Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    711
Arka lastiği sürekli patlattığım için dış lastik değişmeye karar verdim. Patlaklar dış lastikteki teller şeklinde oluyor.
Almayı düşündüğüm lastik:
Schwalbe 20x1.75 Marathon Plus
Bunun yerine önerebileceğiniz bir lastik var mı? Günlük 40km sürüyorum, önceliğim bisiklet akıcı olsun. (Kilom 100 bisiklet Carraro Flexi121)
Saygılar.

Fiyat hariç her durumda Marathon ailesinin üyeleri ideal. Racer, Green, Plus, Plus Tour diye akıcılık ve hafiflikten zırh ve ağırlığa doğru giden serinin akıcılık ve zırh puanlarıyla ağırlıklarını karşılaştırın, kullanımınıza uygun ideal modeli bulursunuz.
(link)

Scudo
İşe servisle gidiyorum, servisi kaçırınca bisikletle gidiyorum, aşağılık trafik magandalarının kahrını çekemiyorum artık.

Ayda bir kaç kere kaçırırım servisi ama buna rağmen gelir bulurlar beni haysiyetsiz müptezeller.

En son servisi kaçırdığımda karşı şeride aracını park eden öküz yüzünden yaklaşık 70 km/s olan süratimi sıfıra düşürmek zorunda kaldım. Herife hooop hoop diye tepki gösteriyorum, ağzını yamulta yamulta benim taklidimi yapıyor. Gerzek herif.

İşe servisle gidiyorum, servisi kaçırınca bisikletle gidiyorum, aşağılık trafik magandalarının kahrını çekemiyorum artık.

Ayda bir kaç kere kaçırırım servisi ama buna rağmen gelir bulurlar beni haysiyetsiz müptezeller.

En son servisi kaçırdığımda karşı şeride aracını park eden öküz yüzünden yaklaşık 70 km/s olan süratimi sıfıra düşürmek zorunda kaldım. Herife hooop hoop diye tepki gösteriyorum, ağzını yamulta yamulta benim taklidimi yapıyor. Gerzek herif.
İşe giderken 20 km hızı kesinlikle geçmiyorum. Nerden ne çıkacağı belli olmaz. Dikkat etmek lazım.

Geçen haftayı 5/5'le kapattım. Ama ben de gerçekten gözlerimi dört açıyorum demeyeceğim. Çünkü gözler yetmiyor, kulaklarla birlikte bile yetmiyor. Ben tüm dikkatimi dört açarak çok hız yapmadan sürüyorum. Yine yetmiyor kardeşim. İlla bir geri zekalı oluyor. Cuma günü eve dönüşte bir yokuş tırmanırken tam dibimden, sıyırırcasına bir motorsikletli kurye hızla geçti :mad:. Motorunu bağırta bağırta uzadı gitti geri zekalı. O an dedim ki, bisikletimde hız sınırı olmayan bir elektrik desteği olsaydı da şu beyinsizin boş kafatasını başından alsaydım. :naslyany:

Dün akşam elektrikli süpürge ile de çektim inşallah bir iki gün patlamaz.

Ben Ankara'dayim düşüncem tanka binsem onun paleti düşer bu yollarda.
Ankaranın yolları gerçekten sıkıntılı. Belediyenin daha sık yol temizliği yapması lazım. Geçenlerde Fener-Galatasaray maçının olduğu akşam İncek bulvarında yürüyüş yaparken arabadan yola bira şişesi fırlattılar.

Ankaranın yolları gerçekten sıkıntılı. Belediyenin daha sık yol temizliği yapması lazım. Geçenlerde Fener-Galatasaray maçının olduğu akşam İncek bulvarında yürüyüş yaparken arabadan yola bira şişesi fırlattılar.
Yurdum canlıları içinde sadece insanlar, hayvanlar, bitkiler ve mikro organizmalar yok. Bunlardan hariç ve daha aşağı bir sınıf daha var. Farklı bir sınıf bunlar. Bu yaratıklar, dünya canlılığı içinden değil. olamaz. Tüm dünya canlılığı birbiri ile uyumlu, bunlar değil. Bunlar çok tehlikeli. Bir de derler ya, her şeyi gördük bi uzaylı istilası kaldı diye. Alın aramızdalar işte. Bakın Allien film serisini bilirsiniz. Yeni filmi yapılıyor şuan. Film geldiğinde sinemaya gidip bakın. Hah diyeceksiniz, aynısı. Bunlardan bizim ülkede var bir sürü diyeceksiniz.. Tiplere bakın, bir de filmdeki yaratıkların tiplerine bakın. Aynısı işte.

Yurdum canlıları içinde sadece insanlar, hayvanlar, bitkiler ve mikro organizmalar yok. Bunlardan hariç ve daha aşağı bir sınıf daha var. Farklı bir sınıf bunlar. Bu yaratıklar, dünya canlılığı içinden değil. olamaz. Tüm dünya canlılığı birbiri ile uyumlu, bunlar değil. Bunlar çok tehlikeli. Bir de derler ya, her şeyi gördük bi uzaylı istilası kaldı diye. Alın aramızdalar işte. Bakın Allien film serisini bilirsiniz. Yeni filmi yapılıyor şuan. Film geldiğinde sinemaya gidip bakın. Hah diyeceksiniz, aynısı. Bunlardan bizim ülkede var bir sürü diyeceksiniz.. Tiplere bakın, bir de filmdeki yaratıkların tiplerine bakın. Aynısı işte.

Doğru söze ne denir.. Bunlarla belki aynı iş yerinde, benzer ortamlarda yaşıyoruz.

Bende bu sene ilk defa bugün işe bisikletle gelerek sezonu açtım. Normalde sabahları kızımı okula bıraktığım için gelemiyordum. Eylüle kadar haftada 3-4 gün bisikletle gelmeye çalışacağım. Şu an işyerinde çalışırken akşam bisikletle eve döneceğimi bilmek bile beni rahatlatıyor.

Geçen hafta işten eve giderken akşam trafiğinde kuş cinsi aracın içinden 4 tane maganda tarafından darlandım ben de. Sözlü taciz vs. Ülkenin IQ seviyesini aşağı çeken mahlukatlar. Bunlardan ekstra vergi alınmalı. Oksijen israfı.

Okulların tatil olmasıyla birlikte Pazartesi Ankara caddelerinde bir Carraro Gravel G4 Görürseniz ona acır gözlerle bakmayın o hasret gideriyordur :))

Geçen hafta işten eve giderken akşam trafiğinde kuş cinsi aracın içinden 4 tane maganda tarafından darlandım ben de. Sözlü taciz vs. Ülkenin IQ seviyesini aşağı çeken mahlukatlar. Bunlardan ekstra vergi alınmalı. Oksijen israfı.

George Carlin'in bir lafı var: Ortalama bir insanın ne kadar aptal olduğunu düşünün ve insanların yarısının bundan da aptal olduğunu düşünün.

George Carlin'in bir lafı var: Ortalama bir insanın ne kadar aptal olduğunu düşünün ve insanların yarısının bundan da aptal olduğunu düşünün.
Onun hesabı iyi yine, kendi toplumu için demiştir. Bizimkini Aziz Nesin demişti, biraz da bonkör davranıp az söylemişti

Arada girer başlığa bakar çıkardım bu yaz için kesinlikle bisiklet ile gidip geleceğim diye kendime şart koşuyordum. Hatta ekim ayında girdiğim iş için pazar tatili olsun ki bisiklete trekking'e vakit kalsın demiştim. Lakin işe bir girdim aralık, ocak, mart, nisan, mayıs, haziran ilk haftası boyunca hep şehir dışı makine kurulumu ile ne bisiklete ne de diğer faaliyetlere vakit kalmamıştı. Bu hafta bir yerlere gitmem ile pazartesi itibari ile işe bisiklet ile gitmeye başladım. Toplamda 7,5 km olan etabın 2,5kmsi giderken iniş, dönerken çıkış şeklinde. Dönerken 10 saatlik işin yorgunluğu, +35C Denizli sıcağı ve rampa bir miktar etkilese de servis + dolmuş kombinasyonunda daha hızlı ulaşım sağlıyorum. Bu haftayı bu şekilde tamamlamak istiyorum. Bir tane de salı akşamına grup sürüşü sıkıştırdım : (link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Adana da yaşıyorum ve çok sıcak yahu! Hadi sabah bir şekilde giderim de akşam dönüş cidden sınava dönüyor. Her sabah bisikletimin önünden başımı eğerek geçip kaskımı alıp motoruma yürüyorum. İkimizde mahsunuz ikimiz de yaralı 😩

Bu hafta 4/4... Dahon ile 7000. kilometreyi de devirdim.

Bu surecte onemli herhangi bir sorun cikarmadi diyebilirim. Zaten burada yokus falan da gormuyor, dumduz yollar.

Katlanir oldugu icin arada, kimi vida ve somunlarinin sikilmasi gerekiyor. Jant cemberlerinin icindeki bantlari da kontrol etmek ve gerekirse degistirmek lazim cunku ic lastikleri kendi kendine patlattigi oldu.

Dis lastiklerini cok begenmiyorum(Schwalbe Road Cruiser Greenguard) ancak lastikler bitmeden de lastik almak sacma olabilir. Lastikler de kolay bitmeyecek gibi.

Bunun disinda, akiyor. 2013 Focus HB'nin bagajina Bianchi Folding Retro ile birlikte rahatca sigiyor(pandizotu atmaliyiz tabi).

10.000 olunca 5000. kilometrede yazdigim gibi detayli bir inceleme yazisi yazacagim. 5000. kilometre icin: Dahon Kullanıcıları Kulübü

IMG_2257.jpg

Geri