisiklet yolu yapılacakmış. Neresine nasıl yapacaklar çok merak ediyorum.

Yemeyin arkadaşlar...
 

ahlaksahibi

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2016
Mesaj
279
Tepki
338
Şehir
Balıkesir
İsim
yusuf
Bisiklet
Salcano
Seçim içinde olsa biz bisikletlileri de dikkate almaları güzel. En azından seçilirse takipçisi olur hesap sorarız. Binali bey'in otoyol konusunda yaptıkları ve tecrübesi ortada 17 yılda büyük aşama kaydedildi umarım bisiklet yolları konusunda da gerekli hassasiyeti ve performansı gösterirler
 

firestone

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Kasım 2016
Mesaj
1.001
Tepki
2.119
Yaş
42
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bisiklet yolu vaadi verene kadar bisikletteki ÖTV'yi bari kaldırsınlar. Sonuçta bi kararnameye bakıyo. Gümrük vergisiyle KDV'si var bi de ama sadece ÖTV'yi kaldırsınlar, bari bi nebze samimiyetlerine inanalım.
 

seko35.50

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Mayıs 2018
Mesaj
2.807
Tepki
17.175
Şehir
izmir/karşıyaka
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Diğer
hayatında belkide bir kere pedallamamış adamlar,kalkmış neler vaad ediyor:acpsnr: oy davasına,cumhurbaşkanlığı seçimlerindede izmir-karşıyakaya stad sözü verende bu arkadaşlardı,stadın yapılacağı arsa fare yuvası oldu.
 

Mehmet 38

Aktif Üye
Kayıt
26 Mart 2016
Mesaj
129
Tepki
172
Yaş
43
Şehir
İstanbul
İsim
Mehmet Alay
Bisiklet
Salcano
Ben işe bisiklet ile gidiyorum ve çok merak ediyorum hangi yolu hangi kaldırımı yıkıp bisiklet yolu yapacaklar, bence sağlıklı bisiklet yolu olması için komple İstanbul baştan imar edilmeli bu da çok zor o zaman benim fikrim sallamış yada ben yaptım oldu olacak.
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
Türkiye'de bisiklet yolu yapılmasına,ayrıca Türkiye'de her sene yapılan cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna da karşıyım..
İkisi de fuzuli/israf..

Toplumsal yapı,bu tarz şeylere henüz hazır değil..Ayrıca toplumun bisiklet yollarından/yarışlarından çok daha önemli sorunları var..
Bisiklet yolu da,bisiklet yarışları da bir topluma spor anlamında müthiş bir ivme kazandırabilir..Sağlıklı bir toplum yaratılmak isteniyorsa bunlar yapılmalı ama Türkiye,bu noktada değil işte..
Bisiklet yolu müthiş bir şey..Bir bisikletçi bisiklet yoluna filan karşı olamaz ama burada bahsettiğim şey,Türkiye konjonktürü..

''Ne saçmalıyor?'' diyebilecekler için;
3 yıldır aktif olarak bisiklet sürüyorum..3 defa lastik patlattım..Birinde havayı fazla basmışım,iç lastik jant teli deliğine girip parçalandı..Birinde bir diken battı ama evde lastiğin indiğini gördüm..Bir sefer de yolda kaldım..Lastiğe cam girdi..Nerede?Bisiklet yolunda..!
Bisiklet hakimiyetim iyidir,bu süreçte hiç düşmedim ama bir yer hariç..Nerede?Bisiklet yolunda..!
Bir yaya yüzünden düştüm ve dirseğimi kırdım..

Bana bisiklet yolu değil,yolda nasıl yürümesi gerektiğini bilen yayalar,trafikte nasıl ilerlemesi gerektiğini bilen taşıtlar,trafikte suç işleyenlerin gözünün yaşına bakmayacak polisler,trafikteki sorunları cep telefonlarına kısa mesaj yolluyarak halletmeye çalışmayan siyasiler lazım..
 

ag249

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2018
Mesaj
781
Tepki
1.705
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Bu adam kim? Ne yetkiyle bisiklet yolu müjdeliyor?
 
  • Beğen
Tepkiler: mhlc ve hgercek

dukehayda

Üye
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesaj
77
Tepki
164
Şehir
Istanbul
İsim
Haydar
daha şu tweeti kendi atamayacak kadar bilgisizliğiyle zamanında teknoloji ve sanayi bakanlığı yapmış kişinin İstanbul gibi bir şehirde bu durumu yönetecek yetkinliğe sahip olabileceğini asla düşünmüyorum. onun dışında da zaten yalan vaatler gibi milyon tane konu var. bence binali bey de sade vatandaş olsa bisiklet yolunda piknik yapıp, trafikteyken bisiklet sürücülerini taciz edecek ya da araç içinde tam kendince komik bulduğu lafları atacak türden bir insan olurdu. yemedim.