Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
Grubunuzu uzun zamandır gıpta ile izliyorum, Hepiniz bisikleti çok seven kişiler olduğunuzu görüyorum, bende bisikleti çok sevdiğim için 3 yaşında yavaş gidiyor diye bisikletimi 2 tekerlekli bisiklete ip bağlayıp çekmesini söyleyerek başlamışım ( tabii sonuç hüsran ) sonra babamın her türlü engellemelerine rağmen bisikletci oldum, 12 yıl milli takımda 80 kez milli formayı giyerek mücadele verdim, defalarca Türkiye 1. lik 2 lik 3. lükleri yanında 26 kez uluslararası kürsü başarısı elde ettim, Antrenörlük yaptım, sporcular yetiştirdim, BF. yöneticilik yaptım, İstanbula taşınıncada 5 yıl Fransa turunun yorumculuğunu yaptım, ancak arkamdan gelen neslin trafik korkusu ve bisiklet yolu yoksunluğu nedenleri bisiklete binemediğini fark edince Kdz. Ereğli'de 1992 yılında bisiklet sevenler derneğini kurarak sivil toplum hareketini başlatarak, Ereğlide bisiklet yolları, park yerleri, yarışmalar ve eğitim amaçlı veledrom bile yaptırdık, 1999 da İstanbulda sponsor olarak başladığım bisiklet sevenler derneğine destek faaliyetleriminde adım adım boyutu gelişti, önce dernek genel sekreterliği ve Ocak 2008 den bu yanada yeni derneğimiz Bisikletliler Derneği başkanı olarak aranızdayım.
Aslında bende sizlerden biriyim, 2 yarış bisikletim var ve yarış bisikletine binmeyi ÇOK özledim (53x13) sprint yapmayalı çok uzun zaman oldu, Bisileti sevdirme amaçlı kitlesel etkinlikler düzenlemekten yarış bisikletinin keyfini çıkartmaya fırsat kalmıyor ve ilk fırsatta sizlerle pedal çevirmek istiyorum.
Derneğimizde yaşadığımız zorluklar engellemeler, arkadaşlarımızı zaman zaman geriyor, alıngan olabiliyoruz, bu forumdaki arkadaşlarımızın hepsi, siz yolcularda dernek üyeleride bisikleti ÇOK seviyor buna eminim, biz toplumsal kulvarda hepimiz için bisikleti geliştirmeye çabalarken, destek ve anlayış bekliyoruz, hata yapanlar özür diliyor, buna o gün teşekkür etmiştim tekrar teşekkür ediyorum, yanlış anlaşılmalar herzaman olabilir, hata her zaman yapılabilir, önemli olan niyet ve sonuç, keşke konu bu kadar uzamasa idi, bence konuyu kapatmak için geç bile kalınmıştır, kimsede kasıt olduğunu sanmıyorum. Ve bu yazı ilede konunun kapancağına inanıyorum.
İlk fırsatta yarış bisikletim ile sizlerle birlikte pedal çevirmek dileği ile bisikletin geliştirilmesi için öneri, fikir, yapıcı eleştiri ve düşüncelerinizle desteğinizi bekliyoruz.
Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler derneği
Başkanı
0530-4016969
(link)
baskan@bisikletliler.org