O rotayı, tekirdağ çanakkale üzerinden ve bandırma feribot güzergahını kullanarak defalarca gitdim. Bandırma rotası kullanırsanız, çanakkaleye (lapseki) bir günde ulaşırsınız. Tekirdağ rotası totalda 3 gün sürüyor. (1. gün ist-tekirdağ 2. tekirdağ şarköy gelibolu 3. gün gelibolu çanakkale ve aşağısı) Zamanı olanların tekirdağ rotasını kullanmalarını tavsiye ederim. Özellikle ilk gidecekler için uçmakdere güzergahını görmesini tavsiye ederim. Bandırma rotasından güneye doğru Balıkesir, Akhisar güzergahını kullanarak bir üçüncü rotada var. Ben o rotayı da kullanmıştım 3 günde İzmir'de olmuştum

Zamanı çok kısıtlı olanlar için ideal ama yol riskli ve sıkıcı. Ya da feribotla Yalova yapıp oradan yaylalara çıkmak, Bilecik, Eskişehir ve Frig vadisi, oradan güneye; taa Antalya'ya kadar gitmek de bir seçenek. Ben orayı da denedim. En zevklisi ve eğlencelisi o rotaydı. En son olarak İğneada'ya kadar İstanbul'un kuzeyinden gidip oradan Kırklareli - Gelibolu da yapılır. O da bitti. Sadece İzmit taraflarından karadenize doğru gitmek kaldı benim için. Bu sene de oraya giderim.