Scudo Sports

İşe Bisikletle Gitme Haftası

abilerim benim daha işim yok yaşım 15 evle okul arasıda 250 m bisikletin kilidini acıp bisiklete sarana kadar geçirdiğim vakitte yolu yarılamış oluyorum :D ama ileride lisede falan bisikletle gitmeyi düşünüyorum
:D

Scudo
Ben de işe bisikletle gidip gelenlerdenim. İki yıl Kabataş-Cihangir arası 6 km., bir yıl Kabataş-Seyrantepe arası 22 km, 4 aydır da Bostancı-Çengelköy arası gidiş dönüş 40 km. bisikletle gidip geliyorum. Derşan'ın bahsettiği arkadaş benim. Gerçekten çok memnunum bisiklet kullanmaktan. Derşan'ın işyerinde arkadaşlar başta epeyce dalga geçmişlerdi. Ben Derşan kadar kilo veremedim. İşi cidden ekonomik yönden de düşünebilirsiniz. Her ay toplu taşımaya vereceğiniz parayı hem sağlığınızı kazanmak, hem zamandan tasarruf etmek hem de günlük düzenli olarak spor yapmak olarak kat be kat geri alabilirsiniz...
Bir gün sabah saat 8.00-8.30 arası Bağdat Caddesi'nden 200 kişiyle bisiklet sürmek dileğiyle...

@ömer başkıran

Merhaba,

Maslaktan GOP'a hangi yoldan gidiyorsunuz?

4 leventten Kağıthane mi yoksa Ayazağa Kağıthane mi? Karanlık olmuyor mu yollar çok?

@onur ti
Merhaba belirttiğiz güzergahları hem gece hemde gündüz denedim. Gündüzleri fena değil ama iş gece olunca farklı, yol bozuk ve ciddi anlamda karanlık buna ilave olarak trafik ışıkları oyalıyor..
Benim güzergahım Maslak-4levent-levent-zincirlikuyu-burdan E5 çıkıp edirnekapıya kadar tam gaz-edirnekapı-şehitlik-tranvay yolundan-metris ve varış noktam sultançiftliği.
Bu akşamki yolculuğum 52dk sürdü, 25km mesafe, ortalama hız 28km.

Beşiktaş'ta oturuyorum.İşyerim Altunizade'de Capitol'un orada.Yaklaşık 2 yıldır havanın ve iş trafiğimin uygunluğuna göre işe bisikletle gidiyorum.Bisikletle Beşiktaş'tan Kadıköy'e vapurla geçiyorum ve oradan da 7 km'lik bir yolu ortalama 20 dakikada pedallıyorum.Herkese imkanı varsa tavsiye ederim.Hem işe dinç dinamik geliyorum hem de arabayı çıkarmayıp benzin ve köprü parasından yırtıyorum...

Herkese Bol Pedallı Günler

BİSİKLET ÖZGÜRLÜKTÜR...

@derşan sezer

ben dedeman iş hanın dayım,dedeman otelin yanı. büyükdere cd değil yıldız posta cd.
bisiklet sevda mı sabah erken kalkıp bisiklete binerek gideriyorum. dediğim gibi metrobüs açılınca işe gidişim 30 dk.metrobüs olmasaydı işe gitmek için sabah 07:30 gibi kalkıp 08:00 da yola çıkmam gerekecekti. şu an ise kendim için bir saat daha erken kalkıp 06:30 - 07:30 arası caddebostan bostancı yapıyorum.
ben tüm çabalara rağmen yönetimden bir destek olmazsa şehir için de bisikletin kullanılacağına inanmıyorum. yolun en kenarından emniyet şeridinden bile gitsek bir araç bize çarpsa biz haksısız. çünkü araç sahiplerinin gözünde bizim yolumuz kaldırım:(((((
ben haberlerde izledim ankara da perşembe akşamı bsikletçileri melih gökçeki de yanlarına alarak tur yapıyorlar, melih gökçek ten bisiklet yolu istiyorlar. melih gökçek dinlemiyor bile çetin emeç bulvar idi sanırım diyor ki o yola araçlar sığmıyor bi de bisiklet yolu mu yapalım yapamayız.

ben ce bu konu burada açıldıysa bir dahaki yerel seçimler de işimize bisikletle gitmek istiyoruz diye bir söylem ortaya atıp bunu savunalım.
bisiklet forum olarak yerel seçimler de sesimizi duyuracak bir kalabalıklığa sahibiz diye düşünüyorum??????? yönetim sesimizi duymazsa işimiz çok zor.bisiklet yolları istiyoruz ya da en azından trafiğin en sağ şeridi bisiklet yolu olarak kabul edilsin bir kaza anın da bir hakkımız olsun.

okulum 16 km ama bu hafta iki kere gittim geldim. konya yolu ve eskişehir yolunun zorluğuna rağmen çok eğlenceli birşey :)

en güzel işe gitme yolu benmdir heralde :) 3 km sahile iniyorum pendikten kartal atalara gidiyorum toplamda 9 km 25 dakkada gidiyorum sabah sersemliğiyle :) eğer erken kalkarsam maltepeye kadar gidip geri dönüyorum 17 km yapıyor oda :)

biz de 3 kişi 3 yıldır bisikletle gidip geliyoruz işe. Ort gidiş geliş 2 km den biraz fazladır. Kar boran fırtına olursa mecbur servise biniyoruz tabi. Abartmıyalım hemen..

Okula her gün bisiklet ile gidiyorum gidiş dönüş toplamda 20 km tutuyor,öğlen araları da antrenman maksatlı sürüyorum biraz süper valla böyle,artık minibüse bindiğim zaman duraklarda falan durması adamı deli ediyor insan bisiklete alışınca non stop :)

Ben de haftanın 3-4 günü gidip geliyorum. Gidiş geliş 65 km'lik bir mesafe. Yolun uzunluğu zorlamıyor ama soluduğum egsoz dumanı perişan ediyor insanı. Onun için pek sıcak bakmıyorum artık...

Ben de aşağıeğlence-kızılay arasını mekik dokuyorum. iki ayda 850 km yapmışım. 8 gidiş 8+ dönüş. haftanın 6 günü... Eksoz gazı beni de çok rahatsız ediyor. o yüzden alternatif bir yol buldum.
Otobüs yolunu izlemektense önce Anterese doğru gidip onu önündeki trafiğe kapalı yolu kullanarak Varlık mahallesinden akköprüye çıkıyorum. Ters yoldan (uygun değil ama kısa bir mesafe) çevik kuvvet'e kadar gelip ışıklardan karşıya geçiyorum. Oradaki yürüyüş yolunu kullanıp AKM Metronun aradaki AKM girişini kullanıp AKM ana kapısından çıkıyorum. Buradan itibaren trafik var. Anıtkabire kadar araçlar arasında kalıyorum. Gençlik caddesinde kaldırımı kullanıp cadde sonuna doğru aradan parka giriyorum ve necatibey caddesine çıkıyorum. Biraz karışık ama 8 km yolun büyük çoğunluğu trafiksiz ve az trafik içinde geçiyor. Yoksa spor yapacağız diye kesinlikle zehirleniriz.
Bence etlik, aşağıeğlence, yenimahalle, demetevler'den kızılaya bisiklet yolu yapılabilir. Ankara yalnızca Çankaya'dan ibaret değil.

(link)
reklam oldu ama ben bunu kullanıyorum yedek filtrelerini yurtdışından aldım.Kanser olur adam o havayı solursa

bende bazen iş yerine bisikletle gitip geliyorum evim b.çekmece de iş yeri merter arası 31 km 1,15 sürüyor yol olarak e-5 veya yan yolları kullanıyorum

@Slynast

bence bir tane reflektörlü yelek alın çok daha iyi sonuç alırsınız

(link)

Merhaba, sizce 4. levent - atatürk oto sanayi arası bisiklet ile gidilip gelinebilir mi? büyükdere caddesi için korkularım var.

@aliozkan296

ne korkusu en güzel yol hergün seyrantepe levent yolunu kullanırım beraber gelir gideriz ben alıştırırım seni :)
iş yerim 4.levent oto sanayi sitesi

@kaptan vural 74

Güzelmiş, cesaretlendirdi beni bu:). Ben de olursa 4. levent - atatürk oto sanayi metro durağı arası gideceğim. Sen sanırım dereboyu caddesinden değil de seyrantepe tarafıdan gidiyorsun.

Edit: yol ne kadar sürüyor?

Geri