Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    711
Scudo
İşte aradığım bisiklet yolu :) liman sonrasında yol var mı yok mu bir türlü çözemedim. Bir süre sonra Karşıyaka-Alsancak arası kullanmak istiyorum. Yol durumu hakkında yeni başlayan birine tavsiyeniz var mı?
Liman sonrası yada alsancak dan liman tarafına sürerken tahmini 400 mt yoldan yada kaldırımdan gitmek zorundasın ben yol kısmını tavsiye ederim :)

• Beğen
Tepkiler: buketello
İşte aradığım bisiklet yolu :) liman sonrasında yol var mı yok mu bir türlü çözemedim. Bir süre sonra Karşıyaka-Alsancak arası kullanmak istiyorum. Yol durumu hakkında yeni başlayan birine tavsiyeniz var mı?

Şurada o konuda bir şeyler anlatmıştım: İzmir

Karşıyaka-Konak arası için;
...
Yolun en sorunlu kısmı liman geçişi. İlgili makamlar tarafından "Yakında" yeni bir bağlantı yapılıp bu kısmın kolay aşılacağı belirtiliyor ama o "yakında"lar bir türlü gelmiyor.
Karşıyaka sahil bisiklet yolunu takip edip Altınyol'a bağlanan köprüyü aşarsanız sadece küçük bir karşıya geçiş hariç hiç sıkıntı yok, Naldöken'den normal yoldan altınyola bağlanacaksanız son kısımda yolun çok daraldığı kısım sıkıştırmalar nedeniyle biraz tehlikeli. Biz 2-3 bisiklet olunca yolu sahiplenerek ama genel hızı düşürmeden geçiyoruz orayı. Sonra bisiklet yolu Bayraklı sapağına kadar kesintisiz ve rampa aşağı inen kısımdaki metal zemin plakalarının gürültüsü ve zıplatması hariç düzgün. Bayraklı sapağında içeri kıvrılıp karşıya geçtikten sonra limana kadar açık ama özellikle limana yaklaşırken sökülmüş eski direklerin yerdeki civatalarına çok dikkat edin. Limanın tır kapısından itibaren bisikletliler için işaretleme var. Onlara dikkat ederek karşıya geçiliyor, kısa bir süre kaldırım üzerinden ortak kullanımla ilerleniyor, gar kavşağında kaldırımın yanında kısa süre ayrı yoldan gidiliyor, kavşaktaki ışıklardan geçilip sahile doğru kısa bir süre normal yol kullanıldıktan sonra sahilde tekrar bisiklet yoluna ulaşılıyor. Ondan sonrası bazı inşaat ve kafeterya işgalleri dışında açık, kesintisiz ve yakın zamanda iyileştirilmiş bisiklet yolu.

Çok teşekkür ederim @Spartiat . Ayrıntılı ve güzel bir açıklama 👍 ben de bir gün Alsancak'tan dönerek denemeye başlarım artık 😃

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Bu hafta 3/3... Sonunda havalar biraz ısındı. Decathlon'un şu (link) heybesinden almıştım ilk kez kullanma fırsatım oldu. Katlanır bisiklet için biraz büyük, kanımca katlanır bisikletler için çok uyumlu bir ürün değil. Bu durumun biraz da farkında olarak almıştım. Yine de üstteki askılar üst bagaj demirinin biraz daha arkasına da olsa takılabildi, ayaklarım bu sayede sürüşteyken çantaya çarpmıyor(Yine de sürüşte, pedalı parmak uçlarına kadar hizalamamak önemli). Ancak alttaki sabitleme kısmı(cırt cırtlı) standart Dahon Vitesse D8 alt bagaj demirini aşıyor dolayısıyla demire bağlanmıyor. Bu durum bisikleti elle taşırken(merdiven indirmek gibi) çantanın arka yüzeyinin(sert kısım), bisikletin arka tekerlek bölgesinde yer alan katlama/sabitleme mıknatısına çarpmasına ve hafif ses yapmasına sebep oluyor. Ancak beklenmedik bir şekilde sürüşte neredeyse hiç ses yapmadı. Hatta dün 3 kilo portakal, rüzgar geçirmez ceket, bir paket çay ve gözlük eldiven vb. attım bana mısın demedi. Yine beklemediğim şekilde tek taraflı bir çanta olmasına rağmen sürüşte denge sorunu da yaratmadı. Ben 195'e almıştım birkaç hafta önce, şimdi 275 olmuş. Tavsiye edecektim fiyatı uygun diye ama şimdi bilemiyorum. İade ederim diye düşündüm hatta başta, fiyatı artınca aynısını alamama tehlikesi oluştuğundan ondan da vazgeçtim. Acayip. Muadil çantalar bana o kadar pahalı gelmişti ki biraz da o yüzden bu çantayı tercih ettim. Yakın zamanda fotoğraf da atacağım. Ama market alışverişleri için baya uygun. Alttan sabitleme olayını da bir çantayı bir terziye götürüp çantanın biraz daha orta kısımlarına cırt cırt, klips vb. diktirerek halledebileceğime inanıyorum. Herkese hayırlı hafta sonları.

(link)
(link)
(link)

bu hafta 5/5 yaptım, sadece 5.kat eve indirip, çıkartması zorluyor. Sizler nasıl çıkarıyorsunuz acaba merdivenden, kolay bir yolu var mıdır ?

bu hafta 5/5 yaptım, sadece 5.kat eve indirip, çıkartması zorluyor. Sizler nasıl çıkarıyorsunuz acaba merdivenden, kolay bir yolu var mıdır ?

Benim evimde 5. katta, asansör ile çıkarıp indiriyorum. İnerken zaman zaman merdivenden indiğim oluyor ancak çıkarken hiç denemedim.
Maalesef binada asansör yoksa kolay bir yol tavsiyesi yapamayacağım, binada asansör varsa, asansöre dik olarak sokabilirsiniz.

Bende bu hafta sezonu açtım. Dün ve bugün bisikletliyim. Ramazan dolayısıyla ara vermek zorunda olduğum için üzülüyorum ama yapabileceğim bir şey yok.
Herkese güvenli sürüşler dilerim.

iş yerimde asansör var içeride şaha kalkıp yukarı çıkıyorum ama evde asansör yok, yukarı çıkarması aşırı güç, bisiklet de aşırı büyük, beni bi tek bu yoruyor vallahi :(

• Beğen
Tepkiler: felixyakuza
iş yerimde asansör var içeride şaha kalkıp yukarı çıkıyorum ama evde asansör yok, yukarı çıkarması aşırı güç, bisiklet de aşırı büyük, beni bi tek bu yoruyor vallahi :(

Uygulanması zor ve maliyetli bir öneri olduğunu biliyorum ama yine de paylaşayım: Balkondan vinçle indirip çıkarmak.

İlk kez burada görmüştüm (video başlangıcına ayarlı):

Sonra zaman içinde birkaç kez daha başka yerlerde de gördüm. Binada asansör olmasaydı denerdim. Tabii balkon yapısı ve baktığı yer de önemli.

ev çatı katı :) dışarı bakan pencere ve balkon olsa da çatı içi bir balkon olduğu için benim için imkansız, bir de tabi işin maliyet boyutu var . taşırken biraz zor olsa da artık bisikletle devam işe :)

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
o zaman katlanır bisiklet sizin için ideal bir alternatif olabilir hocam
vallahi alırken çok baktım ama çok içime sinmedi katlanırlar, aslında dediğiniz gibi çok ergonomik olurmuş ama kocaman bişey aldık bakalım. alışıcaz yukarı taşımaya da, öyle görünüyor.

o zaman katlanır bisiklet sizin için ideal bir alternatif olabilir hocam
vallahi alırken çok baktım ama çok içime sinmedi katlanırlar, aslında dediğiniz gibi çok ergonomik olurmuş ama kocaman bişey aldık bakalım. alışıcaz yukarı taşımaya da, öyle görünüyor.
Uygun bir zamanda takas veya satarak bir katlanır alın mutlaka, taşımak sizi bezdirmesin.
Alırken yerli markalar yerine biraz daha üst seviye kaliteli bir marka almanızı öneririm. Katlanır olarak yerli markaları yetersiz buluyorum.

• Beğen
Tepkiler: ozantrk
Uygulanması zor ve maliyetli bir öneri olduğunu biliyorum ama yine de paylaşayım: Balkondan vinçle indirip çıkarmak.

İlk kez burada görmüştüm (video başlangıcına ayarlı):

Sonra zaman içinde birkaç kez daha başka yerlerde de gördüm. Binada asansör olmasaydı denerdim. Tabii balkon yapısı ve baktığı yer de önemli.
Video İçin teşekkürler . Oktay abi süpermiş .
O vinç sisteminden 2-3 ay önce bakmıştım ertelemiştim ben eşya indirip çıkarmak İçin düşünmüştüm aklımda bisiklet yoktu . Çok güzel düşünülüp yapılmış .

Bu hafta 3/3... Heybe baya iyi çıktı. Çeşitli ağırlıklarla denedim. Belki çok uyumlu değil ama kullanışlılık harika. Günlük alışverişlerimde acayip faydalı oluyor. 2-3 fotoğraf bırakıyorum. Herkese hayırlı hafta sonları...

(link)
(link)
(link)

1.jpeg2.jpeg3.jpeg

iki bisikletim var biri yol biri hibrit hibrit olanla hergün 8-8 toplamda 16 km gidip geliyorum araç niyetine kışın biraz zorlasada sarınıp gidiyorum

Dosyalar

• IMG_20220409_180337.jpg
    IMG_20220409_180337.jpg
    78,6 KB · Okunma: 48
Geri