Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Şehir değişikliği akabinde iş yeri değişikliği sebebi ile bir süredir, işe araba ile gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bir yandan da Yalova/Kocaeli arasında ana yolda sürmekten de tırstığım içinde işi yavaştan alıyordum. Ama hedefim haftaya 5/5.

Moon arka lamba aldım ki biraz daha görüneyim diye. Belirttiğim yolda da süren bir sürü arkadaşımızı da gördüğüm için, içim bir nebze rahatladı ama yine de içten içe bir ürkme de gelmiyor değil.

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Scudo
Çarşamba gün ki doktor kontrolü dolayısı ile haftayı 5/4 ile kapatıyorum, öbümüzeki haftalarda 5/5 leri umarım yakalarım, herkese keyifli, sağlıklı ve mutlu haftasonları diliyorum.

Dosyalar

• d8e5714e-c418-4ceb-bb4f-6d12ba7bd500.jpeg
    d8e5714e-c418-4ceb-bb4f-6d12ba7bd500.jpeg
    130,3 KB · Okunma: 21
Herkese iyi forumlar işe gidip gelmek ve izin günlerinde uzun turlar atmak için bisiklet alacağım. Sizlerden de tavsiye almak isterim. Yol e-5 yanyol güzergahı. Bianchi t0010 ve ümit magnetic hyd arasında kaldım, tavsiyeniz nedir? Forum kuralı gereği link atamıyorum.
Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın yeniyim.

Herkese iyi forumlar işe gidip gelmek ve izin günlerinde uzun turlar atmak için bisiklet alacağım. Sizlerden de tavsiye almak isterim. Yol e-5 yanyol güzergahı. Bianchi t0010 ve ümit magnetic hyd arasında kaldım, tavsiyeniz nedir? Forum kuralı gereği link atamıyorum.
Yanlış yere yazdıysam kusura bakmayın yeniyim.
Bisiklet tavsiyeleri kısmına yazar iseniz daha hızlı bilgi sahibi olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Cglyna
Mudanya'daki evimden Nilüfer Ticaret Merkezindeki işyerime (27 km) bisikletle gidiyorum. Şu anda izin sebebiyle şehir dışındayım, yağmur yağmadığı sürece devam etmeyi planlıyorum. O güzergahta Bursa'da bana eşlik edecek birileri olsa ne güzel olurdu. Seçtiğim güzergah nispeten trafikten uzak arka köy yolları. Ana yola çıkmıyorum hiç. Şehir içi ara yollarda da risk nispeten az İstanbul'a göre. Mudanya yokuşlarını da elektrik desteğimle aştığım için terlemeden işe gidebiliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Çok uzun zamandır ne işe bisikletle gidebiliyordum nede yoğunluktan bisiklet sürebiliyordum, bundan sonrası için 5/5 hedefi ile sürüşlere devam etmeyi planlıyorum

Süper. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim ağız tadıyla gidip gelmeyi, yeni iş yerinizde huzurla çalışmayı nasip etsin.

Merhaba, Ankara'da evim ve işyerim arasındaki mesafe 25km( gidiş geliş 50km) sizce pedal takviyeli elektrikli bisiklet alsam (geçen ay yurtdışında gördüğüm Gazelle gibi bir marka düşünüyorum) bu mesafeyi her gün gidip gelebilir miyim? Benzer coğrafya da benzer şekilde ulaşım amaçlı günlük kullanan var mıdır? Tavsiye edeceğiniz bir marka model olursa onu da araştırmak isterim.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Merhaba, Ankara'da evim ve işyerim arasındaki mesafe 25km( gidiş geliş 50km) sizce pedal takviyeli elektrikli bisiklet alsam (geçen ay yurtdışında gördüğüm Gazelle gibi bir marka düşünüyorum) bu mesafeyi her gün gidip gelebilir miyim? Benzer coğrafya da benzer şekilde ulaşım amaçlı günlük kullanan var mıdır? Tavsiye edeceğiniz bir marka model olursa onu da araştırmak isterim.
Yani gidemezsiniz diye bir şey yok.

Ancak ortalama 20 ile gitseniz -ki bu yol bisikleti ile yeni başlayan birinin hız ortalaması- 1 saat 15 dakika sürüyor gidiş. Her gün bu mentalite ile gidip gelmek zor olur bence.

MTB ile giderseniz ortalama 15 ile gitseniz 1 saat 40 dakika oluyor.

Elektrikli bisiklet benim gözümde bisiklet değil. Onun yerine elektrikli motorsiklet alın. Ya da 50 cc scooter falan. Tabi bu benim görüşüm yine de siz bilirsiniz

Yani gidemezsiniz diye bir şey yok.

Ancak ortalama 20 ile gitseniz -ki bu yol bisikleti ile yeni başlayan birinin hız ortalaması- 1 saat 15 dakika sürüyor gidiş. Her gün bu mentalite ile gidip gelmek zor olur bence.

MTB ile giderseniz ortalama 15 ile gitseniz 1 saat 40 dakika oluyor.

Elektrikli bisiklet benim gözümde bisiklet değil. Onun yerine elektrikli motorsiklet alın. Ya da 50 cc scooter falan. Tabi bu benim görüşüm yine de siz bilirsiniz
Öncelikle teşekkür ederim dönüşünüz için, hali hazırda motosiklet kullanıcısıyım belirttiğim yolu yerde kar olmadığı sürece motosiklet ile gelip gidiyorum ancak öncelikle spor olması bakımından düşünüyorum iş ev aile derken zaman ayıramıyorum ancak sizin dediğiniz gibi zorlanır mıyım yoksa keyif alır mıyım bilemedim.

Öncelikle teşekkür ederim dönüşünüz için, hali hazırda motosiklet kullanıcısıyım belirttiğim yolu yerde kar olmadığı sürece motosiklet ile gelip gidiyorum ancak öncelikle spor olması bakımından düşünüyorum iş ev aile derken zaman ayıramıyorum ancak sizin dediğiniz gibi zorlanır mıyım yoksa keyif alır mıyım bilemedim.
Elektrikli bisikletle Spor olmaz bence.

İs yeriniz yakın denemez. Bisiklete binince garanti terlerleyeceksiniz. İş yerine terli şekilde varmak beni aşırı rahatsız ederdi.

Bu bir kenara dursun her gün 50 km bisiklet sürmek iyi bir motivasyon ister. 300 km' de bir yağ bakımı yaptığınızı varsayarsak her hafta zincir bakımı gerekecek. Bunu da göz ardı etmeyin.

İlla Spor olsun ama zorlamasin derseniz yol da full asfalt ise yol bisikleti bence önceliğiniz olsun. Çok çukurlu derseniz de ince tekerli maşalı bı şehir bisikleti olabilir.

Yine de sizi hiç tanımıyorum. Bunun kararını siz vereceksiniz. Her gün gideceksiniz diye bir şart yok. 1-2 gün bisikletle gidip kalan günler motorla gidebilirsiniz. Bence her gün olmaz ama. Bu işin karı kışı var hiç saymıyorum bile

Ankara çok yokuşlu bir coğrafya hangi mahalleden nereye gideceksiniz tam olarak?
Tercih ettiğiniz, her zaman kullandığınız bir güzergah var mı?
Yokuşlar için elektrik takviyeli bisiklet iyi olabilir ama küçük tekerli bir bisikletle de 25 km çok gelebilir. Elektrik takviyeli gravel bisikletleri düşünebilirsiniz. Carraronun böyle bir kaç modeli var, forumda da kullanan vardı.
Güzergahınız nispeten düz ise yol bisikleti daha verimli olabilir.
brk34 ün de dediği gibi illa ki terleniyor, iş yerine terli gitmeyi ben de hiç sevmiyorum ve maalesef aşırı terleyen birisiyim, bunu da dikkate almanızda fayda var.

Elektrikli bisikletle Spor olmaz bence.

İs yeriniz yakın denemez. Bisiklete binince garanti terlerleyeceksiniz. İş yerine terli şekilde varmak beni aşırı rahatsız ederdi.

Bu bir kenara dursun her gün 50 km bisiklet sürmek iyi bir motivasyon ister. 300 km' de bir yağ bakımı yaptığınızı varsayarsak her hafta zincir bakımı gerekecek. Bunu da göz ardı etmeyin.

İlla Spor olsun ama zorlamasin derseniz yol da full asfalt ise yol bisikleti bence önceliğiniz olsun. Çok çukurlu derseniz de ince tekerli maşalı bı şehir bisikleti olabilir.

Yine de sizi hiç tanımıyorum. Bunun kararını siz vereceksiniz. Her gün gideceksiniz diye bir şart yok. 1-2 gün bisikletle gidip kalan günler motorla gidebilirsiniz. Bence her gün olmaz ama. Bu işin karı kışı var hiç saymıyorum bile
Hocam hafta içi her gün yaptığım bir rutini kısmen spora çevirmek amacım biraz da açık konuşmak gerekirse heveslendim... Ancak ciddi paralar harcayıp sonrasında yapılamayacağına dair yaşayarak öğrenmektense sizler gibi tecrübeli sürücülerden görüş almak çok daha önemli diye düşünüyorum. Elektrikli bisiklete yönelmem birincisi mesafemin uzunluğundan dolayı ikincisi sizlerinde bahsettiği gibi terleme olayını minimize etmek. Spor konusunda yol bisikleti kadar yoğun bir spor aktivitesi olmayacağını tahmin edebiliyorum. Bakım vs. konularında da emin olun motosiklette de benzer işlemler var hatta fazlası ve maliyetlisi var. Değerli katkılarınız için teşekkür ederim
Ankara çok yokuşlu bir coğrafya hangi mahalleden nereye gideceksiniz tam olarak?
Tercih ettiğiniz, her zaman kullandığınız bir güzergah var mı?
Yokuşlar için elektrik takviyeli bisiklet iyi olabilir ama küçük tekerli bir bisikletle de 25 km çok gelebilir. Elektrik takviyeli gravel bisikletleri düşünebilirsiniz. Carraronun böyle bir kaç modeli var, forumda da kullanan vardı.
Güzergahınız nispeten düz ise yol bisikleti daha verimli olabilir.
brk34 ün de dediği gibi illa ki terleniyor, iş yerine terli gitmeyi ben de hiç sevmiyorum ve maalesef aşırı terleyen birisiyim, bunu da dikkate almanızda fayda var.
Hocam mesafeyi şöyle tarih edeyim, Birlik Mahallesinden Şaşmaz istikametine doğru süreceğim. Motosikletle direkt protokol yolundan inip dumlupınar bulvarından sürüyorum. Dönüş özellikle daha yorucu olacaktır indiğim yokuşları hep çıkmak zorunda kalacağım. Elektrikli bir gazelle düzgün bir şey bulamazsam yamaha wabash gibi bir model almak istiyorum ama bakalım araştırmaya devam edeceğim çok teşekkürler dönüşünüz için

Hocam hafta içi her gün yaptığım bir rutini kısmen spora çevirmek amacım biraz da açık konuşmak gerekirse heveslendim... Ancak ciddi paralar harcayıp sonrasında yapılamayacağına dair yaşayarak öğrenmektense sizler gibi tecrübeli sürücülerden görüş almak çok daha önemli diye düşünüyorum. Elektrikli bisiklete yönelmem birincisi mesafemin uzunluğundan dolayı ikincisi sizlerinde bahsettiği gibi terleme olayını minimize etmek. Spor konusunda yol bisikleti kadar yoğun bir spor aktivitesi olmayacağını tahmin edebiliyorum. Bakım vs. konularında da emin olun motosiklette de benzer işlemler var hatta fazlası ve maliyetlisi var. Değerli katkılarınız için teşekkür ederim
Bence yapabilirsiniz, iş yerinizde kıyafet değiştirebiliyorsanız deneyebilirsiniz. Ben İstanbul’da düz yolda günlük 35-40 km sırf işe gidip gelirsem yapıyorum. İş öncesi antrenman yaparsam günlük 100 km ye yaklaşıyor, yapılamayacak bir şey değil. Kondisyon ve motivasyon ama önce güvenlik.

• Beğen
Tepkiler: Gencay_S
ben yaklaşık olarak 4 sene boyunca günde 29-29 olarak yaptım. sormak istediğiniz bir soru varsa özelden de yazabilirsiniz. özet olarak 0 tecrübeli biri için kolay bir motivasyon değil onu söyleyebilirim.

• Beğen

Hocam mesafeyi şöyle tarih edeyim, Birlik Mahallesinden Şaşmaz istikametine doğru süreceğim. Motosikletle direkt protokol yolundan inip dumlupınar bulvarından sürüyorum. Dönüş özellikle daha yorucu olacaktır indiğim yokuşları hep çıkmak zorunda kalacağım. Elektrikli bir gazelle düzgün bir şey bulamazsam yamaha wabash gibi bir model almak istiyorum ama bakalım araştırmaya devam edeceğim çok teşekkürler dönüşünüz için
İşe giderken kolay olur gibi, çoğunlukla iniş içeriyor rota, iş yerine aşırı terlemeden varabilirsiniz, yine de iş yerinde üst değiştirme ve rahat bir şekilde temizlenme imkanı olur ise şahane olur. Dönüşte elektirik takviyesiyle bir şekilde varırsınız eve. Yaklaşık 300-400m tırmanıyor olursunuz.
Tüm bunlar kolay değil, öncelikle bisiklet sürmeyi sevmek gerekiyor, ikinci olarak spordan ziyade işe gidiş-geliş olacağı için, baştan heveles başlasanız bile bir süre sonra konfor önceliğiniz olacaktır.
şu an bisiklet sürmüyorsanız günlük 50km ilk zamanlar zor gelebilir, başlangıçta bir gün bisiklet bir gün motor yapabilirsiniz fakat motor konforlu gelip, bisiklette niye eziyet çekiyorum düşüncesi ile başa çıkmanız gerekir :)

• Beğen
Bir dönem çalıştığım yere gider gelirken elektriksiz bisikletimle şöyle bişey yapmıştım;

1755093212698.png

Yani çok mantıklı gibi görünmese de oldukça keyifli olduğunu söylemem lazım. Çok ve dik tırmanışlı, yorucu bi rotaydı ama dediğim gibi çok keyif alıyordum. Ofise geçtiğimde üst baş değiştirebileceğim yerimiz vardı, o açıdan da şanslıydım. Sürdürülebilir mi, bence sürdürülebilirdi çünkü güzergahım hem görsel açıdan hem de spor maksatlı olarak çok keyifliydi. Yorsa da keyfine değiyordu yani. Tabi Ankara’da böyle keyifli güzergah var mıdır bilemiyorum, boğaz geçiyordum tekneyle, orman içinden göl kenarı geziyordum falan, valla çok iyiydi.

Elektirikli bisiklet spor değildir. Sporumsudur.

Bence vazgeçerim pişman olurum diyorsanız 2. El alın kesinlikle. Bugün 50 ye aldığınız bisikleti 1 gün sonra 30 a zor satarsınız çünkü. Direk 30 a almak daha mantıklı

Geri