Scudo Sports

İstanbul o/O İzmir | 21 Eylül sabahı 3 bisikletli yola çıkıyoruz, katılmak isteyen?

@gurkan

gürkan bu akşam güncelliyeceğim detayları dün eve gidemedim de... ama konaklama için çadırlarımız var, kamping alanları, olmadı benzinci veya uygun bir arazi hiç farketmez bizim için ;) akşam etap etap kaç km. olduğunu da ekleyeceğim bekleyen arkadaşlar vardı. Dün eve ulaşamadım kusura bakmayın arkadaşlar

Scudo
Merhabalar,

Dün bandırma-lapseki D200 yolunu motorla gittim ve yol çalışması yüzünden, trafik olması durumunda 4-5 kişilik bir bisiklet grubu için tehlikeli olacak o arka köy yollarından bu yolu almak iyi olacak diye Melihle konuştuk, o yüzden bandırma-lapseki arasını arka yollardan alacağız.

Bandırmadan Sığırcık yönüne dönüp, Kanibey üzerinden Bigaya gireceğiz, Bigadan ise Akyaprak-Çataltepe-Nusretiye-Çavuşköy-Şevketiye-Lapseki rotasını izleyeceğiz.

Arkadaşlar Günlük ortalamalar 100 km civarında, bazı günler 100'ü aşıp, bazı günler 100 den aşağı olacak, genelde uzun turlarda planlanan yerlerde kalmayı hiç başaramadığım için, bölgenin yükseklik durumuna göre, yorgunluk durumuna göre, beğeni durumuna göre günlük mesafeler değişiyor. Bazen bir yere gelince oraya aşık olursunuz ve orada bir gün daha harcamak istersiniz.

Konaklama çadır ile olacağından neresini beğenirsek orada kalacağız. Paralı Kamp alanı olması durumunda 5 ila 10 lira arasında çadır yeri parası çıkıyor. Ama genede insan bir 3-4 günde yumuşacık bir rahat bir yatak sımcıcak bir banyo istediğinden dolayı bir kere grubun istek, arzusuna ve bütçesine bağlı olarak bir veya iki kere otelde veya pansiyonda kalabiliriz. (Bu mevsimde oteller ve pansiyonlar ucuz oluyor, kişi başı 20-40 lira arasında kahvaltı dahil odalar bulunabiliyor)

Banyo duş olayına gelince Melih'in de dediği gibi, kamp alanında kalırsak onların duşlarını, kalmaz isek bir otelden rica ederek 20-30 liraya sadece duş yapmak için odayı kiralama, olmadı plajlarda bulunan duşları, o da olmadı il ve ilçelerdeki hamamları, o da olmadı yağmur yağarken yağmurla duş yapabiliriz (süper oluyor :D) En kötü ihtimalle bazı benzin istasyonlarında veya yol üstü tesislerde duş oluyor, onları cüzi bir ücretle kullanabiliyorsunuz. Yani çok olasılık var.

Günlük masraflara gelince, nasıl bir harcama yapacağınıza göre değişir. Biz genelde kahvaltıyı bakkaldan, öğlen yemeğini ve akşam yemeğini marketten halledeceğimiz için , günlük 10-15 lira kadar bir yemek masrafı çıkacaktır. Yolda tüketeceğiniz su, çukulata, meyve gibi malzemelerde abartmazsanız taş çatlasın 10 lirayı geçmez, kamp alanı vs. parası içinde toplam günlük 50 lira civarında bir tutar fazlasıyla yetip artacaktır. Ama akşamları ben diskoya gidip kurtlarımı dökeceğim derseniz, yüklü bir miktarla gelin , çünkü o durumda bize de ısmarlamanız gerekir :D

Ama bankamatikten rahatça ulaşabileceğiniz bir miktar güvenlik parasına da ihtiyacınız var. Allah korusun yolda başımıza bir şey gelirse, hiç düşünmediğimiz yerlere ödeme yapmak zorunda kalabiliriz.

Bisikletinizin sorun çıkarması durumları için tur öncesi tam bir bakım yaparsanız veya yaptırırsanız, yanınızda yama takımı, pompa, alyan anahtarları, zincir anahtarı, yedek vites ve fren teliniz var ise sorunsuz gidebiliyorsunuz(bende ve diğer arkadaşlarda olacak ama bunların olmasında inanılmaz fayda var), ama genede yolda sorunlar çıkabiliyor, vites ayarı bozulur, fren teli kopar, zincir kopar, jant teliniz kırılabilir vs. vs. ama jant teli haricinde bunların onarımıda çok kolay. Yolda hep birlikte yaparız. Kopan jant teli için en yakın bisikletçiye kadar bisikleti sorunsuz kullanabilirsiniz. Onda tamir ettiririz. Bir kere ayvalıkta mobiletçide jant telimi yaptırmıştım:D
Uzun turlarda bisikletinizin her tarafını mümkünse her molada olmadı her sabah yola çıkmadan bir 5 dk. kontrol ederseniz ve sorunları giderirseniz sorunsuz bir tur yaşarsınız.

Turda görüşmek üzere
Mustafa

• Beğen
Tepkiler: Melih DİNÇ
Arkadaşlar gezi detaylarını aramıza katılan arkadaşar veya güzergah değişikliği gibi nedenlerden dolayı güncellemekteyiz.
İlgilenen arkadaşlara kolaylık olması açısından bundan sonra konumuzun her yanıt sayfasında güncel detayları görebilceksiniz.

Bize katılacağını bildiren arkadaşlarımız,

Gürkan - ÇANAKKALE, Alper - ÇANAKKALE ve bizi Menemen/İzmir de karşılayacak olan Aykut

bu arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkürler...

İşte en son haliyle güzergâh ve mola yerlerimiz.

Güzergâh:

İstanbul dan 27 Eylül akşamı 18:30 feribotu ile Bandırma'ya geçiyoruz,
Bandırma - Sığırcık - Kanibey - Biga - Akyaprak -Çataltepe - Nusretiye - Çavuşköy - Şevketiye - Lapseki - Çanakkale - Güzelyalı - Kumkale - Üvecik - Geyikli - Dalyan - Kösedere - Korubaşı - Behramkale
Küçükkuyu - Akçay - Burhaniye - Gömeç - Ayvalık - Dikili - Aliağa - Yeni Foça - Eski Foça - Bağarası - Gerenköy - Seyrek - Sasalı - Çiğli - Soğukkuyu - İzmir

Mola Yerlerimiz:

Mola yerlerimiz grubun durumuna göre hep birlikte gezi sırasında düşünülecektir.

Konaklama:

Konaklamaları yanımıza aldığımız çadırlar ile birlikte;
Benzin İstasyonları
Plaj
Boş ve Uygun Arazi
Kamping Alanları
Pansiyon
Otel yelpazesinde gerçekleştirebiliriz. Tabi memkün olduğu kadar ekonomik bir gezi olması için çaba göstereceğiz :D

Ücret:

Feribot Ücreti = 30 TL (Biletleri erkenden almakta fayda var)
Günlük ortalama = 30 TL
Otobüs Bileti = 50 TL (Geri dönüşü otobüsle düşünenler için)

Etaplar:

Arkadaşlar Mustafa abimin de söylediği gibi şimdiden etap etap km. vermek biraz yanlış olur, fakat günde 90 ila 110 arasında olacağını düşünüyoruz. Grubun o anki haline bağlı herşey olabilir, yorulan olur, Allah korusun sakatlanan olur bu durumda etaplar kısalır tabi; aynı şekilde grup açılır tempo arttırır bu sefer daha fazla yol alırız. Şimdiden kesin bir km. yazmayı doğru samimi bulmuyorum.

Rota:

Mustafa abimizin dün motor ile gelmiş olduğu Lapseki-Biga yolundaki yol çalışmlarının tehlikesinden dolayı rotamız aşağıdaki gibi değişmiştir. Yol çalışması olan kısımı çevre köy yollarından geçeceğiz. Resimdeki turuncu kısım yeni rotadır geri kalan kısımda değişiklik yoktur.

Resmi büyük görüntülemek için ister resme ister tıklayabilirsiniz.

@Melih DİNÇ

Bir uyku tulumu bulup, yatmayı planlıyordum bende. Çadırı önümüzdeki aylarda gerekli olursa alırım. :)

izmir'de nerde kalmayı düşünüyorsunuz? rotanızı sasalı çiğli soğukkuyu şeklinde yapmaktansa sasalı'da ki hayvanat bahçesinin ordan bisiklet yoluna girip karşıyaka'ya gelebilirsiniz, ordan'da vapurla istediğiniz herhangi bir yere. bu size sanıyorum bir 20 km kazandırır tabii karşıyaka'yı görmek paha biçilemez.

• Beğen
Ayvalığa yakın geçiyorsa bende gelebilirim ama benim iyi bir çadırım yok ve kondisyonum size yetmez sanırım uzun yol ortalamam 13-15 km arası değişiyor neyse unutun gitsin 3 günlük yolu 1 haftada alırsınız :)

• Beğen
@gurkan

Gürkan, tulum ile gelen tek sen olmayacaksın :) bir arkadaşımız da sadece tulum ile gelecek bilgin olsun. Tabi çadır olsa daha sağlıkı olur ama şart da değil yani

@Melih DİNÇ

27 Eylül yazdığını görüyorum hata mı yoksa en son bu şekilde mi revize edildi?

@gurkan

evet Gürkan, 27 Eylül de çıkıyoruz yola doğrudur.

@Melih DİNÇ

Öyleyse size iyi yolculuklar. 21 eylül dediğiniz için iş yerimden 2010 iznimden 3 gün almıştım, iyi olmadı bu değişiklik...

Yalnız çıkıyorum katılmak isteyen olursa beklerim.

@gurkan

ya kusura bakma Gürkan, bizi de burdaki sel dolaylı yoldan etkiledi; arakdaş motor ehliyeti alacaktı MEB sınavı 26 sına erteleyince bizde 27 sinde çıkma kararı aldık, yoksa yarın yolda olacaktık.

beyler kusura bakmayın bir şey soracağım; siz bayram trafiğinde istanbuldan izmire geleceksiniz. doğru mu anlamışım?

@Tolga Egemen Ertolga

27 si arkadaşım, bayram 22 sinde bitiyo biz 5 gün sonra yola çıkıyoruz ;)

Yarın sabah yola çıkıyorum arkadaşlar, amacım geziden ziyade İzmir'e varmak, o sebeple yolda çok fazla oyalanmayacağım, yol üzerinde katılmak isteyenler için cep numaram

(0-5-3-7-3-2-5-9-3-5-4)

Sabah uyku durumuma göre 5-6 gibi Geliboludan çıkacağım. Bir ya da iki günde varmayı planlıyorum.

Mapmyride verisi için (İzmir Yalı da sonlandırdım rotayı , max rakım 450m <Kazdağları>, mesafe 348km)

(link)

İyi Akşamlar.

• Beğen
Saat 17:30 da yalı dominos pizza daydım. Edremitte katilim teklifi icin hayalpereste tesekkür ederim, çok erken çıktıgım için rahatsız etmek istemedim.
iyi aksamlar.

• Beğen
Geri