buketello
Üye
- Tepki
- 173
- İsim
- Buket L.
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
İşte aradığım bisiklet yolu
İşte aradığım bisiklet yolu
Liman sonrası yada alsancak dan liman tarafına sürerken tahmini 400 mt yoldan yada kaldırımdan gitmek zorundasın ben yol kısmını tavsiye ederimİşte aradığım bisiklet yoluliman sonrasında yol var mı yok mu bir türlü çözemedim. Bir süre sonra Karşıyaka-Alsancak arası kullanmak istiyorum. Yol durumu hakkında yeni başlayan birine tavsiyeniz var mı?
İşte aradığım bisiklet yoluliman sonrasında yol var mı yok mu bir türlü çözemedim. Bir süre sonra Karşıyaka-Alsancak arası kullanmak istiyorum. Yol durumu hakkında yeni başlayan birine tavsiyeniz var mı?
Karşıyaka-Konak arası için;
...
Yolun en sorunlu kısmı liman geçişi. İlgili makamlar tarafından "Yakında" yeni bir bağlantı yapılıp bu kısmın kolay aşılacağı belirtiliyor ama o "yakında"lar bir türlü gelmiyor.
Karşıyaka sahil bisiklet yolunu takip edip Altınyol'a bağlanan köprüyü aşarsanız sadece küçük bir karşıya geçiş hariç hiç sıkıntı yok, Naldöken'den normal yoldan altınyola bağlanacaksanız son kısımda yolun çok daraldığı kısım sıkıştırmalar nedeniyle biraz tehlikeli. Biz 2-3 bisiklet olunca yolu sahiplenerek ama genel hızı düşürmeden geçiyoruz orayı. Sonra bisiklet yolu Bayraklı sapağına kadar kesintisiz ve rampa aşağı inen kısımdaki metal zemin plakalarının gürültüsü ve zıplatması hariç düzgün. Bayraklı sapağında içeri kıvrılıp karşıya geçtikten sonra limana kadar açık ama özellikle limana yaklaşırken sökülmüş eski direklerin yerdeki civatalarına çok dikkat edin. Limanın tır kapısından itibaren bisikletliler için işaretleme var. Onlara dikkat ederek karşıya geçiliyor, kısa bir süre kaldırım üzerinden ortak kullanımla ilerleniyor, gar kavşağında kaldırımın yanında kısa süre ayrı yoldan gidiliyor, kavşaktaki ışıklardan geçilip sahile doğru kısa bir süre normal yol kullanıldıktan sonra sahilde tekrar bisiklet yoluna ulaşılıyor. Ondan sonrası bazı inşaat ve kafeterya işgalleri dışında açık, kesintisiz ve yakın zamanda iyileştirilmiş bisiklet yolu.
bu hafta 5/5 yaptım, sadece 5.kat eve indirip, çıkartması zorluyor. Sizler nasıl çıkarıyorsunuz acaba merdivenden, kolay bir yolu var mıdır ?
iş yerimde asansör var içeride şaha kalkıp yukarı çıkıyorum ama evde asansör yok, yukarı çıkarması aşırı güç, bisiklet de aşırı büyük, beni bi tek bu yoruyor vallahi![]()
o zaman katlanır bisiklet sizin için ideal bir alternatif olabilir hocamiş yerimde asansör var içeride şaha kalkıp yukarı çıkıyorum ama evde asansör yok, yukarı çıkarması aşırı güç, bisiklet de aşırı büyük, beni bi tek bu yoruyor vallahi![]()
vallahi alırken çok baktım ama çok içime sinmedi katlanırlar, aslında dediğiniz gibi çok ergonomik olurmuş ama kocaman bişey aldık bakalım. alışıcaz yukarı taşımaya da, öyle görünüyor.o zaman katlanır bisiklet sizin için ideal bir alternatif olabilir hocam
o zaman katlanır bisiklet sizin için ideal bir alternatif olabilir hocam
Uygun bir zamanda takas veya satarak bir katlanır alın mutlaka, taşımak sizi bezdirmesin.vallahi alırken çok baktım ama çok içime sinmedi katlanırlar, aslında dediğiniz gibi çok ergonomik olurmuş ama kocaman bişey aldık bakalım. alışıcaz yukarı taşımaya da, öyle görünüyor.
Video İçin teşekkürler . Oktay abi süpermiş .Uygulanması zor ve maliyetli bir öneri olduğunu biliyorum ama yine de paylaşayım: Balkondan vinçle indirip çıkarmak.
İlk kez burada görmüştüm (video başlangıcına ayarlı):
Sonra zaman içinde birkaç kez daha başka yerlerde de gördüm. Binada asansör olmasaydı denerdim. Tabii balkon yapısı ve baktığı yer de önemli.