İstanbul boğazında bisikletle işe gitmek..

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Merhaba forum, ara sıra yaptığım bisikletle işe geliş yolculuğumu bu sefer vapurda uyuyarak değilde, sırf sizler için çevremi foroğraflayıp, bu kısa yazıma notlar alarak geçirdim.. Ne uzun cümle be okurken beni bile yordu :7: idare ediverin artık ne de olsa bu ilk deneyim..

Sabah saat 06:30 Paşabahçedeki evimde uyandım. Aklımda bisikletle işe gelmek yoktu bugün için. Teraziyiz ya, son anda işte dürten dürttü yine. Ayağıma paça bantlarımı taktım ve carbon eldivenlerimi de kuşanıp. Yaklaşık 15 gündür evde mahsuun mahsun süzülen küheylanıma atladım ve 06:50 de evden ayrıldım. Yaklaşık 1-2 km pedallayıp Çubuklu iskelesinin önünde öyle bir lastik çektim ki, nasıl özlemişim bu deli hareketleri. Cem Yılmaz'ın benzetmesindeki gibi asfalt resmen ağladı. İskelede 07:10 boğaz hattı vapurunu bekleyenler ağlamadı ama, onlar sadece anlamsız bakışlarla beni süzdüler :7:

Hehe devam ediyoruz; Havanın gerisi bozuk gibi, yağmur başlasam mı, başlamasam mı diyerek derin ve gri tonlarda düşüncelere dalmıştı bu sabah.. Ve en nihayetinde sisler arasından Rumeli Kavağı isimli son model, süper lüx feribotumuz beş dakikalık gecikmeyle göründü.. Vapuru beklerken resim çekmeyi ihmal etmedim. Genelde yanımda bisiklet varsa, vapura en son binmeyi ve yine ineceğim iskelede en son inmeyi tercih ediyorum. Malum memleketimde insanlar hala bisiklet kullananlara alışık değil ve bu nedenle kalabalığın içine bisikleti de soktuğunuzda sorun yaşayabilirsiniz. Bir dakika kadar sabah işe gidenlerin vapura binmesini bekledim. Sonra hızlı bir manevra ile her zamanki yüzsüzlüğümü yaptım ve bisikletimi üst kata çıkardım :7: ohhh derin bir nefes, şimdi istediğim gibi bisikletim gözümün ucundayken bir saat kadar horlayabilirim :7:

Bu arada cep telefonumun bu kadar güzel resim çekebildiğini bilmiyordum, bugün onu da öğrenmiş oldum sayenizde. Vapurda resim çekmeye devam ettim. Eskiler bu vapura çingene vapuru derlermiş, doğru gerçekten ne çok iskeleye uğruyor öyle. Genelde işe giderken bu yolu seçtiğimde hep uyuduğum için ilk bugün dikkatimi çekti.. Yol kat edip yeni iskelelere uğradıkça kalabalık olmaya başlıyor ortam. Sabah rahat rahat yayıldığım yerimden, artık resim çekmek için ayrıldığımda yanımdaki bayana "-resim çekip gelicem" şeklinde ricada bulunmak zorunda kalıyorum. Ve sonraki resim için yerimi terketme girişimimde de montumu çıkarıp yerime korkuluk bıraktım.. Öyle kalabalık :7:

Evden çıkış : 06:50
İşe varış : 08:35
Yapılan km : 4.52 km
Bisiklet üzerinde geçen süre : 0.14:23
En yüksek hız : 50.6 km/saat
Ortlama hız : 18.9 km/saat
Yakılan kaloriler : 97.9

Sağlıcakla ve hayat dolu kalın !

Muhabbetinize doyum olmaz, resimlere geçiyorum..
İşte cennet Beykoz'umdan işe giderken deniz yolculuğuna başladığım Çubuklu iskelesi (7:10)

ve Kanlıca'ya uzanan körfeze doğru..

nerde kaldı bu vapur, hadi kaptan daha bunları hazırlayıp foruma göndereceğiz :7:

Aahanda geldi, dumanımız ve martımızla birlikte

Küheylan sabırsız, Titanik (Rumelikavağı) ise mağrur :7:

Küheylan..

Yine o taa kendisi..

İstinye

Fatih Sultan Mehmet köprüsü, vpurumuz İstinye iskelesine bağlanırken

İstinye İskelesi (07:20)

Scudo

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Bu evler kaç para acaba

yine memleketim Kanlıca İskelesi (07:30)

İskelenin hemen yanında İsmail Ağanın mekanı ve ağaçların arasından da zorda olsa seçilebilen Kanlıca Merkez Camii ve İETT otobüs durağı.. Canım yoğurt çekti şöyle bol şekerli :7:

yağmur başladı ve dilerim hızlanmaz

madem uyumuyoruz, o vakit kahvaltı zamanı..

Anadoluhisarı'na doğru, yavaş ama mağrur

bugün bu hava böyle geçer herhalde

iki gün önce hava güzeldi ve beş adet yunus bana eşlik ediyordu, demek onlar bile kapalı havayı sevmiyor, şansınıza bugün sadece gemiler var..

İstanbul'u seviyorum

Anadoluhisarı İskelesi (07:40)

• Beğen
Tepkiler: ODEON

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
halat mahallinden oldukça uzağız :7:

bu binayı bilmiyorum işte, arapça bişeyler yazıyor, osmanlı tuğrası benzeri bir şekil var çatısında.. neyin nesi olduğuu bilmek isterdim..

swiss otelin gezi tekneleri, paranın gözü çıksın

Tarkan'ın gemisi, en son Vikingler vs. Hun Türkleri savaşından.. Tarkan yok ama kurdu hala gemide :7:

mini deniz feneri

Arnavutköy İskelesi (08:20)

güneş yüzünü gösterme niyetinde, ama bulutlar izin vermiyor

bir tane de bundan almak lazım :7:

eski vapurlar böyleydi sanırım..

• Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
ilk göz ağrımız Boğaz Köprüsü

Ortaköy'e doğru bir bina, buna ne olmuş çok merak ettim

Ortaköy Camii

Ortaköy İskelesi ve Parkı

Ortaköy İskelesi (08:25)

hadi karrdeşim, işe geç kalıyoruz :7:

sırada son durak Beşiktaş var, en azından benim için yoksa bu Eminönü hatta Avustralya'ya kadar devam eder böyle

Kabataş Erkek Lisesi

Galatasaray Üniversitesi

Çırağan Sarayı

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Beşiktaş İDO otobüsleri iskelesi

işte hayat

Küheylan'ın yeni arkadaşı, ama işe geçkaldık..(Beşiktaş - 08:30)

Bu da ben denizin Beşiktaş'ta inip 5 dakikada Dolmabahçe sarayının yanından, kaldırımlarda hoplaya zıplaya Fındıklı'ya ulaşmış hali. Arkadaşlarla fotoğraf çekildik..

T

Tuğrul

Misafir
Sayende boğazda bir gezinti yapmış olduk.Çok teşekkürler

dilek

Üye
Tepki
3
cok güzel olmuş ellerine ve keyifli,esprili yorumuna sağlık :)

not: fotograflarının bir kısmı yarım cıkmış sanırım,ortaköy deki bina da yarım ama tahmin ettigim bina ise (esma sultan yalısının yakınlarındaki) o bina eskiden(3-5 yıl önceesine kadar) bir okul idi,daha sonradan onu da yaktılar diğer bütün ahşap binalardan para kazanmayı düşünen insanlar..
bir de birşeyi anlamadım,bu vapur hakikaten çingene ve de dengesi sanırım,çünkü önce istinye sonra kanlıca iskelesi :unsure:

tito

Aktif Üye
Tepki
47
o, yukarı kısımlarında tuğra benzeri şeklin olduğu bina, mısır konsolosluğu binası yanlış bilmiyorsam. yanlış biliyorsam da lütfen gerekli düzeltmeyi yapsın bilen kimse.

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Tepki
4.806
Boğaz turu için teşekkürler. Çok güzel. Ben hergün bu manzaralarla işe gitsem iş vız gelir bana. Ama Erzincan'da nerdeee. Sevgiler...

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Tepki
2.733
Özcan, çok çok güzel anlatmışsın... Resimler ve esprili anlatımın çok güzeldi... Tebrikler...

dilek

Üye
Tepki
3

site için teşekkürler :)

yanlız birşey ekleyeceğim : yalnış yazılmış sitedeki tüm kelimeler :D

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Tepki
196
güzel fotolar,hoş anlatım..
ellerine sağlık abim...
keşke çoğu insan işe-okula bu şekilde gidip gelse...:dua:

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Beğendiğinize sevindim sevgili abilerim/ablalarım, arkadaşlar ve karrdeşlerim
Bilgiler için çok teşekkür ederim.. Yanan okul için Behçet'te aynı bilgileri verdi, sayenizde öğrenmiş olduk bunları.. Not: Dilek, fotoları cep telefonu ile çektim ve sabahın köründe elimden bu kadarı geldi
Dilerim örnek olabilmiştir, arabası ile yollarda fink atıp trafiği kanırtan herkeze, hem ekonomik hem de çok zevkli..

Tugfox

Forum Bağımlısı
Tepki
1.218
Keyifli anlatim&fotograflar icin cok cok cok tesekkurler:) Ben de sabah tam 8:30da Besiktas`taydim, hem de cok yakinda tansasin yaninda kostura kostura dersaneme yetismeye calisiyordum( gerci yine gec kaldim:) ) ne kadar tanimasam da bilseydim ya da gorseydim gelirdim tanismis olurduk(forumdaki fotograflardan taniyordum az cok yani gorsem gelirdim hemen). Olsun yazin bisikletime kavusunca tanisicaz insallah:)

Saygilar
Tugberk

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522

Sen öyle diyorsun ama, bizler de senin memleketine.. Daşına, torpağına, dağına, ormanına hasretiz Serkan.. bizden ayrılma seni sevdik çünkü

Keşke gelseydin Tugberk 50 kadar foto çektim, muhabir hissetmeye başlamıştım kendimi en son o topu resimlerken.. Hem birlikte resim çektirirdik, hem de tanışmış olurduk :48: Kısmet yaza o vakit..

dilek

Üye
Tepki
3
Bilgiler için çok teşekkür ederim.. Yanan okul için Behçet'te aynı bilgileri verdi, sayenizde öğrenmiş olduk bunları.. Not: Dilek, fotoları cep telefonu ile çektim ve sabahın köründe elimden bu kadarı geldi :7:

hayır fotograflar oldukça güzel,ellerine sağlık,uzun bir süre gözükmeyince yüklenemedi sandım,oldukça acıklayıcı :)

hhtatar

Daimi Üye
Tepki
102
Özcan,

Ne iyi ettin: Bize boğazı gezdirdin, boğazda çay içirdin. Sağolasın.
Borçlandık; Bostancı sahile geldiğinde biz de seni ağırlayalım.
Çaylar benden. ;)

Hasan

Özcanak

Forum Demirbaşı
Tepki
522
Giant Hasan abi,

Sizin grupla tanışmayı ben de istiyorum. En çok merak ettiğim RideR'lardan biri de sensin.. iyi niyetin ve hoş davetin için teşekkürler..

Büyük ihtimal bu pazar görüşüyoruz zaten..
Sağlıcakla..

cenap26

Üye
Tepki
20
süper tek kelime ile-yani istanbul un resmi sitesinde bile böyle güzel resimler yoktur-bi de işin içine bisiklet girince bi başka oluyo--
çok saol ÖZCAN abi--zamanın herhangi bir yerinde görüşmek üzere--

:) :) :) :) :) :)