Öncelikle bedenen böyle bir tura hazır olmanız gerekir. Bunun için 2 hafta kadar seçtiğiniz etaplarda bacak kaslarınızı çalıştırın. Bununla beraber zaten nefes egzersizi de yapmış olacaksınız. İyi beslenin. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenizin faydalı olacağını düşünüyorum. enerjiye en kolay dönüşen gıdalardır. Kendinizi hazır hissetiğinizde 2. aşamaya geçebilirsiniz.
Bu yolculukta yanınıza ne almalısınız.
Öncelikle ekipman ve donanımlarınızı sizi yormadan taşıyacak bir treylere ihtiyacınız olacak. Aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi. Yanınıza almanız gerekenleri sıralayacak olursak.
1- 2 Adet yedek iç lastik
2- 1 Adet yedek dış lastik
3- Lastik tamir seti
4- Zincir yağı
5- Alyan takımı ( tüm biisklet vida sitemiyle uyumlu)
6- Pompa
7 - Vites teli
8- Fren balatası veya fren papucu
9- Bisikletçiler için tasarlanmış tek kişilik çadır ( ağırlığı 1 kg civarı)
10- Uyku tulumu
11- Yedek kıyafet
12. Acil durumlar için enerji jelleri
13- İlk yardım seti ( Gazlı bez , Atel , Boyunluk , Ağrı kesici , Yarabandı vb.)
14- Yedek telefon pili veya yedek telefon
15 - Harita veya GPS Cihazı
16- Tabiki pasaport ve vize
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Maceralı bir yolculuk olacağını düşünüyorum. Korkmayın , cesur olun ve maceranın tadını çıkarın. Başarılar !
Son olarak : Bu seyahati sırtında 30 Kg çantayı bırak , 2 Kg lik bir çantayla yapman bile çok büyük hata olur. 50 km'den sonra sırtındaki 30 kilo 150 kilo olur. O işi unutun.
http://www.bowcycle.com/bikes/blogs/viks-picks/wp-content/uploads/2008/12/bob_trailer.jpg