Scudo Sports

İstanbul-İzmir için en uygun rota?

Tepki
10
Arkadaşlar ağustos ayında tura çıkmayı düşünüyoruz.2 kişiyiz ve ilk etapta planımız istanbul-izmir arası gitmek.Bu ilk uzun turumuz olacak.Çadırımız vs var dolayısıyla yükümüz hafif sayılmaz ve bu plana göre bize en uygun olacak rotayı sormak istiyorum?

1-İDO ile Yenikapı'dan Bandırma'ya geçip oradan pedallamaya başlamak
2-İstanbul Tekirdağ üzeri Çanakkale boğazını geçip Çanakkale üzerinden pedallamak

gibi fikirler edindik.Sizce bu rotalar mantıklı mı ya da hangisi daha mantıklı, ya da bunların dışında hangi rotayı kullanmalıyız?Şimdiden teşekkürler.

Scudo
biga çan yenice kalkım hanlar (600mt rakımda kamp alanı mevcut) edremit ayvalık aliağa izmir özellikle çan yenice kalkım arası trafik yoğunluğu az manzara güzel bol yokuş ve iniş gittim biliyorum

Bandırma-İzmir rotasını 15 yıl önce yaptım,
kuzeydeki ototyol keşmekeşini düşününce tavsiyem bu rotadır..

İlk gün çadır dahi kurmadık, bir benzinliğe rica edip tulumları serip açıkhavada uyuduk Lapseki civarında.. Malum feribot günün yarısını yiyor..
İkinci gün Truva'da kamp attık..
Üçüncü gün ne yapıp ne edip Assos'a ulaştık gece karanlığında..
(Burada fazladan bir gün kalmanızı tavsiye ederim) Ondan sonra rota keyifleniyor.. Kıyıdan kıyıdan :)
(Bir navigatörünüz varsa yan yolları kullanın derim; yavaş ama daha keyifli oluyor..Kamyon otobüsten uzak stabilize yollardan gittiydik Ören'e..
Bir ara bisikletleri sırtımıza alıp dere geçişi bile yaptığımızı hatırlıyorum köyler arasında..
iki gün sonra da İzmir'e giriş ve Alsancak'ta Pearl Jam çalan bir mekanda durup içilen bir bira günbatımına karşı.. Priceless :)

Gülegüle gidin, gülegüle gelin

@b.özgür KUL

Bir arkadaşımız non stop 19.5 saatte yapmıştı turu.Forumlarda var.Yalova (arabalı vapur) 450 km.Daha kısası yok İstanbul-İzmir diyebilmek için.Yalovadan bursa çıkışına kadar yoğun trafik sıkıntı olur.Bursadan sonra çok sorun yok.Bursa yı izlerseniz çevre yolundan (yeşil levhalı)İzmir' i takip etmeyin çıkışa yakın polis % 90 durdurur zira biliyorsunuz son değişiklikle çevre yolları da yasaklandı bisiklete.Karayolunu izlerseniz(Mavi levha İzmir) trafik yıldırır.Çözüm:05.30 yalovadan çıkın (mümkünse c.tesi,Pazar) 08.00'a kadar bursa'dan ayrılın.

Tura İstanbul'dan değil Çanakkale'den başlayın. Edremit körfezine, ordan da İzmir'e inin.

Yardımlarınız için teşekkürler.Peki

Bandırma - Susurluk - Balıkesir - Akhisar - Manisa - İzmir

Rotası için ne dersiniz?

@b.özgür KUL bandırma balıkesir izmir turunu bende dusunuyorum fakat manisadaki sabuncubeli rampası ürkütüyor malum bisiklet yuklu olacak aliaga üzerinden gidincede savaştepe varmış orası yorar diyorlar bu nedenle bu güzergahlardan tur yapanlar bilgi verirse veya soma üzerinden gidenler bilgilendirirse daha iyi olur bende ögrenmiş olurum yaklasık bir aydır araştırıyorum net bisey diyen olmadı

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Manisa dan yeni Menemen yoluna doğru gidilirse Sabucubeli rampaları diskalifiye edilmiş olur ... ;)

Selamlar! Konuyu hortlatayim. 3 yıldır Istanbul - Izmır rotası yapıyorum. Rotamız şu şekilde. Beylikdüzü'ne sabah 4.30 da metrobüsü ile gidiyoruz. Oradan 1. gün Tekirdağ. 2. gün Malkara Keşan uzerinden Gelobolu. 3. gün Dalyan. 4. gün Dalyan'dan Tavaklı-Gülpinar üzerinden Asos. 4. gün Burhaniye ve 5. gün İzmir. Rota çok keyifli. Özellikle Dalyan sonrası... Dip not: Ayvalık'a giderken Keremköy sapağından girin kendinizi sahile vurun. Özellikle Keremköy girişi efsane! Sağlıklı keyifli sürmüşler!

@Pervasız bende İstanbul İzmir düşünüyorum ilk uzun turum olacak İzmire 5 6 güne varırım diye düşünüyorum güzel Bi rotaymış bununda eklerim planlarıma

• Beğen
Tepkiler: Erol Kethüda
@safex 250 km istanbuldan karasuya gitmiştim dağ bisikleti vardı ozaman bende zordu şuanda pegeout 900t almayı düşünüyorum İzmir seferi yaparsam da onun ile yapıcam Bi nebze daha kolay olur diye düşünüyorum ama sizden tavsiye almam lazım

• Beğen
Tepkiler: safex
@safex 250 km istanbuldan karasuya gitmiştim dağ bisikleti vardı ozaman bende zordu şuanda pegeout 900t almayı düşünüyorum İzmir seferi yaparsam da onun ile yapıcam Bi nebze daha kolay olur diye düşünüyorum ama sizden tavsiye almam lazım
Dağ bisikleti ile 250km gayet iyi. 900t ile İzmir-İstanbul turunu çok rahat yaparsınız.

@safex eğleniceğimi düşünüyorum sonuçta acelen olmayacak tecrübesizim ama kendimi bulmak için yola cıkıyorum bu kadar uzun yola :)

@safex eğleniceğimi düşünüyorum sonuçta acelen olmayacak tecrübesizim ama kendimi bulmak için yola cıkıyorum bu kadar uzun yola :)
Tecrübem olmadığı için rota önerisinde bulunamıyorum kusura bakmayın 😁

@safex 18 yaşındayım daha ilk olucak Bi ekşın yaşamak istedim adrenalin vs rütin hayattan sıkıldı herkes şu durumlar geçsin atıcam kendimi yollara pedallamaya

• Beğen
Tepkiler: safex
@safex 18 yaşındayım daha ilk olucak Bi ekşın yaşamak istedim adrenalin vs rütin hayattan sıkıldı herkes şu durumlar geçsin atıcam kendimi yollara pedallamaya
Müsait olursam eşlik ederim burada😁

Geri