Scudo Sports

İşe Bisikletle Gitme Haftası

Arkadaşlar benim işe gidip gelmem mümkün değil, herkesin bahsettiği gibi boğaz geçiş problemi yaşıyorum ancak denk geldiğim zamanlarda ki sıkça denk geliyorum. Barbaros bulavrını sabahları tırmanan bir arkadaş var, yeşil merida formalı altında kot oluyo :) hayranım kendisine kim ise çıksın ortaya. Benim yürüken o yokuşu nefesim kesiliyor,kendisini tebrik edityorum. Süper kondisyon ;)

Scudo
merhaba, geçen hafta işe bisiklet ile gitme kararı aldım, bianchi milano alacaktım ama forumu biraz okuduktan sonra karar değiştirdim ve sedona 311 almaya karar verdim. size birkaç sorum olacak.

Soru 1) gideceğim yol %95 şehir içi olacak (levent - atatürk oto sanayi), bu durumda amortisörsüz olan sedona 311 sorun olmaz değil mi?

Soru 2) Bisikletin yanında sizce kask, dizlik gibi güvenlik amaçlı şeyler ya da diğer aksesuarlar(lastik pompası gibi) almalı mıyım?

Soru 3) Eminönünden 4. levente ilk deneyim olarak bisikleti sürerek getirebilir miyim (2 - 3 yıl scooter kullandım memlekette ama onu bile kullanmayalı 7 yıl oldu) yoksa taksi falan mı tutayım?

Şimdiden teşekkürler.

@ahmetvemert

Kondisyonu kottan olsa gerek:D

ben hiç rastlamadım o kotlu arkadaşa.Koca bir sene boyunca bir kıza rastladım rahatsız etmemek için sadece merhaba dedim bastım gittim sonra,Birde burdan bir arkadaşa rastladım ha birde yaşlı bir amcaya rastladım bacakları sanırım benim vucudum kadar kalındı yanlız bisiklete binişi çok komikti :) birde elektornik ses çıkaran kornası vardı devamlı basıyordu hehe ama o yokuşu sanırım 1 dakkada çıkmıştır o bacak bende olsa tour de france e katılırdım hehe

Keşke okula bisikletle gidebilsek okul müdürü izin vermez içeri bisiklet sokmamıza birde mağlum öğrenciler bisikletini çizebilir yada başka birşey yapabilir gıcıklığına:D Hocanın arabasını çizen bir öğrenci bisikleti havaya uçurur bence

normalde sabah saatin zili çalınca üstüne basar, bi beş dakka uyur, bu işlemi defalarca tekrar ederdim, malum yolculuk iş yeri olunca yatak çekiyor.
bisiklet aldığımdan beri saat 7 de zınk diye ayaktayım. hem de önceden kalktığım zamanın 1 saat öncesi. sürüş keyfini yaşama heyecanıyla ne miskinlik kalıyor ne de uykusuz hissediliyor. maltepeden kadıköye gidiyorum her gün.
bir de şöyle bir şey var normalde işimle evim arası 10 dakkalık mesafede fakat bisiklet almamla evde tadilat çıkıp maltepeye arkadaşın evine yerleşmem aynı döneme denk geldi. şimdi düşünüyorum ki evin tadilatı bitince ben bu sabah keyfini yaşayamayacağım, işe bu kadar istekli gitmeyeceğim. böyle de ironik bir durum. acaba işime daha uzak bir yerde mi ev kiralasam :)

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
Merhaba ;

Bende yaklaşık 2 aydır işe bisikletle gidiyorum. Zeytinburnu / Etiler rumeli hisarüstü arası yaklaşık 20 km filan. ortalama 1 saat 10 dk sürüyor.

İlk başta herkes Deli gözüyle bakıyordu. Emin olun hepsi şimdi saygı ile önümde eğiliyor. Bizzat söylüyorlar da. İlk başlarda yorucu olsa da şimdi servis ile gittiğimden dinç olarak eve gidiyorum.

Barbaros bulvarında Alu kadro boyasız bir bisiklet görürseniz o benim :D

Arkadaşlar bu konu aslında hiç büyütülecek bir konu değil. İnsan sürekli mazeret üretiyor sadece.

Cankurtaran sahilinde ben de köpekler tarafından kovalandım. ilk seferinde üzerlerine sürdüm ve bende havlayıp hırladım :D ( cidden etkili ) 2, de sulukla ısladım :D üçüncüde indim kovaladım. 4, olmadı zaten :D görünce şu geçen günkü deli diyorlar herhalde :D
Trafikte dikkat ve konsantrasyon çok önemli. Bir zaman sonra otomatik olarak farkında olmadan yolu takip ediyorsunuz.

Birkaç gün sonra artık terlemeniz azalıyor. Ben ş yerinde dolabımda 2 adet iç 2 adet dış kıyafet bulunduruyorum. Çanta işini bugün bıraktım cidden çok terletiyor. Duş için projem var bakalım :p

2 ayda rejim vs yapmadan 10 kg ye yakın kaybım oldu. ( daha 90 kilo var :D )

Önceden ayda 5 6 defa araba ile işe giderdim. Artık onlarda yok.

Başlamamış arkadaşlara tavsiye ediyorum. Birçoğunuz zaten iyi sporcular. yorgunluk olmayacağından eminim.

@ilkercom

valla bravo
hem büyük cesaret hem de azim örneği!
benim de işe bisikletle gitmek gibi bir "hayal"im var ama şuan maalesef hayalden projeye geçebilecek gibi görünmüyor. Zira iş yeri Çamlıca civarında:D

• Beğen
Tepkiler: ilkercom
merida kullanan bi eleman gördüm ama şort t shirt vs vardı. cidden sağlam gidiyordu. barbaros yokuşunu bi solukta çıktı.

Ev, Ataşehirde, işyeri de Maslakta desem, buna, SORUN gözüyle mi, FIRSAT gözüyle mi bakarsınız? Kafamda şu rotayı çizdim, sabahları Tavukçuyolu, ara yollardan Ümraniye-Küçüksu yoluna çıkıp, Hekimbaşından Anadoluhisarına inip İstinye vapurunu (motorunu) yakalar, İstinye yokuşunu da Maslak'a kadar tırmanırım DİYORUM. Akşam da Beşiktaş-Kadıköy hattını kullanmak gerekiyor. Kuru havada süper desem de, kışın yağışlı karlı buzlu havada Küçüksu yolu, Barbaros yokuşu düşündürmüyor değil. Durum ümitsiz mi?

azmin elinden hiç birşey kurtulmaz. Eğer yaparım dersen yaparsın.

Konu baya eski ama şansımı denemek istedim.
Ben Balmumcu'da oturuyorum ve Maslak'taki işime bisikletle gidip gelmek istiyorum. Mesafe sorun değil de hareketli trafik, koprü çıkışları, otobüs-minibüs durakları gozümü korkutuyor. Bu gibi güzergahlarda en sol şeritten mi gitsem acaba? yoksa dur-kalk trafiği mi beklesem?

Büyükdere Caddesini kullanan varsa tavsiyeleri de almak isterim :)

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
ben zamanında çengelköy den maslak oto sanayiye "ÇENGELKÖY - ÜSKÜDAR - MOTORLA BEŞİKTAŞ - BARBAROSDAN LEVENT - MASLAK " olarak gidiyordum ama bayağı zor bir etap. 25 yıllık kullanıcı olmanın özgüvenine rağmen başlarda zorlamıştı. çok tecrübeli değil isen özellikle zincirli kuyu üst geçit ve sanayi -maslak arasında çok zorlanırsın. kendine güvenmiyor isen hiç girme derim çünkü sürücüler hiç anlayış göstermiyorlar. veya sanayiden sonra metroya binebilirsin bu şekilde alternatifin olabilir. aksi taktirde çok dikkatli ol ve sakın kask olmadan çıkma.

Bende Cevizli'den Beşiktaş'a gidiyorum çok keyifli oluyor.

Teşekkürler Caner.

Yorumunu dün gormedim ama bu sabah saat 7:30 gibi evden çıktım ve gayet rahat geldim. İdmansızlıktan yokuşlarda biraz yordu.
Akşam donüş için trafik yoğunluğundan sıkıntı olabilir diye düşünüyorum ama acele etmeden dikkatli kazasız belasız gelirim diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
@Deniz Toker

pedalına kuvvet kardeş dediğim gibi dikkat etmen gereken 1-2 yer var onun haricinde güzel bir root :)

bağdat caddesinde yeni işime başlarken evimi bisiklet gidebilceğim bir yerden özellikle seçmiştim.Küçükyalı bağdat caddesi sahilden giderken insanlara özellikle paten ile gidenlere çok dikkat etmek gerekiyor.Daha önce hacıosman ve kanyona gidip geliyordum.İstanbula inat bisikletle heryere :)

Geri