Atakan K.
Aktif Üye
- Tepki
- 353
- Başlangıç
- 2002—03
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Dünden itibaren başlık altına yazdıklarınızı okuyorum ve sorunun sizin olayları anlama biçiminizde olduğunu düşünüyorum. Sadece sokak hayvanları özelinde değil, hayatın her alanında sıkıntı yaratır bu durum.,
Sen bu anlayış ile birşey anlatamazsın.
1-Ben sadece mama veriyorum demek sorunu hiç anlamadığınızı gösteriyor. Sadece vicdani kaygılar ile mama vererek yaşamasını sağladığınız 1 adet dişi hayvan en az 4-5 tane daha vicdani kaygılar duyacağınız yavru doğuruyor. Evet bügün ölmemiş 1 dişi köpek 5 sene sonrasında kaç adet yavrunun doğmasına sebep olacak ? En az 8-10 adet yavru sokaklarda ölmüş olacak, bir onun kadar da yaşayan köpek olacak. Bu sabah yüzmeye gittim. Geçen seneler aktif olarak kullandığım rotada gördüğüm 3-4 tane köpek sürü haline gelmişti. Sağda solda koşuşturan 5-6 tane daha yavru vardı.
2-Köpeklerin doğal ortalamları yok. Köpekler yapay seçilim yoluyla insan eliyle üretilmiş canlılar. Farklı amaçlar için üretildiler. Doğal yaşam içirisinde yerleri yok. Sokaklarda bir düşmanları yok, av gibi bir dertleri de olmuyor mama verenler tarafından. Dünya üzerinde popülasyonu bu kadar hızlı artan bir canlı türü yoktur. Eğer sokaklar onların doğal yaşam alanı diyorsanız mama vermemeniz gerekir zaten. Dağdaki kuşu, kurdu, geyiği vb beslememiz gerekmiyorsa aynısı köpekler için de geçerli olurdu.
3- Köpekler kaynaklı sağlık sorunlarını yukarıdaki arkadaşımız çok güzel açıklamış. Ama siz Hindistan kısmına takılıp çok açık şekilde belirtilmiş bir gerçeği anlamak istememişsiniz. Hindistan kelimesini içeren son cümleyi çıkartıp geri kalan kısıma cevap yazarsanız haklı olabilirsiniz.