Scudo Sports

İstanbul çıkışlı Ege-Akdeniz Turu

Haziran ortasında - 20 haziran ile 30 haziran arasında Yalova-Bandırma feribot ile geçtikten sonra Bandırma'dan Ayvalık'a geçeceğim... Konaklama olmayacak - geceye kalırsam çadır olur... Bu arada turu yeni düşündüm - yani henüz hiçbir planım yok ! Hatta alternatif Çanakkale'den aşağı inip körfez üzerinden Akçay - oradan Ayvalık bile yapabilirim, henüz net değil... Ama turu kesin yapacağım.

Günlük max 100km turlar yapan birisiyim ama bu turu - kısa sayılabilecek turu kaldırabilecek gücüm, kondüsyonum mevcut... Yaz aylarında Ege'de günlük 60-80 km yol almak en mantıklısı ! Çünkü sıcaklık düşünülenden fazla etkiliyor insanı - bunu 30 yıldır hemen her yaz Ayvalık'a giden birisi olarak söylüyorum ! Ayrıca Ege'nin kıyıya paralel yamaçlarını bisiklet ile aşmak ekstra yorar... Sıcaklığın da etkisi ile harcanan enerji iki katına çıkar. Yani Ege-Akdeniz turlarında günlük mesafe sınırı koymakta fayda var.. Konaklamaya gelince... Hiç uzun tur yapmadım ama ufak bir çadır - 8-10 saatlik karanlık vakti geçirmekte fazlasıyla yeterli olacaktır... Çadır bölgeleri daha çok kıyılara yakın yerlerde ayrıca...

Ben de denize girmeyi çok severim. Turum sırasında - henüz plan yapmadım ama, her fırsatta denize gireceğim... Hatta balık bile tutacağım :d Ayrıca fotoğraf çekmeyi de çok severim, güzel enstanteneler yakalarsam kaçırmam... Hep hayalimdi bisiklet ile Ege'ye ulaşmak... Yıllar önce Zonguldak'tan yapacaktım bu turu... Şimdi İstanbul'dan nasip olacak inş... Hatta Akdeniz'i de görmek çok istiyorum aslında... Benim birşeylere karar vermem lazım gibi :D :D Akdeniz'e uzatırsam planlar biraz değişir tabi. Çünkü Temuz-Ağustos arasında ailem Ayvalık'ta olacak... Aslında Hatay'a kadar gidip kıyıdan aynı yolu geri dönmek de var... Olmaz mı... Olur... Yarım bir Türkiye turu gibi olur... :d

Scudo
Geri