Scudo Sports

İstanbul Maltepe Veledrom pisti ve güvenlik zafiyeti

Arkadaşlar bu veledromu belediye yapmadı mı ve tüm bisiketlilerin kullanımına tahsis edilmedi mi :D

Bilmediğim bir kısıtlama mı getirildi kullanımla ilgili? Neden velodromu sahiplenmeye çalışıyoruz yol bisikletlileri olarak? Velodromda ters gitmiş, şerit değiştirirken işaret vermemiş, tamam o vatandaşları münasip bir dille uyaracaksınız o halde. Hangimiz doğuştan biliyordu bu kuralları? Adama kuralları söylemek ve öğretmek yerine, beraber sürmeye niyet etmek yerine, "git burdan" diyoruz. :snzdglsn:

Varsa bilen bir arkadaş lütfen paylaşsın, velodrom kullanım talimatı var mı Maltepe velodromu için? Sadece yol bisikleti ve fixed girebilir mi yazıyor cidden merak ettim çünkü.

• Beğen
Tepkiler: motörhead
Scudo
Sahilde turlayacak adamın veledroma girmesi de komedi. Fotoğrafa bakıyorum biri sağa gidiyor biri sola diğeri ne yaptığı belli değil. Gideceği yön belli ama gitmiyor. Kendince eğleniyor. Orası pist. Sahil yolu değil ki. 60 bin TL lik bisikletle de girse mal gibi sağa sola döneceğine katlanır bisikletiyle tek bir yöne insan gibi gideni tercih ederim. Olay bisiklet değil. 40 km hızla tempolu sürüŞ yapan birinin önüne ayı gibi fırlayan tipler zaten istanbul un her yerinde var. Bari veledromdan çıksınlar.

.
.
.
12. Karbon bisikletliler önceliklidir :snzdglsn:

Okuduğum kadarıyla, tüm yazılanlar arasında bu kişiler ile ilgili asıl küçümseyici şeyleri yazan maalesef sizsiniz. 250 liralık bisiklet kullananlar duyarlı olamaz mı? Biz kimiz ya da neyiz ki bize karşı duyarlı olmak istemesinler? Güvenli antreman yapmak isteyen arkadaşların bir derdi var. Bu arkadaşların bu dertlerini dile getirmeleri, pistte eğlenmeye çalışan insanların küçük düşürüldüğü anlamına gelmez. İstedikleri tek şey kurallara uyulması. Hiç biri karbon bisiklet demiyor, alüminyum bisiklet demiyor, 250 liralık bisiklet demiyor, sadece antreman yapmak istiyorlar. İnsanların kurallara uymasını istemek nasıl küçümseyici bir tavır olabilir anlamış değilim. Dediğim gibi tepeden bakan ve küçümseyen bana göre sizsiniz.

@Pamuk Madde 5'e göre kimse kullanmasın, hem öyle ucu açık vb. diye madde de olmaz, olmamalı. Sahil bisiklet yolunda kask takanlar da azınlık, takmış takmamış beni kişisel olarak ilgilendirmez. Ama önce veledroma yön belirtir çizgiler eklenmesi gerekir. Adamı uyarsan tersten gidiyosun diye, kime göre ters diye sorarlar.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Fotoğraflardaki bisikletler,dağ bisikleti değil mi?
Yol bisikleti ile hız/antreman yapmak isteyen insanların arasına,dağ bisikleti ile dalmak doğru mu?
Bu veledromu görmedim/bilmiyorum ama anladığım kadarıyla burada hız/antreman yapılıyor.Haliyle dağ bisikletleri ile buraya girilmesi doğru değil.
Dağ bisikleti ile illa dağa çıkmak zorunda değilsin ama veledromda hız yapamayacağın bu bisikletle gezinmenin de bir anlamı yok.
Allah(c.c) bu dağ bisikleti ile yol bisikletlilerin arasına dalanlara yol göstersin.

@Pamuk
Tartışılan konu madde 9, ve bunun sağlanamaması. Bunun dışında anlam aramak abes... Doğru yönde, kimseyi tehlikeye sokmadan sürüş yapan onlarca basıq geliyor oraya. Kimse niye geldin demiyor onlara. Katlanırda sürer, tt bisiklette. Önemli olan kimseyi riske atmamak, rahatsız etmemek. Gereksiz noktalara takılmış konu. İçeri giren motorsiklete, ufak çocuğa bile ses çıkaramayan güvenlik görevlisi olmalı asıl konu...

Eğer problem "Bekçinin işini yapmaması ise" ALO153 ile ilgili belediyeye şikayette bulunabilirsiniz. Ya "İşini daha iyi yapmasına" ya da "İşinden olmasına" sebep olur günün sonunda.
Bende ALO153 denenebilir.

@Nolan çok genç belki de amatör sayılacak bir bisikletçi olarak söylediğiniz şeyi doğru bulmuyorum. bisiklet sporunu böyle kendi arasında ayrıştırma yapıp dışlamak doğru değil. bence dağ bisikleti de olsa kendince tempo tutmaya, turlamaya gitmenin hakkı var insanların. böyle bir yerde eğlenmek için illa ki müthiş hızlı harika özel üretim yol bisikletine sahip olmak mı gerekiyor? veya katılım şartlarında illa ki müthiş hızlı bir yol bisikleti ile gelin yazıyor da ben mi göremiyorum? yapmayın abilerim kardeşlerim, birbirimize destek olacağımıza böyle köstek olmayalım. bırakın dağ bisikleti de olsa isteyen -kurallara uyduğu sürece- gönlünce eğlensin.

Erdal Bey in ilk mesajini goremiyorum. Sistemsel bir durum mu?

@rcx120
Bu ayrıştırma/dışlama değil.Herkes ne kullandığını bilmeli.Dağ bisikleti ile saatte 40'la giden bisikletlilerin arasına girmemelisiniz.Ferrrari'lerin arasına şahinle girmek gibi bir şey bu.Olmaz yani.Yanlış.
Adı üstünde DAĞ BİSİKLETİ.Dağa çıkın,tepelerde dolaşın,toprak yolda eğlenin.
Adam veledromda antreman yapmaya geliyor.Dağ bisikleti ile eğlenenlerin arasında slolam yapmaya değil.

@a.valverde

@Ilter Elmas

Erdal beyin ilk mesajını okuyup anlayabilen çıkmadı maalesef.
Konuda eksen kayması olunca kendisi ilk mesajı sildi çekildi.

Hala daha ana mevzuuyu anlamadan cevap yazılıyor...

Bizim buralar da VELEDrom yok kafalar rahat :) bizim uludağ yollarımız var teleferik tırmanışlarımız var namazgah antrenmanlarımız var

Kurallar arasında dizlik, dirseklik var.
Yol bisikletiyle antrenman yaparken dizlik ve dirseklik kullanmak??? o_O

Kask takmayı zorunlu hale getirmenin, insanların bisiklet sürmesinin önüne geçmekten başka bir amacı yoktur. Kask takmak sizin emniyetiniz açısından önemlidir de ve geç. Zorunlu yaptın mı orada iş değişiyor. Kafa benim kafam, sen uyarını yaptın sorumluluk gitti.

Ve @Serkan Mıstınoğlu 'nun paylaştığı fotoğraf için sağa sola saçma sapan gidiyorlar diyen arkadaşlar, bakınız o yüzü kapatılmış iki kişi henüz piste yeni çıkmış ve yolun yönüne doğru hamle yapmışlar. Yani deli gibi zik zak çizerek gitmiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: motörhead
Velodromun yerini ve durumunu tam bilmeyenler var sanırım. Velodrom bir tarafı sahil olup trafiğe kapalı kilometrelerce bisiklet yolu olan diğer tarafı sahil araç yolu olan ve orada da kaldırımda ayrılmış kilometrelerce bisiklet yolu olan bir lokasyonda bulunuyor.

Gezinti için gelen arkadaşların sürüşün daha yavaş aktığı bu yerlerde daha rahat edeceği ve daha güvende olacağı kesin. Velodromu kullanan bir bisikletçi olarak defalarca riskli durumla karşılaştım. Çok küçük çocuklar var yaya yada bisikletli. Bir anda fırlıyorlar. 30la giden bir bisikletçi çarparsa ciddi yaralanmalarla belki ömür boyu sakatlıklarla uğraşacaklar. Tabii aynı durum bisikletçiler için de geçerli.

Ben herkesin elinden geldiğince nazik şekilde uyardığını daha yavaş gidenlerin sarı çizgi üstüne davet edildiğini görüyorum.

Burada tecrübe etmemiş yada eğitim için bu alana ihtiyaç duymamış arkadaşlar bir resme bakarak yorum yapmamalı.

Geri