Arkadaşlar merhaba. Ben en son 14-15 yaşlarında bisiklet kullanmış biriyim. Bursa'da ikamet ediyorum. 23 yaşındayım. Çalıştığım yere olan uzaklığım 11 km kadar (Google Haritaların verdiği bilgi). Bu 11 km'nin yaklaşık 2 kilometresi hafif eğimli yokuştan oluşuyor. Geriye kalan yol tamamen dümdüz. Gidip gelirken günde 22 km kadar bir yol ediyor. Spor yapan biri değilim. Sigara da kullanıyorum.1 haftadır forumda araştırma yapmaktayım. Başlangıç için sadece ön amortisörlü (kilitli) mtb önerdiğinizi gördüm. Çok fazla bütçe ayıramamak elimi kolumu bağlayan ilk sıkıntım.300-350 liraya ikinci el veya hepsiburada satılan orbisler son çare olarak gözüküyor bana. İlk sorum performans olarak çok sıkıntı çeker miyim? İkinci olarak da başlangıç olarak çift amortisörlü mtb alsam 2 km'lik yokuşta çok zorlanır mıyım? Bir diğer sorum ise bu 11 km'yi ortalama 20 km hızla gitmem için ne kadar bir kapasiteye sahip olmam gerekiyor. Belkide başlangıç için 20 km ortalama hız çok bile benim için ortalama evden çıkınca 40-45 dakikaya gidebilir miyim? Son sorum ise önereceğiniz 2. el siteleri ve bisiklet modelleri nelerdir. Belki bu konuya benzeyen bir sürü konu var eğer 1-2 arkadaş bana yardımcı olabilirse burada konunun silinmesi sorun değil. Teşekkürler hepinize.
YARDIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER