@Mustafa İçdağ
O yorumcu kesin kıl Fransızdır.
Spekülasyonlarla ayakta tutmaya çalısıyorlar ama temblliklerinden ve sarap içmekten turu kacırıyorlardı neysekı bu sene şu ana kadar 30yıl sonra ilk bize denk geldi.
TDF evet golf turnuvası değil dediğin gibi ama her sporun özünde olduğundan daha fazla centilmenlik var bu sporun içinde Abdul Cabbarrow zamanına gitmicem hanı derler ya son delikanlı Çanakkalede şehit oldu diye

İnsanlar tarihe gecicekleri adının etap galibi olarak yazılacagı zaferi anlasarak yanındakıne bırakıyor hangı sporda var böyle bir jest.Bu sporda başkasının yardımı olmadan yapamassın dağlar düzlükler bitirir insanı yardım alman herzaman kendi takımından olmazsa baskasıyla anlasmalısın oda ancak sana saygı duyarsa yardım eder.Lance azmı bekledi pantaniyi,Ulrıch'i aralarında dakika oynamadığı zamanlarda,Belokı yokusta dustugunde lance tarlaya girdiğinde arkalarından gelenlerin inişte olmalarına ragmen birdaha izle bak görüceksin pedalkesme nasıl olurmusadamın tarladan cıkısına denk getiriyorlar,veya ulrıch beklemedımı lance i defalarca vs.vs..
Talihsizlik olur tabikide ama sen ilk başta saygıyla bu işi bitirmelisin gücün var ama saygı yok bittin istersen bütün mayoları al.Hatta enson üzrinde konustuğumuz bu konunun atak olayında contador sarı mayoyu ustune gıydıgınde kı yuhalama seslerini ben ilk defa duydum.Kendi teknık dırektoru bıle ogun aksam bekledim deli gibi özetini adam bile boyle bır tepkıde ataka yapacagını sert anlamda beklemıyordum hatta suanda karsı tarafı üzmüş bıle olabılırız dedı.+ Gücden bahsdiyoruz o atak farklı seylerı doğura bılırdıkı Andy o atag basladığında arkadan bır tek vıno geldı nedense hanı contının gelmesı gerekıyorya(Bu arada andy hem formdayım dıyor vede fızıksel olarak andy uzun yokusları tek basına cıkabılıyor) sonrada zıncır problemı oluyor ve arkadan asıl kahramanımız cıkıyor hemde ne cıkma sankı arkasından Didi kovalıyor ve her gecen sanıye andy nın arabasının gelmesı yada kendı cabalarıyla takmaya calısken gecen zamanda arkasına devamlı bakıp tempoyu yukseltiyor ve bunun ustune sanchez ınde onunde maxımmum lımıtlerde iniş yapıyor bu arada dağlar kadar fark oluyor bunun ustune andy pedala asılıyor ancak 8sn gerisinde bitiriyor.Birine ayıp birinede afferin demek gerekiyor.
Zamana karşıdan konuşalım TT de zaman kaybı için yazdığına abicim sen inanabildinmi yada sence normal etapla TT aynı kefeye konulabilirmi?
Adı üzerinde ITT Bireysel zaman karsı yalnızlık yani tamamıyla güç ve gövde gösterisi.Kaza gecırmen, lastık patlaması zemın duzgunlugunden mınımumda genelde düzgün yerler secılıyor,mekanık aksaklık mınımumda zemın uzerınde vıbrasyon en düşük seviyelerde oluyor.Haaa 2005 TDF Rasmussenın basına gelen bahtsız bedevi olayıdır ve zamana akrsısı yok dediler ama düsmeseydi sarı ondaydı.
Bu aradada andy TT için ummadığınız seyler olabılır seklınde bır acıklaması vardı ,
Birde normal etaba bakalım,kaza heran olabılır,lastık heran patlayabılır,zemın degişgen hernekadar Fransa dünya üzerindeki en kalıteli yollara sahıp olsada cukur yol yarıkları vs.vs.. tarzda engellerın mevcut olma ihtimali cok yuksek,buna baglı olarak mekanık problem olma yuzdesıde artmakta,seyircinin engel olma riskindn hıc bahsetmıyorum ve tam akım tamamıyle taktık uzerıne etap kosuyorsun.
Şimdi bu sporu yapan bırısı olarak soruyorum taptamı beklersın yoksa TT demi?
Ben kendı adıma yazıyorum.Etap içerisinde pedal kesip beklerim ama TT de inan kardesimi tanımam. Serkan alınma kardeşim.
Peletonda saygınlıgın yoksa paris-nice gibi kendi takımın dahil satarlar adamı (contador un basına gelenler) veya gecen dauphıne lıberede güc yetmeyınce peletondan kımse onunla makara cevirmedi + kontra cekıp sılkeledıler hatta valverdenın contadorun omuzunu sıkıp takma kafana tarzı laf soyleyınce contının yuzu tam fotoluktu ve saygı yoktu,ve sarının onuruna hıc yakısmıcak şey podyumda yuhalanmak yani yine saygı yok.Hatta Hornetin linkinde özür bile dilenmiş gerçi biraz geç olmuş ve politiklik kokuyor ama orada o pozisyonda olması sarıyı almak için yanlıştı.
Yapılan güçle akılla savaşarak değil aksaklık beklenip bir tekmede benden denilerek yapılmamalı.Bence sarıyada bu yakısırdı.:in: