Scudo Sports

İstanbul çıkışlı Ege-Akdeniz Turu

Tepki
86
İsim
Yusuf
Merhaba. Haziran ortası gibi İstanbul'dan başlayıp Ayvalık-Çeşme-Kuşadası-Didim-Bodrum-Akyaka-Marmaris-Fethiye-Kaş-Antalya rotasını yapmak istiyorum. 2 hafta gibi bir süre ayırmayı planlıyorum. Günlük ortalama 150 km sürüp bir sonraki gün dinlemeli şekilde devam edeceğim. Bu turda eşlik etmek isteyen olursa beraber sürmek isterim. Başka sorularınız olursa özelden veya buradan sorabilirsiniz.

WhatsApp Image 2021-05-02 at 12.32.08.jpeg

Scudo
güzel anılar biriktireceğinden şüphem yok.

Yalnız tanımadığın birisi ile 2 hafta disiplinli bir turda olası görüş ayrılıklarını da düşünmeni tavsiye ederim.

Şimdiden iyi bir tur geçirmeni dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Teşekkür ederim. Bazı şeyler önceden konuşulup tura çıkılır. Olumsuz düşünürsek ve adım atamazsak hayatta çok şey ıskalarız :)

çanakkale-antalya arasını bir seferi tek başıma bir seferi çok sevdiğim iki arkadaşımla olmak üzere iki defa yaptım, çok güzel yerler görüp anılar biriktireceğinize şüphem yok. umarım iyi anlaşabileceğiniz birini bulursunuz, tek başıma ne kadar güzel vakit geçirmiş olsam da en güzel anılar hala arkadaşlarımla yaptığım turdan kalanlar.

çanakkale-antalya arasını bir seferi tek başıma bir seferi çok sevdiğim iki arkadaşımla olmak üzere iki defa yaptım, çok güzel yerler görüp anılar biriktireceğinize şüphem yok. umarım iyi anlaşabileceğiniz birini bulursunuz, tek başıma ne kadar güzel vakit geçirmiş olsam da en güzel anılar hala arkadaşlarımla yaptığım turdan kalanlar.
Tek başına çıkmak nasıl? Özellikle yaşadığınız bir sıkıntı oldu mu? Kimseyi bulamazsam tek çıkacağım sanırım.

Ben de o tarihlerde çıkacağım benzer rota olacaktır ama tam belirlemedim etkinliğimi henüz. Kovidti kapanmaydı iş güç derken mayıs ettik hazırlıklara başlayacağım bu ay bakalım. Ama bence tek çıkmayı dene. Zor bir süreç olabilir ama kendini dinlersin yolda. Meditasyon gibi geliyor bana. Ama çok sevdiğin veya tanıdığın bir arkadaşın varsa çok daha iyi olur çok eğlenceli geçer.

Tek başına çıkmak nasıl? Özellikle yaşadığınız bir sıkıntı oldu mu? Kimseyi bulamazsam tek çıkacağım sanırım.

herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece sıkıldığımı hissettiğim zamanlar oldu. ama tek başınayken gittiğiniz yerlerde sosyalleşmek daha kolay oluyor, köy kahveleri olsun yemek yenecek yerler olsun hep birileriyle muhabbet edebiliyorsunuz. iki türlü gezmenin de farklı güzel yanları var.

Ben de o tarihlerde çıkacağım benzer rota olacaktır ama tam belirlemedim etkinliğimi henüz. Kovidti kapanmaydı iş güç derken mayıs ettik hazırlıklara başlayacağım bu ay bakalım. Ama bence tek çıkmayı dene. Zor bir süreç olabilir ama kendini dinlersin yolda. Meditasyon gibi geliyor bana. Ama çok sevdiğin veya tanıdığın bir arkadaşın varsa çok daha iyi olur çok eğlenceli geçer.
Sürüşlerimin çoğunu tek başıma yapıyorum. Yalnız sürmekte sıkıntı yok benim açımdan. Ama bisiklet dışında geçireceğim zamanda bir arkadaşım olsun istiyorum. Yoksa sıkıcı olur gibi.

herhangi bir sıkıntı yaşamadım, sadece sıkıldığımı hissettiğim zamanlar oldu. ama tek başınayken gittiğiniz yerlerde sosyalleşmek daha kolay oluyor, köy kahveleri olsun yemek yenecek yerler olsun hep birileriyle muhabbet edebiliyorsunuz. iki türlü gezmenin de farklı güzel yanları var.
Yol arkadaşı bulamazsam bile gitmek durumunda kalabilirim. Çünkü çok istiyorum bu turu yapmayı. Tek gitmem durumunda sizin kadar rahat sosyalleşebilir miyim bilmiyorum ama :)

• Beğen
Tepkiler: phrygian
Yol arkadaşı bulamazsam bile gitmek durumunda kalabilirim. Çünkü çok istiyorum bu turu yapmayı. Tek gitmem durumunda sizin kadar rahat sosyalleşebilir miyim bilmiyorum ama :)
Çadır mı, otel mi?

• Beğen
Tepkiler: ulasjazz
Konaklama noktalarını belirlediniz mi? 1 gün gidip 1 gün dinlenmek yerine daha kısa mesafe gidip her gün kullanmaya olumlu bakar mısınız? (ortamalama 100 km)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Çadır mı, otel mi?
Otelde kalmayı planlıyorum.
Konaklama noktalarını belirlediniz mi? 1 gün gidip 1 gün dinlenmek yerine daha kısa mesafe gidip her gün kullanmaya olumlu bakar mısınız? (ortamalama 100 km)
Rotayı belirledim: İstanbul-Bandırma-Ayvalık-Çeşme-Kuşadası-Didim-Bodrum-Akyaka-Marmaris-Fethiye-Kaş-Antalya-İstanbul.

İstanbul, Bandırma'da mola olmayacak. Antalya'dan uçakla dönmeyi planlıyorum.

Daha önce maksimum 200 km sürüş yaptım günlük. Oldukça zorlayıcıydı tabii ki. Ama bu etkinlik öncesinde çokça sürüş yapıp iyi bir kondisyon ile tura çıkmayı amaçlıyorum. 200 çok büyük bir sayı gibi gözükse de(kısmen öyle zaten), 100 km ile 200 km arasındaki efor farkı 50 ile 100 arasındaki farktan çok daha farklı değil, kendi tecrübelerime göre. Yani etkinlikten önce yeteri kadar sürüş yapılırsa 200 km her türlü sürülür. Önemli olan sürebileceğine inanmak ve fiziki olarak hazır olmak.

Her gün 100'er kilometre sürmek yerine 150-200 km sürmeyi tercih etmemin bazı sebepleri var. Öncelikle etkinliğin amacı sadece bisiklet sürmek değil. Denizi ve yüzmeyi çok seviyorum. O yüzden 200 km sonrasındaki günde hiç bisiklet sürmeyip hem dinlenmiş olacağım hem de denize gireceğim. Ayrıca gezilecek yerleri de görmek istiyorum. Her gün 100 km sürme durumunda ise her gün bisikletin verdiği bir yorgunluk olacak ve denize girmeyi, gezmeyi istesem bile fiziki olarak çok iyi bir durumda olamayacağım. Ayrıca kalacağım yerlerde 2 gece kalacağım için yer bulmak ve pazarlık vb. konular da daha rahat olur gibi.

Son düzenleme:
@yusuf340809 bodrumdan Datça ya feribotta geçip Datça Marmara akyaka yapılabilir. Senin turda Akyaka marmaris akyaka yapacaksin. Aynı rotayı git gel yapma..feribot saatlerine bak

açıkçası ben de kendi isteğimle sosyalleşmiyorum, tamam eğleniyorum ama ekstra bir hevesim olmuyor. genelde bisikleti görenler merak edip nereden nereye gibi sorular soruyor ve o şekilde laf lafı açıyor. tabii bunlar covid öncesi tecrübeler, şu anda işler nasıl yürür emin değilim. :)

Benimde benzer rotada tecrubem var ama gunluk hedefim benim daha kisaydi. Ortalama 55-60km yapip birakyordum. Yol ustunde cok guzel koylar, gezilecek yerler, tarihi ören yerleri vs var. Onlara da zaman ayirmak lazim. hem öyle yapinca is sadece bisiklet surmekten cikip cok daha guzel bir hal aliyor👌

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Tebrik ederim. Okumaktan incelemekten zevk aldım hayal kurdum, maddi birçok şeyin hayali bu kadar heyecanlandırmamıştı. Bisiklete başlamak isteyen birisi olarak hedeflerim arasına bu hayali yerleştirdim.

Öncelikle merhaba istediğiniz gibi bir tur olur umarım. Aydın-Fethiye ve Fethiye-Antalya arasının çeşitli kereler turlardım. Bu sene de Bandırma-Ayvalık civarı bir başlangıç ile Fethiye düşünüyorum. Bir kaç noktada görüşlerimi belirtmek isterim.

Daha önce uzun bir tur yaptınız mı bilmiyorum ama günlük 200 Km oldukça fazla. Özellikle yükünüzün olduğunu ve izleyeceğiniz rotada alacağınız irtifayı düşünürsek sizi yıpratacaktır. Ayrıca yorgunluğunuz tek günlük turlardaki gibi olmayacak ilerleyen günlere atacaktır. Yine günlük 10 saatten fazla bisiklet üzerinde olmanız gerekecektir ki belirttiğiniz tarihlerde o bölgede bu hiç kolay değil. Özellikle 13:00-15:00 arası yapacağınız sürüşler sizi ciddi anlamda zorlayacaktır.

Diğer bir noktada konaklama durumu. Kişisel fikriniz olduğu için çok üzerinde durmayacağım ama o rotada konaklamaya özellikle de otelde para harcamak oldukça lüks. Onun yerine kamp alanlarında çadır kurabilirsiniz ki bunların çoğu deniz kenarı oluyor. Ben onları da tercih etmiyorum ama siz 3/4 günde 1 otel ve diğer günler kamp yapabilirsiniz.

Marmaris'e kadar neyse ama Fethiye ve Antalya arasını Temmuz Ayına sarkıtmamanızı tavsiye ederim tabi ki imkanınız varsa. Sürülemeyecek bir yol değil ama o sıcaktan kurtulma şansınız varsa daha keyifli geçer. Alternatif olarak gelişi ucakla yapıp turunuza Antalya'dan başlayabilirsiniz.

Merhaba,
Öncelikli olarak keyifli turlar dilerim. bu rotanın farklı bölümlerinde 3 defa tur yaptım. Anlatılacak pek çok anı biriktirdim. bu turlar neticesinde günlük 60-80 km en fazla planlama yapmanı öneririm. rotanın bazı bölümleri oldukça dağlık ve yükünde etkisi ile seni zorlayacaktır. konaklama için kamp alanları mantıklı olacaktır ancak oteller ve pansiyonlar seçeneklerin arasında bulunsun. Eğer haziran ayında yasak kalkarsa sana eşlik etmemek isterim. bana buradan ulaşabilirsin. daha önce tura bisikletforum dan tanıştığım 2 abimle çıktım.

Uykusu sorunlu, her yerde uyuyamayan, bu sebepten çadırda kalamayanlar, böyle turcuları gözü yaşlı izliyoruz, sadece izliyoruz :agla:

Geri