Scudo Sports

İstanbul yol bisiklet grubu

Scudo
@hız

Bayramın son günü 8.00 da yeni aldığım MTB ile duraktaydım. Kimse gelmedi :( Yerler ıslaktı. Tek başıma Tuzla Piyade okulu , köpeköldüren , Formula derken , bir köpek sürüsünün içinden geçmemek için yolumu değiştirdim ve daha önce girmediğim yollara girdim. Yollar bomboştu. 125 km kadar yaptım. Yolda da bayağı yağmur yedim. Çamur olmadık yerim kalmadı. Ayaklarım da buz kesti. Tek sürmek biraz sıkıcı olsa da değdi. Yağmurlu havalarda MTB daha bir güvenli geldi. Ayrıca yağmurlu havalarda yollar daha bir boş oluyor. Bu da yağmurun getirdiği riski biraz azaltıyor. Şöyle bir prensip kararı aldım. Hava koşuluna bakmaksızın her hafta mutlaka çıkacağım. En azından çıkmama nedenim hava koşulu olmayacak. Zaten haftasonunu iple çekiyoruz. Bir yağmur yüzünden koca bir haftayı boş geçmek bence mantıklı değil. Doğrusunu isterseniz kirlenmek , ıslanmak ve biraz daha dikkatli olmak zorunluluğu dışında yağmurun pek bir zararını görmedim. Belki toplu sürüş sırasında risk faktörü bayağı bir artıyor olabilir. Ama düz yolda ve inişlerde hızı düşük , takip mesafesini biraz seyrek tutarsak ve ağırlıklı olarak rampa çıkışlı parkurları seçersek ve inişleri dikkatli yaparsak riski azaltabiliriz gibi geliyor. Benim görmediğim başka bir sakıncası var mı ? Veya şöyle sorayım ; Yağmurlu havalarda sizin çıkmama gerekçeniz nedir?

@OkanAyaz

Okan ' ım ,

Öyle anlatmışsın ki ilaveye gerek yok . .:) Komple katılıyorum . Kıyafetleri uygun seçmek şart . Bu sene 5 hafta sonu hatırlıyorum ya yağmur vardı yada yerler ıslaktı .
İngiltere dekiler , Doğu Karadeniz dekiler naapsın ? Onlar binmesinlermi bisiklete ?

Saygılar ,
Tolga Gürgün

@OkanAyaz

zanım benim çok haklısın,
tamam belki çok soğuk ve karlı havalarda,hasta olma riskini,almamak için çıkımaya biliriz,ama zaman zaman,karlı havalarda çıkmadık da,değil,,,
mesela tolga zanım benimin dediği gibi,londoradakiler napsın???
şu resim geçen sene,NİCK arkadaş antremana çıkarken,evinden çekmiş,şu hale bakın
kar boyu:20cm:eek: :eek:
(link)

sevgili arkadaşlar,yol bisikletleri ile yağışlı hava da da olsa mutlaka çıkılır,giyim,kuşam ona göre olmalı o da tamam,ha şeker de değiliz erimeyiz,bu da tamam,ama su birikintileri,ıslak zeminde görünmeyen cam kırıkları,tıkanmış mazgallar,kaygan zemin,hız yapan ve duramayıp kayan ve kaza yapma riski yüksek araçlar,

bayramın birinci ve ikinci günü sabahları çıktım,yine zemin ıslaktı,iki trafik kazası gördüm,yollar tenha ama trafiğin akışı hızlıydı.

ama okan ın dediği gibii,mtb ile daha güven verebilirr,

kışın karlı zeminde hiç yol bisikleti kullanmadım,gerçekten hangi lastikle çıkmak lazım,güvenli sürüş yapılır mı?grup halinde gidilebirmiii? çıkışlar ve inişler nasıl geçilirrr?

• Beğen
Tepkiler: hız ve Okan71
gruppo yazın boş gün geçirmedi, antrenman sektirmeden sezonu bitirdi, kışın nasıl binicez diye düşünüyor :D :D :D
yahu toplasan kış boyu 3 gün kar yağıyor, ha o da haftasonuna gelecekte, yer kar tutacak da.... kar lastiği aranacak:) :) :)

yolda yağmura yakalanırsak, şeker değiliz, asitte yağmıyor gökten, yola devam edilir. ama ıslak yere göz göre göre yol bisikletiyle grup antrenmanına çıkmak bana makul gelmiyor. (tek çıkılan özel durumları ayrı tutuyorum)

c.tesi/pazar görecez bakalım kimler yoklama kaçağı olacak

@Özgür Nevres

özgürcüm,hareket saatlerimiz hala 08,00
ama bu aysonundan itibaren 08.30 yapmayı düşünüyoruz
zaten haberleşiriz

bu arada,yarın izmit,SERİN DERE turumuz var,orada olacağım,çıkanlara
iyi ve kazasız suruşler diliyorum

• Beğen
Tepkiler: hasan mehmet yalı
evet arkadaşlar,anlatın bakalım,turunuz nasıldı?

vallah bizim SERİNDERE turu mühteşemdi,
ne yalan söyleyim,gidip görmeniz lazım,barajın etrafındaki,doğayı,inanılmaz keyf aldım,gerçi turun son kilometresinde,yine bi ufak düşüş yaşadım,(kabak lastıkle,topraklı yola girersen,sonuç belli:Skull-175 :D )
hafiften sağ diz,yine gitti:eek: :eek:

o süper rampaları tırmanıken,tolgacım aklımdan geçtin bi an,
hanı MTB biniyorsun ya,ondan heralde:D

çok yakında resimleri eklerim,şimdi yorgunum,zanımsınız

muhanmed namı diğer hız dostum dün akşam sendin değilmi bana caddebostanda selam eden selam olsun sana
bu arada kartepenin offroad yolundan 18 yaşında burak dostum çıktı helal olsun dedim başka bir şey demedim

@Özgür Nevres

teşekkür herkese
yok mtb vardı altımda,ama silik lastik:Skull-175 :D

@hız

geçmiş olsun geç oldu amma neyse hepimiz düşebiliriz iki teker üstünde sürekli riskteyiz bu arada serin dere bayağı güzel bir yermiş ayaklarına sağlık

Geri