Scudo Sports

İstanbul o/O İzmir | 21 Eylül sabahı 3 bisikletli yola çıkıyoruz, katılmak isteyen?

çanakkale'de yaşıyorum ben.izmir çıkışı kipada/fen-edebiyatın ordan katılabilirim. numaramı yazarım ve tabi yine işten izin durumunu ayarlayacağım. bu sebepten planınıza ihtiyacım olacak ki önceden izinimi ayarlamam lazım. sabırsızlıkla bekliyorum :)
tek dileğim uygun gelmesi ve katılabilmem.(müsait olursa forumda olmayan bir arkadaşımı da örgütleyebilirim)

Scudo
Bisikletle Dört Deniz Turumun ilk iki etabı turunuzun güzergahından geçmişti.

(link)

(link)

Bandırma-Çanakkale arasındaki bölünmüş yol çalışmaları rahatsız edici olabilir.

Bozcaada' ya uğramanızı şiddetle tavsiye ederim.

Lapseki öğretmen evi iyi ve ucuz bir konaklama seçeneği olabilir. Lapseki' de kalmasanız bile öğretmen evinin çay bahçesinde çok ucuz fiyata çayınızı v.s. nizi içebilirsiniz.

Ayvalık/Çamlık' taki Mavi Pansiyon 30 liralık kahvaltı dahil gecelik fiyatına rağmen sıcakkanlı sahipleri ve otel rahatlığındaki ortamı sayesinde iyi bir dinlenme yeri olabilir. Cunda Adası' nda kalacağınız uygun fiyatlı pansiyon yok.

Aliağa' ya gelmeden önce Yeni Şakran kasabasından geçeceksiniz. Buradaki belediye binasının bahçesinde kalabilirsiniz. Muhtemelen sizede izin vereceklerdir.

Planınız tekrar değişirse ve Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki ana yoldan giderseniz Ayvacık sapağı yakınlarındaki benzincilerin birinde gri renkli bir azman köpek var. Ona karşı dikkatli olun.

Aliağa girişinde de bir grup köpek var. Rahatsız edebilirler.

Size şimdiden iyi yolculuklar dilerim arkadaşlar.

Berk

• Beğen
Tepkiler: Melih DİNÇ
@Melih DİNÇ

:) :) :) Merhaba, ben Arda ARICAK (İSTANBUL ANADOLU YAKASI/MALTEPE)
Forumdaki duyurunızu gördüm ve ilgimi çekti..
Bende bu gezi organizasyonuna katılmak istiyorum,
kendime kondisyonuma ve bisikletimede güveniyorum "2007 sedona 571 model" sağlamdır beni yolda bırakmaz
ama daha önce bukadar uzun mesafeli bir yolculuk tecrübem hiç olmadı...
Ben en fazla Kadıköy Tuzla içmeler arası gidip geliyorum...
Bu arada kaskım falan yok, ona göre donanım hazırlıyacağım kendime
Bana biraz daha detaylı bilgi verirseniz sevinirim...
iyi günler
Arda ARICAK ardaricak@hotmail.com 0535 871 40 71 :) :) :)

• Beğen
@Baki Berk Kayalar

Berk önerilerin için çok teşekkürler, hepsini not aldım. Resimler ve anlatımından anladığım kadarıyla sizin geziniz keyifli geçmiş :)

Bozcaada' ya 2 saatte bir feribot seferi var. 07.00-09.00-11.00-13.00-15.00-17.00-19.00-21.00 şeklinde. 23.00' te de olabilir. Kamp kurabileceğiniz sakin koylar var. Kent merkezi çok pahalı değil. Denizi cam gibi. Vaktiniz varsa adada 1 tam gün kalmanızı öneririm.

• Beğen
Arkadaşlar sizlere hayırlı yolculuklar, kolay gelsin. Güzel bir tur olması dileğiyle.

Arkadaşlar gezi detaylarını aramıza katılan arkadaşar veya güzergah değişikliği gibi nedenlerden dolayı güncellemekteyiz.
İlgilenen arkadaşlara kolaylık olması açısından bundan sonra konumuzun her yanıt sayfasında güncel detayları görebilceksiniz.

Bize katılacağını bildiren arkadaşlarımız,

Arda - İSTANBUL, Gürkan - ÇANAKKALE, Alper - ÇANAKKALE ve bizi Menemen/İzmir de karşılayacak olan Aykut

bu arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkürler...

İşte en son haliyle güzergâh ve mola yerlerimiz.

Güzergâh:

İstanbul dan 20 Eylül akşamı 18:30 feribotu ile Bandırma'ya geçiyoruz,
Bandırma - Biga - Lapseki - Çanakkale - Güzelyalı - Kumkale - Üvecik - Geyikli - Dalyan - Kösedere - Korubaşı - Behramkale
Küçükkuyu - Akçay - Burhaniye - Gömeç - Ayvalık - Dikili - Aliağa - Yeni Foça - Eski Foça - Bağarası - Gerenköy - Seyrek - Sasalı - Çiğli - Soğukkuyu - İzmir

Mola Yerlerimiz:

Lapseki - Asos - Ayvalık - Yeni Foça

Aşağıda harita üzerinde güzergâh ve mola yerleri belirtilmiştir.
Resmi büyük görüntülemek için ister resme ister tıklayabilirsiniz.

@Melih DİNÇ

Çok güzel bir gezi planı olmuş, dediğim gibi işten izin alıp alamama bağlı olarak değişecektir katılım durumum. Umarım alabilirim.

• Beğen
Arkadaşlar gezi detaylarını aramıza katılan arkadaşar veya güzergah değişikliği gibi nedenlerden dolayı güncellemekteyiz.
İlgilenen arkadaşlara kolaylık olması açısından bundan sonra konumuzun her yanıt sayfasında güncel detayları görebilceksiniz.

Bize katılacağını bildiren arkadaşlarımız,

Arda - İSTANBUL, Gürkan - ÇANAKKALE, Alper - ÇANAKKALE ve bizi Menemen/İzmir de karşılayacak olan Aykut

bu arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkürler...

İşte en son haliyle güzergâh ve mola yerlerimiz.

Güzergâh:

İstanbul dan 20 Eylül akşamı 18:30 feribotu ile Bandırma'ya geçiyoruz,
Bandırma - Biga - Lapseki - Çanakkale - Güzelyalı - Kumkale - Üvecik - Geyikli - Dalyan - Kösedere - Korubaşı - Behramkale
Küçükkuyu - Akçay - Burhaniye - Gömeç - Ayvalık - Dikili - Aliağa - Yeni Foça - Eski Foça - Bağarası - Gerenköy - Seyrek - Sasalı - Çiğli - Soğukkuyu - İzmir

Mola Yerlerimiz:

Lapseki - Asos - Ayvalık - Yeni Foça

Aşağıda harita üzerinde güzergâh ve mola yerleri belirtilmiştir.
Resmi büyük görüntülemek için ister resme ister tıklayabilirsiniz.

Bir günde katedilen mesafeler bunlarsa şehirler arası gitmek hiç de zor olmasa gerek :D Konak-Foça bir gün sanırım, değil mi?
Heyecanlandım :D şehir dışına "bisikletle" çıkmışlığım yok.
Peki masraflar ne kadar oluyor günlük, ortalama?

@Salih AK

eğer uzun yol için gerekli olan malzemelerin varsa yani çadırlı vs. varsa, günlük en fazla 50 lira civarı bir harcama yaparsın. Daha fazla da yapabilirsin tabi ama ekonomik olarak gitmek için en fazla 50 ;)

Gezimize katılacak olan arkadaşların dikkatine;

Gezi detaylarda belirtildiği üzere 20 Eylül akşamı Bandırma da olacağız, ve ilk akşam Bandırma çıkışında kalacağız,
2. akşam (21 Eylül) Lapseki,
3. akşam (22 Eylül) Asos,
4. akşam (23 Eylül) Ayvalık,
5. akşam (24 Eylül) Yeni Foça da olacağız.

yolculuk zamanı yaklaştığı için, tarihleri uygun olup bize katılacak olan arkadaşların nereden katılacakları hakkında detaylı bilgileri e-mail ile bildirmeleri rica olunur.

@Melih DİNÇ

Şimdi kalacak yeri dert etmezsek (çadır kurup yatar kalkarız diyelim)
Bu şekilde yolculuk yapmadığım için soruyorum:
Yiyecek ve içecekler dışında ne gibi şeylere ihtiyacınız oluyor? Yıkanma ihtiyacı hissettiğinizde bir hamam,pansiyon vs mi uğruyorsunuz? Bisikletin size ek bir masrafı çıkıyor mu?
Aslında karnımın doyması dışında pek bir şeyin sorun olmayacağını düşünüyorum ama daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim. :)

• Beğen
Bende kesin söz vermiyimde altınoluk edremit arası kısa bir eşlilik yapabilirim.Hiç olmadı motorumla kısa bir eskortluk yaparım :)

• Beğen
öncelikle turunuzda başarılar dilerim.... tarih itibari ile katılamayacağım ama daha sonra tur yapacak olan arkadaşlara referans olması açıısndan eğer etap etap km.leri çıkardıysanız, onları bizlerle paylaşır mısınız ?

Teşekkürler..

• Beğen
@Salih AK

Bisikletin ek masrafı sadece feribota binerken sanırım 3-4TL gibi bir ek ücret alıyorlarmış. Yıkanma ihticayacını da; yolumuz zaten sahil kenarı olduğu için bol bol plajlar göreceğiz :) plaj, olmadı bir otelin banyosunu cuzi bir ücret ile (en fazla 5 TL) kullanabiliyoruz. Bunun dışında extra bir masraf olmaz.

Melih Merhaba;

Konaklama konusunda birşey göremedim gözümden kaçmış olabilir , çadır mı pansiyon mu, ona göre birşeyler ayarlamak istiyorum katılma ihtimalime karşı.

Bilgi verebilir misin?

• Beğen
Geri