Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Scudo
Bu hafta beşte üç yapabildim.
Bu cuma kampüsümüzde ulaşımı kolaylaştırmak için bisiklet hibe edilmesini kutlamak için mikroskobik bir tur düzenlendi. Cuma günü biraz hasta olduğumdan okula otobüsle gitmiştim. Bundan dolayı hibe bisikletle katıldım ve hüsrana uğradım. 500 metrecik turda bisiklet altımda dağıldı resmen. Sele geri kaydı, fren teli fren kolunda çıktı, arka aktarıcıyı en düşük vitese atmaya çalışırken zincir atıyordu az... Madem bir tork anahtarıyla vidaları sıkmayacaktınız, kurulumu doğru yapmayacaktınız keşke hiç hibe etmeseydiniz dedim içimden!

1758978011859.jpeg
500 metrenin sonunda hibe edilen bisikletin hali...​

25 Ağustos'ta başladığım işe bisikletle git gel yaparken 157 kilometre yol yapmışım, bugün dahil çalıştığım 23 iş gününün 14'ünde bisikletle gidip gelmişim, son 9 gündür de sektirmeden devam ediyorum. Bugün akşam ve haftanın kalan 4 gününü de ekleyince 18/27 ve 203 kilometre olacak. Fena değil sanki :)

Bu arada ilk defa hava koşulları nemli olacak bugün iş çıkışında, uykusuzluk kaynaklı tedbirsizlik ettim ve eve gidene kadar muhtemelen sıçana döneceğim ama güzel haber (benim için), yağmurluk alt ve üst takımım Decathlon mağazasına gelmiş, akşam gidip alayım. Bu saatten sonra anca yerde kar olduğunda sürüş yapamam :)

1759150744045.png

Sabah nasıl iştahla çıkmıştım ki 1 km sonra bir aksilik hissedince kafayı korkarak arka tekere indirdim ve o istenmeyen manzarayla yüz yüze geldim. Eve geri taşıyıp bisikleti, arabayı aldım. Bu hafta da yalan oldu 🫤

25 Ağustos'ta başladığım işe bisikletle git gel yaparken 157 kilometre yol yapmışım, bugün dahil çalıştığım 23 iş gününün 14'ünde bisikletle gidip gelmişim, son 9 gündür de sektirmeden devam ediyorum. Bugün akşam ve haftanın kalan 4 gününü de ekleyince 18/27 ve 203 kilometre olacak. Fena değil sanki :)

Bu arada ilk defa hava koşulları nemli olacak bugün iş çıkışında, uykusuzluk kaynaklı tedbirsizlik ettim ve eve gidene kadar muhtemelen sıçana döneceğim ama güzel haber (benim için), yağmurluk alt ve üst takımım Decathlon mağazasına gelmiş, akşam gidip alayım. Bu saatten sonra anca yerde kar olduğunda sürüş yapamam :)

330598 dosyayı görüntüle
Alt-Üst yağmurluk takımı kullanıyorum ben de yakşalık 10 senedir. Şakır şakır yağsa da iğne ucu kadar ıslanmıyorum. Çok keyifli. Ama daha keyifli olan bir şey varsa o da karda sürmektir. Tüm sürüşlerden daha keyifli kar yağarken sürmek. :)

Hayırlı haftalar dostlar. Cuma günü elektrikli dağ bisikleti ile yağmurda enseme kadar ıslanınca bugün kendi Kron Şehir Bisikletimle geldim. Bir süre kullanılmayınca bazı ayar eksikleri var ama halleder keyifle diğer günlerde de gelmeye devam ederim inşallah.

25 Ağustos'tan beri 28 günde toplam 20 gün bisikletle gidip geldim. 17 Eylül'den bu yana 13/13. Günlük ekstra çıkmazsa 11 kilometre yapıyor ve toplam elevasyon da 80 metre gibi, yani epey basit ve rahat bi güzergah. Haliyle vücutta pek bi değişiklik yok :)

25 Ağustos'tan beri 28 günde toplam 20 gün bisikletle gidip geldim. 17 Eylül'den bu yana 13/13. Günlük ekstra çıkmazsa 11 kilometre yapıyor ve toplam elevasyon da 80 metre gibi, yani epey basit ve rahat bi güzergah. Haliyle vücutta pek bi değişiklik yok :)
Haftada 110 km eder yaklaşık 500 kalori günlük gayet makul seviye. Az diye bir şey yoktur her pedal yanına kâr kalır.

Sabah aç aç da sürerseniz muhtemelen yavaş yavaş kendinizi zorlamadan yağ yakarsınız. Sabah aç karna her pedal altın değerinde

Haftada 110 km eder yaklaşık 500 kalori günlük gayet makul seviye. Az diye bir şey yoktur her pedal yanına kâr kalır.

Sabah aç aç da sürerseniz muhtemelen yavaş yavaş kendinizi zorlamadan yağ yakarsınız. Sabah aç karna her pedal altın değerinde
Sürüşler genelde aşağıdaki şekilde, öyle çok kayda değer bi performans yok ortada. Dediğiniz gibi, ne olursa olsun arabayla, servisle falan gitmekten iyidir. Sabah sabah aç karna 15 dakikalık bi 120-130 nabız ortalaması oluyor. Bereket versin..

1759848897083.png

Sürüşler genelde aşağıdaki şekilde, öyle çok kayda değer bi performans yok ortada. Dediğiniz gibi, ne olursa olsun arabayla, servisle falan gitmekten iyidir. Sabah sabah aç karna 15 dakikalık bi 120-130 nabız ortalaması oluyor. Bereket versin..

330718 dosyayı görüntüle
Ben sadece gidiş 11 km sandım git gel 11 imiş galiba.

Olsun yine de kâr kârdır.

Dostlar ben senelerdir çok kısa sürüşlerle işe gel git yapıyorum. Günlük sürüşüm 4 parça halinde 12 km oluyor süre olarak da toplamda 40 dakika. Fakat sadece bu hareket bile beni sürekli zinde tutuor, ne hasta oluyorum ne de kilo alıyorum. Elhamdülillah.

Şehir bisikletinden vazgeçmeme sebebim ektedir. :)
Dağ bisikleti ile yağmur yokken yavaş yavaş geldim ona rağmen üstüm kirlendi. Öte yandan şehir bisikletiyle yağmur yağarken dahi zerre kadar sıçrama olmuyor.

330745 dosyayı görüntüle
Bu çamurlukla alakalı bi durum olabilir mi, şehir bisikleti niye su sıçratmasın ki anlayamadım?

Doğrudur. Çamurlukla alakalı bir durum. Şehir bisikleti kadrosunda koca çamurlukları monte edecek delikler bulunuyor. Arka tekerin yarısını ön tekerin de yarıya yakını kapatan çamurluk oluyor. Ön ve arkası amörtisörlü olan bisikletimde ise çamurluğu bırak monte edecek delik bile yok. :) Bazı ürünler var ama amacına tam hizmet etmiyor.

iyi bir yağmurluk, su geçirmez bir tayt ve su geçirmeyen bir ayakkabı ile iyi sonuç alınıyor. su geçirmez taytların ömnrü çok uzun olmuyor ama. bunla beraber ben genelde kısa giyerim 5 derece altı gibi dizlik kullanırım.
Abi ayıptır demesi cıbıl cıbıl sürüş yapıyon neyine ıslanacaksın daha :p

Geri