Scudo Sports

İspanya'dan Türkiye'ye

@Giray Koç

Eğer kararını netleştirmişsen vazgeçme bence. Pişman olacağına yaşa daha iyi. Bu fırsat bir daha ele geçmeyebilir. Bambaşka bir tur olur bu senin için aynı zamanda bambaşka bir deneyim ve güzellik olur. Pişman olacağına ver kararını ve doğru olanı yap. Başarılar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Giray Koç
Scudo
@Giray Koç

bisikletle yola çıktınız diyelim 1 ülke geçtiniz çok zorlanırsanız o ülkeden bilet alıp uçakla gelme gibi bir şansınız yokmu ?

Bisikletle yola çıkıp tekrar uçağa binmek çok maliyetli olur zaten yaz dönemi uçak biletleri baya pahalı. Eurovelo hakkında deneyimi olan var mı ? İyi bir harita nerden bulunur ?

@Giray Koç

Turizm ofislerinde bölge bölge edinebilirsiniz yolda ilerledikçe. Tüm avrupayı kapsayan bir ağ olduğu için tamamının haritasını elinize aldığınızda zaten çok işinize yaramadığını ( bu büyük boy olanının ) göreceksiniz. Çünkü siz haritaya bakmadan da berlinden hamburg a bir yol olduğunu biliyorsunuz. Bu haritada bu bir çizgi olarak işaretlenmiş o kadar.

Ama yerel ofislerden bulacağınız haritalar çok ayrıntılı olur, köy köy anlatır. Ayrıca bu haritalar ücretsiz.

Ailene bizden bahsedebilirsin , herhalde tehlikeli olduğunu düşündükleri için karşı çıkıyorlardır, tehlikeli olsa ben 22 aylık bebekle yola çıkar mıyım ? :)

Bisiklet için detaylı yol planlaması (yükseklik,eğim vs.) yapabileceğim bir websitesi var mı?

@Giray Koç

google earth de rota hazırlayıp kaydettiğinizde yükseklik eğrisi olarak görünüm alabiliyorsunuz. Yükseklik eğrisinin üzerinde fare ile gezinirken haritada da bir nokta ileri geriye doğru giderek tam bulunduğunuz yerdeki eğimi göstermiş oluyor.

Gps iniz varsa buraya da kayıt alabiliyorsunuz.

Öncelikle bedenen böyle bir tura hazır olmanız gerekir. Bunun için 2 hafta kadar seçtiğiniz etaplarda bacak kaslarınızı çalıştırın. Bununla beraber zaten nefes egzersizi de yapmış olacaksınız. İyi beslenin. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenizin faydalı olacağını düşünüyorum. enerjiye en kolay dönüşen gıdalardır. Kendinizi hazır hissetiğinizde 2. aşamaya geçebilirsiniz.

Bu yolculukta yanınıza ne almalısınız.
Öncelikle ekipman ve donanımlarınızı sizi yormadan taşıyacak bir treylere ihtiyacınız olacak. Aşağıda fotoğrafta görüldüğü gibi. Yanınıza almanız gerekenleri sıralayacak olursak.
1- 2 Adet yedek iç lastik
2- 1 Adet yedek dış lastik
3- Lastik tamir seti
4- Zincir yağı
5- Alyan takımı ( tüm biisklet vida sitemiyle uyumlu)
6- Pompa
7 - Vites teli
8- Fren balatası veya fren papucu
9- Bisikletçiler için tasarlanmış tek kişilik çadır ( ağırlığı 1 kg civarı)
10- Uyku tulumu
11- Yedek kıyafet
12. Acil durumlar için enerji jelleri
13- İlk yardım seti ( Gazlı bez , Atel , Boyunluk , Ağrı kesici , Yarabandı vb.)
14- Yedek telefon pili veya yedek telefon
15 - Harita veya GPS Cihazı
16- Tabiki pasaport ve vize :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Maceralı bir yolculuk olacağını düşünüyorum. Korkmayın , cesur olun ve maceranın tadını çıkarın. Başarılar !

Son olarak : Bu seyahati sırtında 30 Kg çantayı bırak , 2 Kg lik bir çantayla yapman bile çok büyük hata olur. 50 km'den sonra sırtındaki 30 kilo 150 kilo olur. O işi unutun.

http://www.bowcycle.com/bikes/blogs/viks-picks/wp-content/uploads/2008/12/bob_trailer.jpg

• Beğen
Tepkiler: Giray Koç
Yolu ben 3000 - 3500 km olarak hesapladım aşşağı yukarı, 40-50 gün sürse yolculuk çoğunluğunda kampta kalsam ne kadar bir maliyeti olur deneyimli arkadaşlara bir soru

@Giray Koç
Insana gore çok degisiyor.
Bence konaklama saymazsak ve harcamalara dikkat ediyorsan (yani cimri oluyorsan), gunu 12 €'la kurtulursun (yiyecekler marketlerden).
Gunu ortalama 6€ 'yla geçiren turcu gordum (bati avrupa daha pahali,dogu avrupa daha ucuz )ama bence sefalet oluyor.
Kamp: 10 €/gunde dusunuyorum.
Toplam:22€ x 40 gun=880 €
BENCE 1000€ GECMEZ

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Tekrar Selam Giray özelden yazamadim, 50 mesaj kisitlamasindan dolayi.
Bu konuda bahsetmistim, bende bu yaz Isvicreden Türkiyeye bisikletle gitmek istiyorum. Ayni olumsuz tepkileri benim yakinlarimda veriyorlar. Bisiklet ile seyahat fikrimi actigimda olasi olumsuzluklari ard arda siraliyorlar. Ama daha sonra (bilirsin diye bahsediyorum) Pozanti 'yi getiriyorum aklima, Pelit tesislerinde durdugunda Otobüs dogaya yollara bakiyordum, büyülü mübarek cekip alirdi. Bir dere kenarinda cay icerdik, ffff anlatilmaz yasanir.
Bence sartlar uygunsa fazla düsünme. Pedalla gitsin.

Agustos baslarinda Isvicre civarinda olsan seve seve katilmak isterim. Yol arkadasi bulamazsam, Isvicreden balkan üzeri Türkiyeye yerine, Gemi ile Yunanistana oradanda Trakya üzeri Ege sahilleri boyunca Antalyaya yapmak istiyorum.

Seyahat kararina yardimci olmasi acisindan forum üyesi Baris Kilinc arkadasin seyahatlarini paylastigi kendi blogu var ona bakmani tavsiye ederim.

babamasoylemedim.com

Yine elimde baristan aldigim detayli sayilabilecek bir Malzeme listesi var onada bir göz atarsan fena olmaz.

(link)

Sizce Balkanlar güvenli mi ? Çünkü bir almancı arkadaşım "deli misin biz arabayla geçerken korkuyoruz, orda seni soyarlar" dedi. Sizce bu abartı mı ? ben Türkiye'den çok farklı veya daha iyi olacağını düşünüyorum güvenlik açısından Balkanların. Siz ne düşünüyorsunuz ?

@Giray Koç

diğer balkan ülkelerini bilmem ama bir türk için bosna hersek oldukça güvenli bir ülkedir. türk olduğunuzu öğrenenler inanılmaz yakınlık gösterecektir. anlaşma çok sıkıntı olmaz. birçok yerde türkçe bilen esnafla karşılaşabilirsiniz.

Geri