Scudo Sports

İstanbul-İzmir için en uygun rota?

Tur yükü mü? Düz bisikletle bile çıkmak zor. Bazı yerlerde eğim 30 derece. :D Ama güzel bir deneyim olur. Manzarası ve inişleri yeter:)
Başlığı tur üzerine görünce ister istemez yük geldi aklıma, dedim nasıl olacak. Yanlış hatırlamıyorsam "iki teker bir adam" yükle çıkmıştı, helal olsun. Ben araçla çıkarken bile yoruluyorum o yolda. :ssrtcbya:

Scudo
Başlığı tur üzerine görünce ister istemez yük geldi aklıma, dedim nasıl olacak. Yanlış hatırlamıyorsam "iki teker bir adam" yükle çıkmıştı, helal olsun. Ben araçla çıkarken bile yoruluyorum o yolda. :ssrtcbya:
2019 da bir arkadaşla yüklü bisikletle çıktık. Ancak benim yüküm onun yüküne kıyasla yarı yarıya hafifti. Ben sektirmeden çıkmıştım. Ancak arkadaşın scottunun total ağırlığı nerdeyese 100 kg ya yakındı:D Ben de denedim onun bisikleti ile ama yok imkanı yok gitmiyordu.:) Sonra yoldan geçen traktöre atmıştı köye kadar o şekilde rampayı geçmişti.:D Ben devam ettim tabi. Ama aynı arkadaşla geçen sene de tırmandık yüklü bisikletle. Benim yüküm hemen hemen aynıydı. (uzun yıllar çekebildiğim kadar yükü yüklerim:D) ama o katlanırla gelmişti ve geçen seniki ağırlığın yarısı bile yoktu. Bu sefer güle oynaya çıktı. Ancak ben bu sene nedense zorlanmıştım. Demekki yaşlanıyoruz artık:D:D

• Beğen
Tepkiler: Erol Kethüda
O rotayı, tekirdağ çanakkale üzerinden ve bandırma feribot güzergahını kullanarak defalarca gitdim. Bandırma rotası kullanırsanız, çanakkaleye (lapseki) bir günde ulaşırsınız. Tekirdağ rotası totalda 3 gün sürüyor. (1. gün ist-tekirdağ 2. tekirdağ şarköy gelibolu 3. gün gelibolu çanakkale ve aşağısı) Zamanı olanların tekirdağ rotasını kullanmalarını tavsiye ederim. Özellikle ilk gidecekler için uçmakdere güzergahını görmesini tavsiye ederim. Bandırma rotasından güneye doğru Balıkesir, Akhisar güzergahını kullanarak bir üçüncü rotada var. Ben o rotayı da kullanmıştım 3 günde İzmir'de olmuştum:D Zamanı çok kısıtlı olanlar için ideal ama yol riskli ve sıkıcı. Ya da feribotla Yalova yapıp oradan yaylalara çıkmak, Bilecik, Eskişehir ve Frig vadisi, oradan güneye; taa Antalya'ya kadar gitmek de bir seçenek. Ben orayı da denedim. En zevklisi ve eğlencelisi o rotaydı. En son olarak İğneada'ya kadar İstanbul'un kuzeyinden gidip oradan Kırklareli - Gelibolu da yapılır. O da bitti. Sadece İzmit taraflarından karadenize doğru gitmek kaldı benim için. Bu sene de oraya giderim. :)
Zamanım bol... Bu sene yapıyorum bu turu... Hatta şöyle bir min 2-3 hafta verdim kendime... Belki daha uzun... Yani ilk olacak benim için evet- bu sebeple Uçmakdere tarafından gideceğim gibi... oradan aşağı - Çanakkele-Körfez üzerinden Akçay'a inebilirim... Akrabamda bir gecelik dinlenmeden sonra Ayvalık... Baba memleketi... Belki birkaç gün kalınabilir- kesin değil... Oradan aşağı inmeyi planlıyorum... İzmir-Bodrum-Antalya... Tabi rotayı uzatırsam kıyı boyu gitmek en mantıklısı sanırım.. Ancak ilk uzun turum olacağı için barınmayı nasıl yaparım onu düşünüyorum... Çadır olacağı kesin ama nerelerde çadır kurarım, kamplar uygun olur mu - tabi telefon şarj edilecek vb. Varsa tavsiyeleriniz alırım :d

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Bende izmir istanbul arasını 2 günde geçmek istiyorum önümüzdeki 2 3 gün içinde düşünen varsa çok iyi olur ya da rota üstünde konaklama konusunda yardımcı olacak

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Selamlar, Perşembe yola çıkıp, cumartesi yada pazar günü dönmeyi planladığım rota hayalim bu şekilde. Yol bisikleti ile geçtiğimiz cumartesi İstanbul-Sakarya 250km denememde sorun çıkmadı. Ama burada 4 gün 250km yapmak ve bisiklet için sıkıntı yaşanabilecek yollar için fikrinizi sormak istedim. (25-30kmh ortalama) . (otel konaklama ve bisiklet (11kg) toplamda sanırım 16-17kg olur)

1635237034196.png

Herkese Selamlar link olarak paylaşabileceğiniz rota takip uygulaması varmadır acaba istanbul-izmir turu düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: bis212
O rotayı, tekirdağ çanakkale üzerinden ve bandırma feribot güzergahını kullanarak defalarca gitdim. Bandırma rotası kullanırsanız, çanakkaleye (lapseki) bir günde ulaşırsınız. Tekirdağ rotası totalda 3 gün sürüyor. (1. gün ist-tekirdağ 2. tekirdağ şarköy gelibolu 3. gün gelibolu çanakkale ve aşağısı) Zamanı olanların tekirdağ rotasını kullanmalarını tavsiye ederim. Özellikle ilk gidecekler için uçmakdere güzergahını görmesini tavsiye ederim. Bandırma rotasından güneye doğru Balıkesir, Akhisar güzergahını kullanarak bir üçüncü rotada var. Ben o rotayı da kullanmıştım 3 günde İzmir'de olmuştum:D Zamanı çok kısıtlı olanlar için ideal ama yol riskli ve sıkıcı. Ya da feribotla Yalova yapıp oradan yaylalara çıkmak, Bilecik, Eskişehir ve Frig vadisi, oradan güneye; taa Antalya'ya kadar gitmek de bir seçenek. Ben orayı da denedim. En zevklisi ve eğlencelisi o rotaydı. En son olarak İğneada'ya kadar İstanbul'un kuzeyinden gidip oradan Kırklareli - Gelibolu da yapılır. O da bitti. Sadece İzmit taraflarından karadenize doğru gitmek kaldı benim için. Bu sene de oraya giderim. :)
Bandırma-Balıkesir-Akhisar güzergahı için "riskli ve sıkıcı" demişsiniz, trafik yoğunluğu ve trafik kazası olasılığı açısından riskli diyorsunuz değil mi? Ben Bandırma-Susurluk-Balıkesir-Edremit-Ayvalık-Çandarlı-Aliağa güzergahını düşünüyorum. Aliağa'dan İzban'a binmeyi planlıyorum. Bu güzergahı hiç kullandınız mı? Öneriniz (kamp alanı, yollar, vs) olur mu bu rota hakkında?

Bandırma-Balıkesir-Akhisar güzergahı için "riskli ve sıkıcı" demişsiniz, trafik yoğunluğu ve trafik kazası olasılığı açısından riskli diyorsunuz değil mi? Ben Bandırma-Susurluk-Balıkesir-Edremit-Ayvalık-Çandarlı-Aliağa güzergahını düşünüyorum. Aliağa'dan İzban'a binmeyi planlıyorum. Bu güzergahı hiç kullandınız mı? Öneriniz (kamp alanı, yollar, vs) olur mu bu rota hakkında?

Evet kullandım. Biraz daha rampalı bir güzergah özelikle edremitte çıkarken ama güzel bir rota yol geniş manzara güzel. Daha geçen yaz Balıkesir aliğa yaptım bu rotada. Kamp alanları açısından Edremit ayvalık alanlarında kamp alanı çok. İlk gün Balıkesir çıkışı ivrindi baraj gölü kenarında free kamp attım daha sonra ayvalık orman kampında 2 gün kaldım. Aliağaya kadar tam gaz devam edip tren yapmıştım. O çivarlarda fazla kamp seçeneği yok sadece yeni şakran karşı burnundndaki deniz kenarındaki tarlalar var. Bir kaç mangalcı mekanı nispeten güvenilir sayılır iki kere kamp atmıştım ancak ikincisinde çok şiddetli rüzgar yedim çadırda. Uyutmadı. Ayrıca yeme içme imkanı yok oralarda hazırlıklı kalınmalı geceliyecekseniz ayrıca önü açık olduğu için şiddetli poyraz yersiniz gece bir ihtimal.

• Beğen
Tepkiler: bis212
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Bana bir arkadaşımın da katılma ihtimali var. Öyle olursa Bandırmadan İvrindi'ye köy yollarından gideceğiz. Daha önce gittiğim bir yer değil ama haritadan ve bikeroll'dan baktığım kadarıyla bunun için birkaç alternatif var. İvrindiye kadar bandırma-gönen-sebebli-danişment-balya-ivrindi güzergahından ya da bandırma-beyköy-kocagöl-süleymanlı-ılıca-kayalar-balya-ivrindi şeklinde gidilebilir gibi. Sizin tavsiyeniz nasıl olur?
Balya'dan önce o civarlarda bir yerde çadır kurup geceyi geçirmenin de mümkün olduğunu düşündüm. Balya'dan sonra İvrindi üzerinden de Edremit ertesi gün gideriz.

Geri